Odvisno, če pod mizo vroč zrak ne bo imel kam it, zna bit še slabše. Jaz sem ga imel najprej pod vgradno mizo in je bila spodan cela savna.
Če trenutno res ni ventilatorjev na izhodu, je to prva stvar, ki bi jo dodal in bo verjetno že precejšna razlika. Če pa so, je pa seveda za preverit, če dejansko delujejo in kako je nastavljen fan curve.
Glede na to, da si kupil sestavljen komp kot celoto, bi jaz težil, da vsaj osnovne stvari (neko normalen airflow oziroma hlajenje) uredijo. To da desktop proc dosega Tjmax med igranjem iger, kjer ni niti približno 100% obrenjen, ni normalno. Če bi mu dal delaj kaj bolj zahtevnega, bi se verjetno poznalo tudi na performansah. Pa tudi napajalnik za RTX3080 nVidia priporoča vsaj kvaliteten 750W, tukaj so ti podatknili cheap LC 650W....
Škoda ker so izkoristili dejstvo, da je to grafo posamezno trenutno skoraj nemogoče dobit, in ti potem zraven prodajo neoptimalne ostale komponente (poceni LC napajlnik, srednjo žalost od ohišja, premalo ventilatorjev, QLC SSD, ...). Hkrati so to ravno komponente, ki jih na spletni strani sploh natančno ne navajajo. Mislim sej ni tako grozno, samo za ta denar in skupaj z 10900F ter RTX3080 bi pričakoval oziroma bi bilo smiselno tudi ostalo sestavit malo bolj na nivoju.
Za grafo sicer zdaj vidim da nimaš EVGA FTW3 ampak XC3, ki zna bit kakšno stopinjo toplejša (bolj kompakten heatsink), ampak spet pri nekem normalnem airflowu ne bi smela biti niti blizu 90.