HTC Touch HD

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Kak pa ga toti HTC seka.
shocked-1.gif

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
- a2dp, pošiljanje preko bluetootha, mms, autofocus, gps navigacija, mal večji ekran, ...

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
vse super, a kaj ko operacijski sistem vse to spremeni v neprijetno izkušnjo, vsaj za večino uporabnikov

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.546
7.060
113
Toliko sem slišala o WM oz kakoje zanič. Sama ga nisem še nikdar uporabljala, sem pa v ta namen malo klikala po youtubu pa skušala najti čim več posnetkov, da bi si lahko ustvarila vtis. Izkušnje imam pa z UIQ (vse verzije) in S60v3. Mi lahko kdo bolj podrobno razloži, zakaj je WM jajc, bolj gledam (tudi iphonov UI) posnetke bolj se glede na njih odločam, da je vse isti k..., drugo pakovanje. Pač nastaviti je enkrat treba, to ne more biti nikjer zelo prijetna izkušnja, sploh če kaj ne gre iz prve (ponavadi uporabnikova napaka), UI je potem povsod v redu in logičen. Če je zato potreben kak shell naložiti pa tudi nič hudega, saj pač vzamem v zakup, da je treba vsak telefon personalizirati, da je potem OK.

Kaj je torej tisto, zaradi česar uporabniki izgubljajo živce pri WM?

Nazadnje urejeno:

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Ko probaš iPhone in nekaj podobnega pričakuješ od WM divajsa ter slednjega tudi kupiš in uporabljaš, te mine uporabljanje Windows powah v roku parih dni. Windows je Windows. Uporabniški vmesnik namenjen namiznim računalom. Zapovrh je počasen in je antioptimiziran za touch vmesnik. Vse leze počasi, je brez glave in repa, popolnoma v neskladju z gor napopanim touch vmesnikom. Skratka, brez korenitega redesigna, se ne more kosat z iPhone-om. Tudi s Symbianom se zadnja leta zelo slabo kosa, rešuje mu rit le veliko aplikacij in pa to, da vendor neutral. Po drugi strani tudi Symbian ima že vse kar si poželiš, predvsem pa odličen hardware Made by Nokia.
wink-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.546
7.060
113
Se pravi UI je problem. Ampak zato že vsak proizvajalec da gor masko (TouchFlo 3d ali paneli ipd), pa še opcija SPB Shella je, pa postane UI všečen. Kar se hitrosti tiče sem slišala že nekaj komentarjev o počasnosti, ampak če gledam najnovejše in najzmoglivejše WM naprave ter jih primerjam z iPhone (3g je kar počasnejši od starega iPhona) tudi ni neke sile, da bi se Apple še lahko trkal po prstih. Ne dajem Appla v nič, bi ga precej kupila, če bi lahko gor naložila Garmina in ga uporabljala kot BT modem (druge pomankljivosti me ne prizadanejo toliko, mogoče malo še a2dp), tako revolucionaren, da bi za 500 evrov tole spregledala pa spet ni. S symbianom pa ne vem, kaj naj naredim.
Touch screen hočem imeti, s60 me nervira, UIQ pa je umrčkov. s60v5 še ni zunaj in ne bi kupila nokie 5800 zaradi tega, ker lahko pričakujem beta verzijo, poleg tega ima še hw handicap (hsdpa je 3,6 Mbs). WMja sem se vedno branila ravno zaradi govoric, ki krožijo okoli njega, ampak zdaj ko sem se pa malo bolj poglobila in si pač pomagala z Youtubom, ker pač prilike z direktnim rokovanjem nimam, se mi pa sploh ne zdi tako napačen. Saj pravim isti jajc, druga mašna. edino kar je verjetno res, da moraš v WM kako minuto več vložiti, da ga naštimaš tako da bo dober in všečen, s čimer pa nimam problema, kot pravim enkrat nastaviš pa je.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Saj ravno to sračkanje z maskami je obup. Totalno skropucalo, ki nima prave integracije z Wintendoti. Ker Wintendoti niso namenjeni temu. Morda, če bodo pri Mikromehkemu zbrali znanje in voljo narest nekaj povsem novega z dizajnerskim fokusom na mobilnike in touch vmesnik. Do takrat pa ...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.546
7.060
113
Hja, žal je tako, da mi nič drugega ne preostane zaenkrat. Ko seštejem vse svoje SW in HW želje in ne sklepam kompromisov mi ostanejo le telefoni z WM. Ne odstopam pa od nobene, če mi ni treba in obstaja telefon, ki mi nudi vse to. V prihodnosti bomo pa videli kako bo z WM 7, Androidom in iPhonom (ta je pomoje v svoji smeri še najbolj rigiden, BT funkcionalnost bo za zmeraj poden), konec koncev tudi nadaljni S60 s touch screenom - v tega polagam še največ upanja.

