husqvarna R 152 SV

alenkatimea

Zelenc'
7. mar 2009
3
0
1
Jo kdo ima in rad bi mnenje,kako se kosi z njo s košem in mulčanjem
602865-152sv.jpg

Priponke

• 602865-152sv.jpg
    602865-152sv.jpg
    9,6 KB · Ogledi: 2.146
Nazadnje urejeno:

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Jaz imam en model nižje, se pravi nima te cevi za v koš ampak je izmet v koš odzadaj. Sem pa hotel kupiti ta model sicer je res bolje narejen kot moj (nevem napamet oznake) ampak po moje ne odtehta razlike v ceni. Ta 152 ima variabilni pogon in malo drugače narejena kolesa drugo pa je isti šmorn. Mi je pa prodajalec povedal da se rado maši v tem kanalu, še poseebj, če je trava mokra. Potrdim pa ti lahko tudi, da se tudi meni maši tako, da moram večkrat sčistit odprtino, pa kosim res suho in malo travo. Jaz sem vzel verzijo z brigsovim motorjem, z hondo je bila še dražja, zaenkrat po eni sezoni nobenih problemov. Je pa kosilnica slabo zaščitena(pločevina ) tako da mi je že po nekaj košnjah začela odspodaj rjjaveti, po koncu sezone sem jo mislil ščistiti in zaščititi ampak sem pozabil tako, da upam da nebo lukenj. Z mulčarjem se kosi dobro edino velike trave potem ne prebavlja, kosim pa raje z košem. Pogon dela brez problema, rezervni deli so itak vsi na voljo, zato sem vzel tudi husquarno. Kosilnica je ameriška verjetno kdo za njih dela, ker sem že videl nekaj modelov istih od drugih proizvajalcev.
Priporočal bi ti, da pogledaš še za honda kosilnicami, te imajo ohišje iz plastike, kar pomeni, da nimaš vzdrževanja, so pa precej dražje.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.364
9.605
113
EU
Imam model višje. Motor je Honda. Sprednja kolesa so vrtljiva, da lahko ovinek narediš na mestu.
Okrog hiše kosim s košem, daleč stran pa na stranski izmet.
Cev ni težavna zaradi zamašitve, razen pri zelo mokri travi.To se tudi da rešiti z menjavo noža.
Kombinirani nož košnja-mulčenje, sem zamenjal z nožem samo za košnjo.
Ima večja krila in dela velik prepih (ventilatorski učinek). Zamaši se nikoli.
Izdelana je iz debelega pleha, in ne rjavi. Vsaj zaenkrat.
Po vsaki košnji jo operem z vodo, in ko se posuši, jo skranim.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Jaz imam model R52S, kupljen pred 2 leti v trgovini v Logatcu ...

Kosim vrt cca 1000 kv.m. Večinoma z mulčenjem, del vrta pa tudi s košem. Ko sem takrat ko sem kupoval spraševal za nasvete po forumu so mi svetovali ... če mislimo kosit s košem obvezno pogon na zadnja kolesa. (prednji pogon da preslabo vleče s polnim košem) Za ta tvoj model s tisto cevjo so pravili da se cev rada maši.

Vendar če je trava mokra se tudi na moji kosilnic maši luknja, pri izmetu v koš. Mislim da so tiste kosilnice s hondinimi motorji primerne za košnjo pri večjih naklonih, če se prav spomnem.

Močna je dovolj, B&S motor vžge hitro in brez problema.

Kar sem opazil kot pomankljivost pri mojem modelu, je da mi pri košnji malo višje trave pušča kakšne večje bilke nepokošene. Uporabljam nož za mulčenje.
Parkrat pa mi je pri polnem košu, zaradi teže in poskakovanja na neravnem terenu višina "padla" na najnižjo stopnjo. Preskočila ročica za nastavitev višine.

S pogonom sem zadovoljen, dela OK.

Pri nakupu sem dobil zraven še en rezervni nož, olje, in kapo Husqvarna. Cena pa je bila nižja kot je danes na ceniku. Preden sem kosilnico v trgovini prevzel, jo je serviser sestavil in pred mano prižgal in preveril če vse deluje.

Zaenkrat sem zadovoljen z nakupom Husqvarne.

Še foto ...
603811-IMG_1635.jpg

Priponke

• 603811-IMG_1635.jpg
    603811-IMG_1635.jpg
    63 KB · Ogledi: 3.199

Gox

24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Po 1 sezoni košnje pa zgleda takole ... (Kosilnice ne perem nikoli, samo očistim spodaj ostanke trave)
603816-kosilnica.jpg

Priponke

• 603816-kosilnica.jpg
    603816-kosilnica.jpg
    91,2 KB · Ogledi: 2.420

alenkatimea

Zelenc'
7. mar 2009
3
0
1
Kaj pa za to menite, tudi ta model gledam novost 2009
604683-LC_48V_H310-0368_large.jpg

Priponke

• 604683-LC_48V_H310-0368_large.jpg
    604683-LC_48V_H310-0368_large.jpg
    22,5 KB · Ogledi: 2.107
Nazadnje urejeno:

Gox

24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Zgleda lepa
smile-1.gif
lc 48 v

Ima tudi variabilen pogon, oz. nastavljivo hitrost košnje. Sicer tega nisem še poskusil v praksi, kako deluje, verjetno pa da je uporabno.

Moja kosilnica gre nekako glih prav hitro :) Variabilen pogon, bi potreboval mogoče pri košnji višje trave, kjer s polno hitrostjo ne uspe vsega zmulčiti, pa se zgodi da tudi vgasne. (V takem primeru bi prišla prav nižja hitrost košnje)

LP

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
evo zdaj ko sem videl tvojo sliko sem se spomnil, da je moja ista. Variabilni pogon je isto sranje kot ta fiksni, ce tu rocico narahlo spuščaš lahko tudi uravnavaš hitrost (kar jaz počnem). Pri variabilnem je izveden samo šponar jermena drugače, da imaš skozi celi hod ročice bolj linearno izbiro hitrosti in da se da lažje rokovat. Variabilen pogon je uporaben mogoce za tiste, ki imajo dosti ovir na košnji in dosti zamenjujejo smer.
No pri meni se na kosilnici zgodi tudi to, da kdaj pa kdaj pade koš z kosilnice, in pa da se ko kosiš večjo travo precej maši.