HTC Supersonic

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
4.3" 800x480
Android 2.1
QSD8250 1GHZ
1GB ROM
512 RAM
8 mpx
720p video recording
HDMI out
WiMAX

Je to pošast ali ne ?
smile-1.gif

http://www.engadget.com/2010/03/23/htc-evo-4g-is-sprints-android-powered-knight-in-superphone-armo/

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Če ne bi bil WiMax mrtev, bi bil res zanimiv... brez tega pa ne prinaša nič pretirano novega v primerjavi z Nexus One in HTC Desire...

SawyerX

Pripravnik
28. jan 2010
191
0
16
Je ja. Vendar sem jaz ze gledal HTC HD2 in se nekak nevem, odlocam proti, ker se mi morda zdi prebig. Ze Desire me malo sekira, da nebo prebig, saj se ga nisem vido v zivo. Drugace pa a ni to samo Sprint deal?

In 4G. A niso americani sepali za nami glede 3 in 3.5 networkov? Zdaj bodo pa meli 4G kar anerkat. Grozno.

Nazadnje urejeno:

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
@Mikrohard: jaz na Nexus One nisem maral tipkovnice (sem probal vse kar je na voljo za androida..). Verjameš ali ne "nisem mogel pisat". Mislim, da že iz tega vidika 4.3" ekran lahko dosti doprinese. Če bi bila še malo boljša vidljivost ekrana zunaj je zame že zmaga. Drugače pa tudi super kamera dost dober razlog. Skoraj sigurno nabavim ko bo na voljo verzija za "naš trg".

@SawyerX: Ja HD2 je velik ampak je HW super, tam je winmo problem.. Uporabniška izkušnja (vsaj zame) je poden. Velikosti se že da privadit. Glede velikosti je Desire super velikost (če sklepam da je praktično istih mer kot Nexus) ampak zopet isti problem.. pisanje! Garantiram če si vajen kakega iPhona, ti bo šlo tukaj na jok ko boš pisal ali pa boš ponorel!
smile-1.gif
Ja zaenkrat Sprint ampak bi skoraj sigurno moral biti tudi za naš trg, saj 4G ne rabimo..

Nazadnje urejeno:

SawyerX

Pripravnik
28. jan 2010
191
0
16
Malo me cudi, kaj si zdaj izjavo. Sicer ne morem komentirat, ker se nisem prizksuso dobenega toucsreena razen Garmina, 3.5 with big full screen fonts. In tudi tam delam napake. Zdaj me je pa malce res strah, ce bom jaz lahko pisal na to. Ceprav sem danes na slotechu lih bral o novih pametnih tipkavnicah itd.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja za winmo je pomoje stvar posameznika, ampak večina kar slišim da so kupili HD2 (so se ga hitro znebili, razen ultra winmo fanboyev).

Kar pa se tiče pisanja pa ti lahko iz prve roke povem, da je med virtualnimi tipkovnicami še vedno iPhone najbolši (ali pa vsaj najlažji za navadit se..).

Probal sem svašta za androida (mislim da vse kar obstaja in da je dostopno..) pa je poden! Tisti voice recognition in slovenščina ne gresta skupaj..

Saj te nočem nič prepričat, mogoče ti bo čisto všeč. Probaj se nekje malo poigrat pa boš takoj videl koliko je ura
smile-1.gif

Da ne bo preveč off topic.. Pomoje je tole dream device !!

SawyerX

Pripravnik
28. jan 2010
191
0
16
Meni se tudi Samsung Galaxy S zdi hudi. Prej ni blo nic. Iphone se mi zdi idealna oblika za fon, vendar mi predragi v slo. Najblizje je priso potem Omnia2 ali HD2. Vendar windows mobile. Nexus je bil nedostiopni ze od samega zasceta. Pride Desire keri , se mi postajal vedno bolj vsecni. Zdaj pa jih kr mecejo ven ko po tekocem traku. Namrec telefone keri se meni dopadejo.
cool-1.gif

Tale S zgleda skoraj ko ifon. Jau!!! Je pa res da je samsung... Noja zdaj ap res nevem vec kaj bi mel reje. Cakati jovo na novo na samsunga ali se z desire sprijazniti. Ceprav HTC sense mi je tudi vsecni kar precej.

