hramba nafte

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pred leti si lahko natočil nafto v sode, jo dal v garažo in je tako stala kar nekaj časa. vem za primer, ko je stala nekaj let. sicer je bila namenjena za traktor.

kako je danes z novo nafto, ki ima pomešan bio dizel in kako to prenašajo novi dizli, predvsem dci od renoja, hdi od pežoja in podobni občutljivci.

ko je bila akcija zamenjav motorjev zaradi nafte na dolenjskem se je kaj točno zgodilo. nafta se skisala, zavrela, kaj je bilo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zakaj?

kaj se zgodi, če nabavim 1000l na petrolu danes in dam v svojo cisterno, sode..ker mi gre pač na jetra, da skače cena, ma še ahmabuđadini spet grozi.

se mi bo pokvarila ali ne.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Nisem strokovnjak za te zadeve. Ko se je to zgodili, je bila nafta premalo mastna. Nafta je pri dizlu tudi v vlogi maziva.

Ker je nafta pa tudi biodizel organskega izvora, se lahko v njej razvijejo mikroorganizmi, ki to nafto ali pa biodizel predelijejo. Kakšne so možnosti za to pa ne znam povedat.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38

Sicer ne vem za biodizel v cisterni pazi le na umazanijo in pa še eno zadevo .
Če si imel prej kurilca v cisterni se ti zna zgoditi ,da se bo nafta fahlo obarvala rdeče.
Meni se je to zgodilo v 20 litrski kanti v kateri sem prej imel kurilca nato sem jo pa popolnoma spraznil in natočil dizel nafto,ki je seveda zgledala skoraj kot kurilec.
evil.gif

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Naftarjem je tako vseeno, dokler jih to nič ne stane. Nafta okužena z bakterijami ima slabše mazalne lastnosti, zato se pojavijo težave pri delih, ki skrbijo za vbrizg goriva v motor. Ta bolezen na avtu nikakor ni poceni.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
glede bakterij je problematicen samo biodizel ker je narejen iz organske snovi, zato je pri nepravilnem skladiscenju lahko razvijejo bakterije in nastane taka sluz ki zamasi filtre in jo je tezko dobiti iz sistema.Tisti ki se z biodizlom malo bolj resno ukvarjajo dodajo biodizlu aditive ki preprecujejo nastanek bakterij