MS seveda tega ni nikoli priznal, zakaj bi pljuval v lastno skledo? WM 6.5 namreč ostaja in bo tudi ostal vzporedno z WP7 še dostiii časa, za business userje. Ampak kaj točno je z WM sistemom narobe? Saj ga itak skoraj nikoli niti ne vidiš, če si imel recimo HD2 bi to vedel. Za klicanje ima HTC svoj dialer. Kontakti tudi. SMS isto. izbira WIFI omrežij tudi. Alarmi in koledar isto. WM sistem vidiš praktično samo pri nameščanju in odstranjevanju aplikacij in izbiranju gprs povezav. Mogoče še kje, ampak mi trenutno res ne pade na pamet, tako da verjetno tudi povprečen uporabnik ne bo zađel tja.
Android redno spremljam, včasih tudi uporabljam, ampak ni še to to. čakam, da bo prilezel končno iz te "beta" verzije, da bo zadeva vsaj stabilna (zdaj med delovanjem redno zmrzuje), bo deloval data connection, ko bom jaz to želel, ko bo nameščanje aplikacij neomejeno, ko bo deloval BT, ko bo popolna Exchange podpora (to pa verjetno nikoli) in zato je polizdelek. OSX sem na hitro uporabljal, pa saj mu nič ne fali.. dokler se ti da cele dneve drsat s prstom po ekranu, da se kam premakneš, vse je preveč in nelogično nametano, polno nasran home screen, tipkovnivnica bi vseeno lahko bila boljša (za posebne znake je dolga pot do njih). Maemo odpade že ker nima nativne mms podpore, pa razširjenosti tudi ni. ISti pomislek je tudi z WebOS..
Razlika med tabo in mano je ta, da ti iščeš takega z idealno uporabniško izkušnjo, meni pa je pomembno, da mi deluje MMS, Exchange v vsej svoji celoti (in ne neke polovične rešitve), BT kompatibilen z vsem, copy/paste, GPS aplikacija z dobro mapo za slovenijo, sinhronizacija kontaktov itd. V tem trenutku vse to omogoča WM, Symbian, pogojno OSX. To da je štorast sistem WM je praktično nepomembno, ker ga za vse te funkcije sploh ne opazim... Nimam pojma, kje si ga ti videl, da te je motil?? Osnovne funkcije, klicanje in SMS niti nisem omenjal, ker mi je pri vseh enako enostavno.