HTMl editor

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Kater HTML editor se sedaj uporablja oz. je in? Dreamweaver? Kaj drugega? Rabim za srednje težko delo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Za srednje težko delo ... kaj to pomeni?

Recimo dizajner bo rekel da je Dreamweaver ok .. programer bo rekel pa da to sux in da je recimo kompozer bolši!
grin1.gif

Dreamweaver na splošno pomeni katastrofo .. razen če vse delaš v njem in nič ne popravljaš direkt v soursu. Sej izgled je lahko na koncu lep ampak ko enkrat dobiš napako je ne moreš drugače popravit kot "ponovno od začetka"!

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Jop, Dreamweaver je ''in''. Jaz sem sicer še vedno na FrontPage, ker mi zaenkrat še zadošča.

Sicer sem zelo anti m$, ampak front page je super in celo ustvari lepo HTML kodo. Za začetnike je enostaven, za bolj profi uporabnike pa tudi ni slab ker se da vse naknadno popravit in izboljšat (po kodi).

Prosta alternativa, ki je približno enako dobra je KompoZer !

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Mal oza popravit dizajn in besedilo, ne bomo delali novega page-a, ampak starega malo popravili.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Mal oza popravit dizajn in besedilo, ne bomo delali novega page-a, ampak starega malo popravili.

Potem uporabi to kar je bilo original uporabljeno ker če ne bo zmeda! Še najbolje je pa po kodi popravljat za kar rabiš samo beležnico in nič drugega!

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Pa NVU še je (celo free je).

NVU je nehal nastajati leta 2005 ko je bil kot projekt kupljen od komercialne firme. KompoZer je open source naslednik NVUja ..

Torej uporabljaj slednjega, ker je za razliko od NVUja uradno podprt in razvijajoč!

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Nisem vedel
rolleyes-1.gif

Pa sem še gledal changelog, pa ga nisem našel. Pri open source projektih vedno pogledam kako pogosto izhajajo verzije. Ker če je zadnja izšla pred 3 leti, pol veš da je s projektom nekaj narobe
grin1.gif