Ibiza l. 2001 ne delajo žmigavci in brisalci

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Evo, danes zjutraj se je že itak "zabaven" jajc odločil, da spet nekaj ne bo delalo. Tokrat se ne prižgejo žmigavci in brisalci. Ima to čudo kakšen konektor za vse te reči, ki se je mogoče razmajal (obe ročki verjetno nista crknili naenkrat), ali je mogoče kaj bolj elektronsko podmazanega in lahko pričakujem bajne stroške?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Delajo luči in radijo in avto se normalno pelje. Po mojem se je kakšen konektor za ročke tam pri volanu zjebal ali pa kak kabel scvikal, kaj vem...

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Najprej preveri rele za oboje v škatli varovalk nekje... Če nimaš sheme elektrike, bo pravi naslov avtoelektrikar, po možnosti še danes, ker pada dež...
tongue-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Evo, problem hitro rešen, šla je samo varovalka. Očitno sem pri temu avtu že čisto preveč paranoičen :D

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Če misliš, da je pregorela iz ljubega miru, se 99% motiš. Treba je poiskati vzrok napake.
smile-1.gif

In upam, da si dal novo varovalko za enako nazivno moč
tongue-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.125
113
Če ima ta avto enako strukturo kot Ibize do facelifta (domnevam), potem je 90% krivo stikalo za vklop dolgih luči. Gre za serijsko napako in če stikalo ni bilo še menjano čimprej menjaj (menjat je treba celo ročko).

Stvar je v tem da stikalo ne preklapja prav in se potem prekomerno greje .. sicer pa lahko tudi občutiš in zavohaš!
evil.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
A ni nedolgo nazaj nekdo napisal, da mu je zaradi tega skoraj avto zgorel. Ponoči je videl, da so se mu luči kar same prižgale okoli volana se je pa že smodilo. Malo preglej stare poste mislim, da je bilo to kako leto ali dve nazaj.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Fantje, hvala za odgovore. Se bom pozanimal kako je s to ročko, če so pri teh modelih še vedno problematične (gre za faceliftan model, malo preden je prišla ven tista "okrogla"). Sicer pa je ta avto že obsojen na odhod od doma, ga bo zamenjal novejši in večji family car ob prvi priliki
evil.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Wuhu, nov simptom. Od danes gori opozorilna lučka za motor
smile-1.gif
Kaj naj pričakujem? Avto sicer že dolgo rahlo cuka pa se do zdaj nobenmu mehaniku ni ljubilo zares poglobit v problem.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.125
113
Kateri motor?

Tako od oka bi rekel da je zapacana loputa za zrak/plin!
evil.gif
(čeprav je res da ponavadi za to ni opozorila)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.125
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Motor je "slavni" 1.4 60 konjev...

No ta motor že težko da se pokvari! Klasična napaka je tisto kar sem že prej omenil, rabiš spucat in kalibrirat loputo. Glede na lučko bi znala bit tudi lambda oz. senzor na njej. Avto kaj več kuri?

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Koliko kmjev? Bosch za tole lambdo pravi, da je njena življenjska doba minimum 160k km...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Konjev je 60, sem že višje napisal. Avto rahlo cuka in malce nihajo obrati v prostem teku, ampak tole zadnje res tako malo, da mogoče sploh ni kak simptom. Koliko pije ne vem, ker se jaz s tem avtom zelo malo vozim, ženska pa pojma nima in tud če se jezim noče spremljat
grin1.gif
Kilometrov je pa zdajle okroglih 120k.

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Če cuka, je za pogledati vžgalne tuljave (če jih že ima več) oz. vžigalne kable (če ima samo eno cinšpulo).

Ko bo avto začel crkovati ob speljevanju ali ko se boš v križišču ustavil in stisnil sklopko, takrat bo pa dušilna loputa za plin (VAGjevci namreč nimajo ventila za prosti tek, ampak štant gas drži kar loputa za zrak) zrela za čiščenje, ker se po nekem čudežu VAG tehnologije na njej nabirajo saje...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Hvala ti za odgovor, ker bo očitno med drugim tudi ta dušilna loputa za plin kriva za težave. Sem danes zvedel, da ob speljevanju zadnje čase kar naprej crkuje. Klinc, jaz se z ibizo peljem vsakih par mesecev enkrat, saj niti pametnega razloga nimam, da bi se. Potem pa počasi ugotavljam, kaj vse je z avtom narobe... No upam, da je samo ta loputa. Bom peljal enkrat čez teden k mehaniku, da malo pogledajo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.125
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Še eno vprašanje
smile-1.gif

Verzija pred faceliftom ima konektor nekje "v" predalu pod voznikovimi nogami (tam kjer so varovalke) .. mislim pa da na desni strani. Se moraš pa malo potrudit da prideš no njega.