HP RW6815

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
Zdravo

Ena pitalica - namojem HP-ju se je zgodilo nekaj čudnega - full je začelo šumet po
zvočniku, tako da je moten pogovor s sogovornikom - sliši tudi on, vse ostalo dela
normalno. Tudi če zavrtiš kak mp3 se sliši normalno na zunanje zvočnike.
Ni pomagal soft in tudi ne hard reset. Preko bluetooth slušalk se sliši normalno
edino ko vključiš slušalko zaslišita s sogovornikom šum in pok potem pa je OK.
Prosim za ideje kaj storiti - če je možno sam kaj napravit ali pa servis...

Hvala

Borča

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Očitno je napaka na zvočniku. Jaz bi ga malo spihal s kompresorjem, kaj več pa dom takltak ne moreš naret, če je telefon še v garanciji.Če ni v garanciji in če maš doma prave kluče za odpret telefon, bi lahko pregledal kontakte.

Zanimivo mi je, da šum sliši tudi sogovornik. Ali je tak glasen šum, da ga mikrofon lovi in oddaja, ali pa je nekaj drugega, čudnega...

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
Ma ni več v garanciji, je pa tak da se sliši pri meni v zvočniku in pri sogovorniku.
PRobal bomspihat, če bi bil kak prah notri,ampak moram priti do kompresora,
ne bi pa rad na Petrolu pihal telefona - hehe

Boris

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.266
340
83
Ko smo že pri temu dlančniku (sam sem uporabnik): zadnjič mi je plastično okence od ir diode na strani padlo v dlančnik - ok, dobil ven skozi odprtino za stylusa - vprašanje je kako ga dobim nazaj? Je kdo to že odpiral? Pod baterijo sta dva vijaka, kaj pa potem?

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
Nimam pojma, tista dva vijaka sem tudi sam odvil, pa se ni nič zgodilo, nisem pa imel jajc, da bi dalje odpiral, ker
bi 100% zlomil kakšen košček plastike, ki zadevo skup drži.
Borča

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
KarEN našel sem en link, kjer je prikazano kako RW6815 razstaviti -jaz jaenkrat ne rabim probat - če pa boš ti pa poročaj
kakšen je uspeh

"http://www.pdacenter.ru/razborka/razbor_hp_rw_6815/"

Boris

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.266
340
83
U tnx. Nisem pomislil na to. Zvezdice padejo, ko ga razstavim pa poročam kako vse skupaj izgleda.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.266
340
83
Sem razstavil kot je narisano, zalepil IR plastiko nazaj s sekundcem - v bistvu je na ohišju tak utor kamor daš okenček od irda (podobno je z gumbi), samo se je na eni strani iz notranje strani navznoter zalomil, tako da ko daš okenček notri in se dotakneš spet pade v ohišje - pikica sekundnega lepila naredi čudež. Sestavil nazaj - skratka 3 minute dela, ni big deal. Je pa notri zanimivo - ko zadnji del snameš tam ostane samo plastika in pa mali motorček od vibre se vidi. To je kot mini motorček, ki ima na osi en polvaljček, ki se ob vibriranju zavrti in to je vibra. na zgornji starni pa sta dva kontakta za elektriko, ki pritisneta na periteks platico da je stik za štrom. Drugih posebnosti ni.

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
Eno vprašanje - ali je bilo v notranjosti dosti praha - morebite je za šumenje v mojem telefonu kriv prav prah in
bi ga bilo dobro izpihati.
Borča

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.266
340
83
Ni bilo nobenega prahu, pa ga vlačim več kot eno leto ne vem kje vse. Po mojem je prej kak slab kontakt.

Blond

Zelenc'
30. jan 2008
13
0
1
Maribor
Pozdravljena !

Jaz sem pa novi uporabnik rw6815 pa vaju prosim za molo pomoči oz. nasvetov.
Kako sta zadovoljna z GSM sprejemnikom ???
Jaz namreč v mestih imam dober signal ampak ko se malo odpravim na podeželje pa kar naenkrat nič.
Drugi telefoni pa kar veselo telefonirajo, samo jaz sem brez.

Ali imata tudi vidva takšne izkušnje ali ja z mojim kaj narobe ???

LP
Blond

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.266
340
83
Jaz ne opazim da bi bila kakšna posebna razlika glede na prejšnje mobitele (res pa je da se ne potikam po kakih hudih rovtah). Tam kjer mi stari ni lovil (npr. v gozdičku med Vodicami in Brnikom) mi tudi ta ne. Res pa je da npr. na dolenjskem kjer mama normalno telefonira s tastaro Nokio 5110 lahko jaz samo žeblje zabijam s svojim (tudi s prejšnjim). Težko rečem da bi bilo kaj narobe, še posebej ker ti v mestu normalno dela.

Blond

Zelenc'
30. jan 2008
13
0
1
Maribor
hmmmm.... no jaz opažam v primerjavi z prejšnjim telefonom ogromno razliko.
Ali bi se to dalo kakorkoli preveriti ?
Ne bi ga rad brezveze pošiljal na servis....

Blond

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.266
340
83
Pojma nimam kako - mogoče je kak program za WM5 na to temo, ampak ga ne poznam.

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
Jaz tudi nisem opazil nekih težav s sprejemom, edino kar je zapoooooznelo zvonjenje - ko kličočemu že ene dva do trikrat
zazvoni se šele moj HP zbudi. Je malo tak čudno se zgodi da že kdo odloži preden jaz uspem prevzet klic.

darwin

Majstr
17. avg 2007
628
410
63
S signalom imam težave tudi jaz.
Velikokrat se mi zgodi, da imam na območjih s sicer močnim signalom zelo slab sprejem ali pa signala sploh ni.
Če odkriješ kakšno rešitev, jo pa kar prosim sporoči!

Blond

Zelenc'
30. jan 2008
13
0
1
Maribor
jp to je zgleda znana težava.
Je kdo našel zadnjo verzijo ROMa, mogoče pa so kakšne težave odpravili.
Jaz iščem a ne najdem kaj dosti.

Blond

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
Jaz sem našel nadgradnjo na WM6, pa kratko malo nimam jajc za posodobitev, saj
se mi zdi dober stavek -. don't change the running system -kar na mestu, pa še
čital sem, da so pri nadgradnji neke težave s fotoaparatom in modrim zobom, to pa je
zadnje kar bi si želel da bi za..bavalo, saj slušalko uporabljam vsaki dan.
Če pa ima kdo že kaj izkušenj z nadgradnjo pa prosim za kake informacije - mislim da je celo nekdo na tem forumu spisal navodila
kako je nadgradil svoj HP - mogoče lahko on kaj predlaga in nam pokaže pot do prave delujoče verzije ROM-a.

Borča