I-gotU 820 Pro in United MG 331 (GPS za kolo)

hinko

Pripravnik
22. jan 2013
222
0
16
Kupujem en poceni GPS stevec in me zanima, ce ima kdo kaj izkusenj tema dvema modeloma. Garmin ne pride v postev, ker tolk resno se tudi ne ukvarjam s kolesarjenjem. Predvsem me zanimajo plusi in minusi obeh enot.

Hvala za odgovore in nasvete.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst sem s svojga pecikla vrgu dol navaden števc in namontiral gor telefon. 5" zverina z barvnim ekranom, ki meri vse živo, riše gps sled vožnje, predvaja musko, iz neznanga kraja pa me pripelje domov;)
Ni tko fency kot garmin, je pa velik bolj uporabno. Pa kr neki € sem prišparal;)

za en podoben gadget pa je že odprta debata na tem forumu, če te še nisem prepričal z zgornjim odstavkom
tongue-1.gif

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Pri teh napravah bodi pozoren koliko časa zdrži baterija. Obeh naprav sicer ne poznam - pri Garminu pa mi je všeč tudi njihov uporabniški vmesnik. Jest sem Garmina nabavil ker z vklopljenim GPS-om zdrži precej dlje kot pa katerikoli pametni telefon.

Morda pomisli o nakupu česa takšnega - tehnološko je zadeva sicer stara nekaj let - je pa zanesljiva:
http://www.agp.si/index.php?id=888&t=10

Odloči pa se sam.

hinko

Pripravnik
22. jan 2013
222
0
16
Sem nabavil tale kirajski srot v najboljsem sosedu in moram rect, da zadeva dobro opravlja svoje delo. GSM ne pride v postev, saj z vklopljenim GPS-om baterija postane hitro lacna, dinama za polnjenje in ostale navlake pa ne bom dajal na kolo.

Prilozena aplikacija za ta United MG 331 sploh ne deluje, zato sem moral najti drugo (novejso verzijo). Zadeva ima slovenski meni, na racunalniku lepo pokaze sled, ima celo vodenje do prej oznacenih POI, signal najde presenetljivo hitro, osvetlitev je dobra, visinomer ni natancen, ampak to me ne moti, baterija se po 2 dneh igrackanja se ni izpraznilan okrog 12 ur). Skratka za 25 Evrov je zadeva zame cisto dovolj dobra.

Sem pa imel v rokah igot-U in mi je ekran glede na vse podane informacije premajhen.

Hvala za link do tega Garmina, razmisljam tudi o tem. Cedalje bolj :)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
višino moreš po mojem kalibrirat. Vrjetno pa nikol ne bo čist točna, če jo pobira samo iz satelita.

na gsm mi gre baterija cca 10%/uro.

hinko

Pripravnik
22. jan 2013
222
0
16
Da razlozim, to ni GPS kot ga poznas iz avto navigacije. Na njem ni map kot na npr. Garminu. Zadeva si zgolj zapisuje podatke o tvoji voznji. Ko priklopis zadevo na racunalnik in zazenes program, lahko dejansko iz shranjenih informacij (koordinat) na napravi vidis kaksna je bila tvoja pot. Seveda jo lahko uporabis tudi za navigacijo. V tem primeru si shranis pozicijo, naprava pa te s puscico usmerja kam moras iti in koliko se imas do zeljene tocke. Uporabno za vse gobarje, ki se zgubijo v gozdu. Seveda ima se druge funkcije, stevec, kalorije, nadmorska visina itd. Ce hoces imeti pravo navigacijo na kolesu, si omisli kaksen precej drazji model. Za ta denar je zadeva popolnoma solidna. In odpade namescanje magnetkov na kolo, vpisovanje premera v stevec itd., ker zadeva hitrost belezi s pomocjo satelitov.

freeesh

Zelenc'
21. jun 2013
2
0
1
Ja sej to razumem rabil bi jo za pohodništvo... sam to me zanima če se s pomočjo mgrs karte ali kaj je že da kaj znjo pomagat? da ves kam moreš it oziroma kje moreš iskati če mas na karti to označeno? Hvala!

hinko

Pripravnik
22. jan 2013
222
0
16
Lahko se navigiras po njej. Enostavno nastavis zacetno tocko (shranis si npr. lokacijo iz katere si startal, ali kjer si pustil avto), gres na pohod, s pomocjo te napravice pa se vrnes do izhodiscne tocke. Sem preizkusil in deluje brez problema.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
predvidevam, da njega zanimajo označene gorske poti.
Naprava je res super za gobarjenje, kjer si ponavadi par minut stran od avta in se potem s tem orjentiraš v katero smer nazaj moreš it. Ali si za naslednjo leto shraniš točke. Ali za kolesarjenje, kot števec in beleženje prevožene poti.

Ni pa za gorske pohodnike. Ker kaj ti nuca, da ti puščica kaže, da je koča tik pred tabo, če pa ti vidiš, da imaš pred sabo 100m visoko steno ali kak prepad ali neprehoden gozd. V realnosti to pomeni 1h hoje nekam okoli, naprava pa skos kaže pučico v drugo smer in ti daje občutek, da hodiš narobe. Za take stvari je garmin, ki je n-krat dražji in ima naložene zemljevide. Če si dost tehnično podkovan in se imaš čas igrat si lahko zemljevide tudi na telefon spraviš. Tukaj je potem mal problem vidljivost na soncu in če navigacijio rabiš v dežju.
Garmin me je že parkrat rešil ravno zato, ker ima gor zemljevide.

Za na telefon je recimo, da OruxMaps. V praksi ga še nisem preizkusil.
Zavarovalnica triglav ima app Gorski priročnik za android, kjer imaš en seznam gorskih koč in te potem s kompasom vodi to tja, se pravi isto kot navigacija v naslovu teme, samo puščica kaže v katero smer je koča.

dmk

Zelenc'
26. jun 2013
1
0
1
Katero aplikacijo si uporabil (link)? Aplikacija, ki je priložena mi javlja probleme in ne izrisuje zemljevida. Nekako sem uspel izvoziti track v obliki kml, vendar mi potem v "Google zemlji" ne prikaže hitrosti.

king67

Pripravnik
17. jun 2008
84
0
6
azijski del Slovenije
Pozdravljen Hinko!
Tudi sam sem našel (pred pol leta) isto verzijo programa za omenjenega Uniteda, ki mi je takrat lepo delal. Včeraj sem se, po dolgem času, hotel malo poigrati z napravo, pa mi javlja isto napako, kot originalna (priložena) verzija programa. A tebi (in ostalim) še vedno deluje brez problema?

lp,
king67