Hybrid drive

mistique

Guru
16. jun 2009
14.051
1.849
113
Emona / Carnium
Ima kdo izkušnje z hibridnim HDD?
Razmišljam o nakupu Seagate Momentus XT 500GB 7200RPM , ki se mi zdi price/performance gledano zelo zanimiv izdelek. SSD te kapacitete stane...tolk kot moj laptop!
shocked-1.gif

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Se bojim, da so pri nas izkusnje glede tega tako silno redke, da tudi ce dobis en zares kredibilen odgovor (a ti vnaprej ne mores vedeti, ce je res kredibilen), je to vredno priblizno toliko kot nic.

Upam, da ti to kaj pomaga: http://www.anandtech.com/show/3734/seagates-momentus-xt-review-finally-a-good-hybrid-hdd

Je dobesedno najboljsi test, kar sem jih prebral na temo teh Seagatovih hibridov, in ne, nisem ga nasel danes kot odgovor na tvoje iskanje, ampak mi je skocil v "oko" takrat, ko je bil objavljen. Anandtech ima ze tako zelo dobro razmerje med stevilom clankov in stevilom bedarij, vsaj za moje pojme (boljse kot recimo kaksen Tomshardware.com s svojimi placanimi clanki),

Anand je sploh trcen na zaresne SSDje, zato jemlji njegovo afiniteto k popolnim SSDjem z mocno rezervo (vsaj 85-90%). Ja, saj pomaga, ampak ti ne sprasujes za ultimativni SSD, tiorej moras doticni test jemati z nekaj rezerve.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.051
1.849
113
Emona / Carnium
Radirko, hvala za komentar in link.
zmaga.gif

Prva ideja je bila majhen/hiter SSD + HDD (v bluray bay). Potem sem navohal omenjeni hibrid.
Ker bi želel le hitrejši boot OSa in pogosto rabljenih aplikacij, je hibrid precej $mi$elna varianta. Še posebej, če upoštevam dejstvo, da potrebujem "on-board" več kot 250GB prostora.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Ni tič ne miš!
evil.gif

Bolje dve ločeni enote kjer ti določaš kam bo kaj šlo. Če imaš samo winse in dva programa s katermi redno delaš je mogoče ta hibrid še dobra opcija, ampak če si zaresen uporabnik (ki potrebuje SSD) potem kupi ločenega! Cenovno so SSDji že tako nizko da so za laptop (kjer ne rabiš ravno 500GB storage kapacitete ali?) dokaj ugodna stvar.