Husqvarna Automower

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Automower
cheer.gif

Kosilnica, ki kosi sama
cheer.gif

Hm, cene nikjer ne vidim. Že ima kdo?

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Meni se zdi tole ena velika žalost. Če gledaš specifikacije najdražjega modela:
Maksimalna delovna površina 3000 m²
Kapaciteta košnje / uro 125 m²
Povprečen čas polnjenja 0,75 ure
Povprečen čas košnje na eno polnjenje 1,3 ure

Tamala se niti ne zna sam zapeljat na polnilec.
S tem, da moraš napeljat kable pod tlemi, da ve, kje je meja. In potem po randomu bluzi po vrtu cele dneve... Meni se zdi precej neuporabno. Pa še cigani ti jo pajsnejo, kljub alarmu
evil.gif

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
KSZ

Se mi zdi zaniimivo, če imaš res lepo urejen teren, malo oz. nič grmičevja in kakšnih "okraskov" ali pa česa drugega.
Verjetno pa cena ni nizka.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Pa sosedov mulc ti jo vsak dan med potjo iz šole na hrbet obrne
hysterical-1.gif

Eh, to ni za ruRalno okolje
smile-1.gif

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Sosedov mulc jo samo prestavi na drugo stran zanke, pa se sama potem zapelje po soseski :D
Me zanima kako se pol pride napolnit ko je na drugi strani te zanke
wink-1.gif

Sam da vse pokosi bi jo pa tud mogu pustit par dni letat okol
hysterical-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Taka kosilnica poskrbi za zelo lepo travo, ker jo sproti čisto po malem kosi. Gledam eno zelenico, kjer se podobna žival sicer italijanskega porekla pase sedaj že menda tretje leto. Tista reč pride po mojih info cca 2000 € in sama najde bazo. Zavedati se je treba, da če bi travica malo bolj zrasla, se to ne bo paslo na njej. Javi error in ne muka več. Zato mora biti skoraj zmeraj na delu, parcela mora biti ravna. Hribčku se bo pač izognila. Kaka drevesa in grmi niso problem, ker jih tole ne bo odrezalo. Krtine ne bo zravnalo. Če imaš res lepo parcelo, potem bi jaz vseeno raje imel to kot vrtni traktor, cena pa je primerljiva.
Ostale slabosti pa so zapisali že drugi.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Glede na ta prospekt zmore kar velik naklon (35 %). Ker pa so kolesa majhna (sploh sprednja), še vedno mislim, da mora pa potem biti vsaj površina zelo ravna (brez vdrtin, krtin).

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Kar sem videl na ebayju ... v Evropi okrog 1000 EUR, nekatere še manj (vse rabljene najbrž), avkcije, točne cene nove ne bi vedel. V ZDA nove od 1300-2500 USD. Ponudba je še zmeraj bolj omejena kot pa masovna očitno ...