Po drugi strani sem pa tudi ze prebral da bi nej nasledni iphone bil cenejsi, da se kao apple zaveda da ga dosti ne kupi zaradi cene. Samo te nekako ne verjamem najbolj. Ker bi ga jaz tudi kupo ce bi bil v Bigbangu za 620€.
uf-1.gif

samsung-galaxy-s.jpg

Nazadnje urejeno:

SawyerX

Pripravnik
28. jan 2010
191
0
16
Danes sem malo rokoval z HD2, ter se odloco da je parat enostavno prevelik za mene. Maximalna vleikost kero se bi mel je torej 3.7.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ah, to je tisti prvi šok
smile-1.gif
.. ko bi ga imel (hd2 so te bolj motili windowsi verjetno).. Če bi probal EVO 4G / Supersonic bi gotovo druagče mislil..

Itak je pa tiste par minutk kar si se ti rokoval z njim premalo za realno oceno :p

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Vajen moje E71 sem tudi sprva mislil da bo HD2 prevelik, a sem se že po par minutah rokovanja s tem telefonom odločil da bo ravno HD2 enkrat v poletnih mesecih nasledil E71...ko bereš o njemu mere res zgledajo ogromne, ko ga držiš v roki pa vse tako lepo paše da vsidvomi o uporabnisti takoj zbledijo.

Drugače pa me WM 6.5 prav nič ne motijo in jih bom prav pogrešal ko tisti obup od WP7S pride na sceno.

SawyerX

Pripravnik
28. jan 2010
191
0
16
Ja sej delat na njem je super. Samo zadeva je to big za prenos.
aplauz.gif

To so ze vbistvu PDA size zadeve.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Ti si tut tapravi. Če ti je to prevelik telefon za v žep od hlač, pol pa adijo pamet...

Ravno delo z eno roko s tako visokim telefonom je oteženo, ker je zaslon tako visok, da palec ne doseže najnižje in najvišje tokče zaslona, če ga imaš ves čas isto v roki, da ga nena premikaš v roki. Še na iphonu mam včasih s tem "probleme" pa ima majnši zaslon.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Upam, da še vedno uporabljaš win xp , da te ki nimaš naložene ološ win sedemke
bonk.gif

Če bi MS pri razvoju W7 iz sistema izrezal nekaj najbolj osnovnih in uporabnih funkcij, ki jih uporabljamo že vrsto let, omemogočil svoboden dostop do datotek na disku, onemogočil inštalacijo programov s CDjev, DVDjev ali svobodno preko interneta tako da bi moral vse to opravljati preko microsoftove online trgovine ter zakrivil še nekaj večjih ali manjših korakov nazaj glede na XP si lahko prepričan, da bi še vedno uporabljal starejši a manj omejujoč operacijski sistem.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
@Moongoose: če ti je winmo 6.5.x v redu potem je HD2 res zakon telefon,.. Jaz bi 7 gor rad videl, ker me zanima kakšna bo.. Pa HD2 je (vsaj kar se ekrana tiče) pomoje boljši od tistih ki bodo prvi telefoni z novim OS-om. Na mobilniku je meni veliko bolj všeč preprosto tipkanje in lahka dostopnost česarkoli.. Jaz se v Winmo 6.5.x nisem znašel z prstom nikakor.. ko greš enkrat "globje v menu" pozabi da boš s prsti imel dobro uporabniško izkušnjo, ko boš hotel eno vrstico odpret al pa kak drop down menu... Pa ne razumi me napak, menim da je HD2 zakon aparat! Baje so neki ruski hackerji dal 7 na HD2. Problem naj bi bil le driver za grafiko,.. če jim je po slikah za verjet.

http://gizmodo.com/5503781/windows-phone-7-series-rom-spied-running-on-htc-hd2

Glede velikosti, ko sem jaz prvič (takoj ko jih je Mobitel dobil) videl HD2,.. mi je šlo na smeh! ampak to je bil smeh od veselja, da ne bo pomote. HD2 velikost je zakon! Je pa par ur šok, ko greš na HD2 iz manjšega aparata..

Glede transporta aparata, jaz nosim aparat v etuiju in v roki (oboje na enkrat)
smile-1.gif
..

Zdajle ko se bunde / jakne nosijo ga dam v jakno.. Za kake hlače pa zna bit malo "visok"
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
KSZ: Jaz ne vidim težav pri uporabi WM6.5 ali celo 6.1 z nameščenim finger suite. Se da lepo sprehajat po menijih. Pravzaprav meni osebno lepše, lažje in predvsem bistveno bolj tekoče, kot pa na nekem Symbian telefonu.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Symbian sploh ni v isti ligi..

Mišljena je bila primerjava WinMo 6.5.x / OS X / Android / Maemo ..