Nazadnje urejeno:

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
točno tako
Android je trebutno že portan na Diamonda....sicer je šele developer verzija...se pravi nič uporabnega...samo če računamo da je dober teden od tega ko je ven prišel...in je že portan....

je pa res da ni tolk aplikacij kot za WM.....samo pustimo času čas...
mogoče nas pa WM7 preseneti

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
ksz

jz mam HTC TyTN II in dela čisto ok. tisti ki se bunite nad hitrostjo, pa kaj bi vi radi? 10Ghz procesor in 15GB rama not? za karkoli rabiš tak fon, nikoli ne bo takoooo zelo nujno, da ne bi mogu počakat 1s.
smirk-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.546
7.060
113
SW:
Garmin ali kaka druga navigacija, ki se tako dobro obnese, sploh v Sloveniji in ne deluje na principu naročnin ali sprotnega downloadanja kart
telefon kot BT modem - v bistvu BT delovanje na sploh. Brskanje po telefoni še zdaleč ni tako neudobno, da bi morala na vsak način imeti povezavo z računalnikom. Ampak ali mora telefon imeti to funkcijo ali možnost prenosa datotek med dvema napravama z BT. Dostikrat imam na računalniku nekaj, kar bi morala poslati po mailu, vendar nimam povezave z internetom, torej nisem doma s kablom priklopljena na net. takrat mi ostane dvoje, ali uporabim svoj telefon kot BT modem in pošljem z računalnika ali preko BT pošljem datoteko na telefon in od tu pošljem. Tukaj Apple odpade kot knof, ker mi ne omogoča ničesar od obojega. Vem, da deluje kot wi-fi modem, kar bi načeloma bilo OK, ampak se ne obnese z Visto, ki se zelo rada punta, sploh ko pride do brezžične povezave in ne dela pa če si bog. Vem, da je to problem Viste in ne Appla, ampak na koncu jaz še vseeno ne morem poslati maila.

HW:
HSDPA 7,2 Mbp - prenos podatkov je pomemben in želim kupiti kar je trenutno največ, kar se da kupiti, sploh glede na to, da Mobitel že ponuja tolele
touch screen

Od zgornjih ne odstopam, spodnji pa so zelo zaželjeni, čeprav se jim odpovem, v kolikor je potrebno:

HW tipkovnica (to je bistvu več kot le želja, vendar bi se dala prepričati, da bi bila brez nje, če bi bil telefon res oh in sploh)
čimboljša baterija
čimboljša izdelava telefona
kvaliteten ekran (najbolj v smislu vidljivosti na soncu)
možnost uporabe certifikatov v brskalniku (ni nujno da built-in, samo da se da)
možnost urejanja office dokumentov

Vse ostalo, kar hočem, mi nudijo vsi (WM, S60v5 in Apple) ali pa mi je nepomembno.
Trenutno mi je najboj pri srcu xperia, čeprav sem rekla, da SEju ne dam več svojega denarja, ker imajo za en drek podporo in PR službo, poleg tega ne vem kako bo z dobavljivostjo pri nas, ker Svema ni več zastopnik, ampak telefon ima kljukice pri največ zgoraj naštetih stvari. Če je še kje kak, ki odgovarja vsemu gor naštetemu pa prosim za predloge. Edino touch pro sem že izločila, ker mi je pač manj všeč kot xperia - osebna preferenca pač, čeprav drugače je OK.

Nazadnje urejeno: