HTC Touch Diamond & ura

Matejka

Pripravnik
26. feb 2008
152
0
16
Zadnje par dni se mi dogajajo čudne reči in sicer, vsakič ko grem mimo našega Merkatorja (in še na parih lokacijah), se mi time zone iz GMT+1 prestavi na GMT. Kar v praksi pomeni da mi ura za 1h zaostaja. Baje nisem edina, ki se ji to dogaja.
rolleyes-1.gif

Se komu sanja kako bi se dalo izklopit avtomatsko updejtanje?
confused-1.gif

Lp

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Ga polniš preko PCja ali preko navadnega polnilca? Ker meni ponavadi zjebe GMT+2, ko se sinhronizira s PCjem.

Matejka

Pripravnik
26. feb 2008
152
0
16
Večinoma preko PCja. Ampak ura pravilno kaže, potem grem pa v štacuno in ko pridem ven je timezone že prestavljen (in medtem ko sem v štacuni mobitela ne filam
smile-1.gif
).

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
Ne boš verjel - tudi sam imam takšne težave včeraj in danes. Sicer na HTC Tytn II.
Pojma nimam zakaj, kar naenkrat je telefon začel premikati uro nazaj (za eno uro). Pa se nimam časa preveč ukvarjati z njim - včeraj in danes sem vsaj trikrat premaknil uro. Prej tega ni bilo.

Matejka

Pripravnik
26. feb 2008
152
0
16
Enako pri meni. Sem pa včeraj ugasnila vse možne avtomatske nastavitve in zaenkrat dela bp. Mislim da je tole nastavitev ki je pomagala: Settings>Phone>zavihek Time Zones in odkljukaj automatic change time zone and clock.

Lp

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
start > settings > phone .. premakni se na zavihek Time Zones in daj kljukico stran pri automatic change time zone and clock

Edit: ups, vidim, da je že rešitev
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Tudi meni in kolegu se je začelo to dogajati in sicer na HTC HD. Sem pa zdaj izklopil ta automatic time zone.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
Jaz sem izključil tisto možnost in je sedaj že skoraj 20 ur vse v redu
bonk.gif

Vrag vedi, kaj se je zgodilo, da se nam je začelo to dogajati ravno sedaj. Kakšna skrita napaka?

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
meni se zadnji teden to dogaja
smile-1.gif
imam htc hd...ni šans da mi dela kakor mora...

vedno je ena ura manj..lol

zanimivo je, da je vsem ob istem času začelo dajat uro nazaj, torej je neka povezava v omrežju

Matejka

Pripravnik
26. feb 2008
152
0
16
Tudi jaz na Mobitelu.

Se je pa isto zgodilo pri sodelavcu ki ima enga SE-ja in mislim da ma Symbian OS.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
Pred dobro uro pogledam na telefon in kaže 15:00. Čez nekaj minut spet pogledam, pa kaže 10:12. Rečem si - ko ga jebe - in pustim. Glej zlomka, čez nekaj minut je kazalo 15:18.
stupid-1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
jaz sem skoraj zaspal, ker se mi ni alarm oglasil. Jeboga čuk.. Ampak je ok zdaj, ko sem šel po zgoraj omenjenem postopku.
smile-1.gif
Je pa tudi mobitel operater.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
To, da alarm ne deluje, pa je znana napaka pri teh napravah. Če se ne motim, gre celo za Windows hrošča.
Sem tudi jaz že zaspal in sedaj tega vraga raje ne uporabljam več za jutranji alarm.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Kakšna znana napaka alarma? Daj kak link! Meni ni zatajil niti enkrat v dobrem letu..

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
Se spomnim, da je bilo precej napisanega o tem. Tudi meni nagaja in te funkcije sploh ne uporabljam.
Sedajle nimam časa, pa prilepim samo prvi zadetek iskanja.
Gre za znano zadevo.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
OK, ma to je vendar jasno, da je če je telefon ugasnjen, ne dela nič, niti zvonenje, niti telefonski del, nič.. saj zato je pa ugasnjen. Tudi nokia ne zvoni alarma, če je ugasnjen, vsaj meni ne zvoni.. V standbyu je pa vse delujoče in vse normalno dela, razen WIFI, ta se izklopi (se pa da nastavit, da deluje wifi tudi v standbyju, če hoče kdo uporabljat VOIP recimo).

Sem se že bal, da sem kdaj prespal kak dogodek zaradi tega, pa vidim, da je 100% pravilno me zbujal moj diamantek :D