Pozdravljeni!
Prosim, če mi lahko kdo pove ali je temp. CPUja, ki ga proizvaja moj laptop ok ali ne? Lastim si ga že točno 2 leti ( dobro da je še 12 mesecev garancije
), problemov nobenih a... zadnje čase se mi dozdeva ( mogoče pretiravam ), da se malo več greje kot se je do sedaj.
CPU: Intel Pentium M processor 1,73Ghz ( cel laptop zgrajen na centrino platformi )
Ko ga nastavim na max performance je v IDLU temp. CPU cca 65 stopinj, HDD pa 40
Če seveda lavfam kaj bolj intezivnega ( beri cpu loaded ) naraste temperatura tudi preko 80 stopinj, komp se ne pritožuje lavfa OK.
Ventilatorji delujejo.
Za primerjavo sem vzrl najcenejši primerek laptopa, ki sem ga lahko našel.
Fujitsu Siemens Amilo izvedbe z Intel Celeron M procesorjem, ki lavfa vedno na MAX ( ne pozna speedstep-a ) 1,86Ghz
in je v idlu cca 45 stopinj, HDD pa 35.
WTF?
Prosim, če mi lahko kdo pove ali je temp. CPUja, ki ga proizvaja moj laptop ok ali ne? Lastim si ga že točno 2 leti ( dobro da je še 12 mesecev garancije
CPU: Intel Pentium M processor 1,73Ghz ( cel laptop zgrajen na centrino platformi )
Ko ga nastavim na max performance je v IDLU temp. CPU cca 65 stopinj, HDD pa 40
Če seveda lavfam kaj bolj intezivnega ( beri cpu loaded ) naraste temperatura tudi preko 80 stopinj, komp se ne pritožuje lavfa OK.
Ventilatorji delujejo.
Za primerjavo sem vzrl najcenejši primerek laptopa, ki sem ga lahko našel.
Fujitsu Siemens Amilo izvedbe z Intel Celeron M procesorjem, ki lavfa vedno na MAX ( ne pozna speedstep-a ) 1,86Ghz
in je v idlu cca 45 stopinj, HDD pa 35.
WTF?