Igrača in zimsko spanje.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Kaj vse je potrebno nardit če gre avto za čez zimo v garažo?
  • Nalit poln tank?
  • Nafilat gume do konca?
  • Priklopit baterijo na ctek?
  • Okna pustit malo odprta?
  • Počit v garažo zravn en razvlaževalec?
Še kaj?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113
Ce je dizel potem nikakor polnega, malo verjetno, da je dizel a vseeno. Tudi pri bencinu ne bi imel polnega. Bi rajši vlil svežega pred startom nove sezono. Ostalo dosti smiselno.

• Všeč mi je
Reactions: tony

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Jaz bi okna avta pustil zaprta.

Bolj me skrbi vlaga v garaži, dobro je, da je tam zrak suh. Če je v prostoru vlaga, razvlaževalec ni slaba ideja.

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
Dekce ne pozabit.
Pa na klocne ga dvignit.
Klimo zmontirat noter, da bo stalno 20 stopinj.

1x na 14 dni ga zagnat, pa pobožat.

Pa preden ga parkiraš narediš malo daljšo vožnjo.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: B81 in shift

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Ne nalivaj polnega rezervoarja, ker najbrz ni kovinski.
Meni kosilnica spomladi na jesenski bencin ni vzgala
Nekdo je napisal naj dam svez bencin. Sem mislil da me zajebava. Potem je vzgala.
Ali bo garaza ogrevana ali hladna. Ce je hladna , kaj se zgodi z avtom ce aku odneses na toplo?
Sicer pa res mogoce kak ctek.
Gume filat "do konca" najbrz ni pametno. Mogoce nekoliko visji tlak(+1bar).

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.945
-396
113
Ne nalivaj polnega rezervoarja, ker najbrz ni kovinski.
Meni kosilnica spomladi na jesenski bencin ni vzgala
Nekdo je napisal naj dam svez bencin. Sem mislil da me zajebava. Potem je vzgala.
Ali bo garaza ogrevana ali hladna. Ce je hladna , kaj se zgodi z avtom ce aku odneses na toplo?
Sicer pa res mogoce kak ctek.
Gume filat "do konca" najbrz ni pametno. Mogoce nekoliko visji tlak(+1bar).

pa ne, da ni vzgala zarad kovinskega tanka. vzgala ni zato ker je benz zgubil kvaliteto.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.227
2.832
113
Lublana
Obišči stran
Parkiraš odklopiš kleme akumolatorja in priklopiš na ctek. Bencina pustiš kolikor je pač not ampak ne spet čist prazen tank, nekaj župe se rabi, da ga vsaj enkrat na dva mesca malo zalaufaš in malo zapelješ, če je vreme ugodno in ceste suhe. Laufanje na mestu vsake 14 dni je blesarija. Gume je tudi fino malo bolj nafilat. Okna avtomobila zaprta. Dobro je, da je garaža suha in zračna. Fajn je tudi kakšne mišolovke postavit, če nimaš mačka ;) . Tako nekako sem jaz naredil nekaj zim, avto vsakič brez problema preživel nekaj mescev zime. Lahko avto tudi pokriješ predvsem, če nočeš, da se na njem ne nabira prah. Vsekakor pa občasno preveri, če je garaža suha brez vlage, da ni slučajno vlaga pod pokrivalom in v notranjosti vozila... Čeprav tudi v tem primeru kaj hujšega ne more bit.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Kaj vse je potrebno nardit če gre avto za čez zimo v garažo?
  • Nalit poln tank? Verjetno do 3/4 will do
  • Nafilat gume do konca? Kje je konec? Pomaga nekaj čez, da ne bojo bulaste. Osebno bi ga vseeno vsake kvadre prestavil za pol metra (če garaža dopušča) in še vžgeš ga spotoma.
  • Priklopit baterijo na ctek? Za moje pojme skoz ne rabi biti, če ga vklopiš 1 x mesečno in dofilaš bo ok (spet..ne vem kje bo ta garaža, če jo imaš 'doma' potem komot občasno dofilaš)
  • Okna pustit malo odprta? To jaz delam skoz, ne glede a je avto garažiran čez noč ali čez zimo.
  • Počit v garažo zravn en razvlaževalec? Zakaj že?
Osebno se sam ne bi šel 4 mesečnega mirovanja. Če ga imaš registriranega se vedno najde suh dan, da narediš kak krog naokoli vsake toliko.

• Všeč mi je
Reactions: novaa in sixpower

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Tole z nalivanjem polnega tanka naj bi blo zaradi tega da ima benz manjšo površino kjer se stika z zrakom in posledično bolje ohranja kvaliteto. Menda naj bi se dobili tudi neki aditivi. Internet jim pravi fuel stabilizer. Ima kdo kaj izkušenj s tem?

Avto je odjavljen. Garaža ni ogrevana, ampak vseeno ne ledeno mrzla.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
jaz vsa leta poletno igračo parkiram z praznim tankom in polnimi gumami, odklopim akumulator in ga pospravim nekam na toplo... zadnjih nekaj let še z odprto streho, ker sem prelen da bi zmontiral hardtop. pokrivam ga ne, ker ne vidim smisla v tem, tist prah kateri se nabere me ne moti, sej ga opereš spomladi.. garaža je suha vendar neogrevana. pred sezono natočim 5L frišnega bencina in odklopim bencinsko pumpo, ter parkrat ključ obrnem da nastane pritisk olja in potem zalaufam.. zaenkrat v vseh letih niti enega problema..

1668586072807.png