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
No jaz ne razmem, zakaj bi imel polizdelek, kar v tem trenutku Android je (kup reči ne deluje, vsaj kolikor spremljam, recimo BT, stalno prižiganje data connection), pa tudi Maemo ni še dodelan (MMS-ji niso nativno podprti). OS X je šele zdaj popeglan, da ima potrebne stvari (BT, MMS, copy/paste, a spet je BT pomanjkljiv), WM se mi zdi še najboljši dejansko (BT, ki dela z vsem, MMS, copy/paste, popolna Exchange sinhronizacija), HTC s svojima TF3D in Sense to odlično rešujeta.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ok, kakor razumem govoriš kot WinMo uporabnik ki je za ostale platforme bral.

Kateri aparat točno je zate polizdelek? Ok, bom vzel trenutno najbolši WinMo mobilnik.. (HTC HD2) in ga primerjal z trenutno najbolšim Android telefonom (HTC Google Nexus One). Če je kaj tukaj polizdelek je to HTC HD2,.. ali pa še polizdelek ne, ker je OS porazen! Probal sem najnovejše Duttyeve in Laurentiusove ROMe in sem mu res dal priližnost,.. aparat (uporabniška izkušnja..) je žalost! Če bi dali na tako brilijanten HW androida (ali karkoli drugega!!!) bi bil zagotovo top telefon.. (HTC EVO 4G?) Odvisno od posameznika..

Jaz sem vse omenjene probal in govorim iz lastnih izkušenj. Android 2.1 (Eclair) je daleč pred WinMo 6.5.x.. Seveda enako velja za OS X.. Mogoče je edino Maemo nekoliko za WinMo,.. (pe še to ne dosti..)

Pa še eden, katerega si gotovo tudi le videl preko youtuba ali o njem kaj prebral.. WebOS, po moje OS z največ potenciala. Pomete (kar se tiče uporabniške izkušnje) z WinMo po celi črti..

Če Microsoft sam prizna da so bili WinMo 6.5 napaka, potem nekaj mora biti na tem?

Nazadnje urejeno:

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
MS seveda tega ni nikoli priznal, zakaj bi pljuval v lastno skledo? WM 6.5 namreč ostaja in bo tudi ostal vzporedno z WP7 še dostiii časa, za business userje. Ampak kaj točno je z WM sistemom narobe? Saj ga itak skoraj nikoli niti ne vidiš, če si imel recimo HD2 bi to vedel. Za klicanje ima HTC svoj dialer. Kontakti tudi. SMS isto. izbira WIFI omrežij tudi. Alarmi in koledar isto. WM sistem vidiš praktično samo pri nameščanju in odstranjevanju aplikacij in izbiranju gprs povezav. Mogoče še kje, ampak mi trenutno res ne pade na pamet, tako da verjetno tudi povprečen uporabnik ne bo zađel tja.

Android redno spremljam, včasih tudi uporabljam, ampak ni še to to. čakam, da bo prilezel končno iz te "beta" verzije, da bo zadeva vsaj stabilna (zdaj med delovanjem redno zmrzuje), bo deloval data connection, ko bom jaz to želel, ko bo nameščanje aplikacij neomejeno, ko bo deloval BT, ko bo popolna Exchange podpora (to pa verjetno nikoli) in zato je polizdelek. OSX sem na hitro uporabljal, pa saj mu nič ne fali.. dokler se ti da cele dneve drsat s prstom po ekranu, da se kam premakneš, vse je preveč in nelogično nametano, polno nasran home screen, tipkovnivnica bi vseeno lahko bila boljša (za posebne znake je dolga pot do njih). Maemo odpade že ker nima nativne mms podpore, pa razširjenosti tudi ni. ISti pomislek je tudi z WebOS..

Razlika med tabo in mano je ta, da ti iščeš takega z idealno uporabniško izkušnjo, meni pa je pomembno, da mi deluje MMS, Exchange v vsej svoji celoti (in ne neke polovične rešitve), BT kompatibilen z vsem, copy/paste, GPS aplikacija z dobro mapo za slovenijo, sinhronizacija kontaktov itd. V tem trenutku vse to omogoča WM, Symbian, pogojno OSX. To da je štorast sistem WM je praktično nepomembno, ker ga za vse te funkcije sploh ne opazim... Nimam pojma, kje si ga ti videl, da te je motil?? Osnovne funkcije, klicanje in SMS niti nisem omenjal, ker mi je pri vseh enako enostavno.