HP 550 Prenosnik

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Rabim vašo pomoč!

Sestrična je pri priklopu hp na tv naredila kratki stik.
Računalnik je šel na servis.Sedaj je dobila mail da pride nova plošča 310€+DDV napajalnik pa bi naj bil vštet v garancijo vendar pride ura dela 42€.
Zanima me a se splača to popravljat ali kupit nov prenosnik?
Ta hp 550 ki je v okvari je bil vzet preko bankredita in se bo odplačeval še eno leto.
Lepo prosim za vaše mnenje kaj je najboljše storit.

Lp

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Ta opcija se zagotovo ne splača - če prav zastopim, bi popravilo prišlo 400€? To je več kot je zadeva vredna.

Sicer pa: kako narediš kratek stik pri priklopu na tv? In zakaj je napajalnik vštet v garancijo, ostalo pa ne?
confused-1.gif

__X__

Pripravnik
9. sep 2009
160
0
16
Maribor
Popravljat se vsekakor ne splača, je pa vprašanje kaj je hin in zakaj. Pri priklopu na TV se zagotovo ni skurila matična plošča. Mogoče te hočejo na servisu nat*****. Kam si ga poslal na servis?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
blazko
Kabel je bil vklopljen v vklopljeno tv in ko je kabel približala prenosniku je preskočila iskra tako da je vrglo ven FIT in ko so nazaj priklopli elektriko se računalnik ni več zagnal.Za napajalnik so rekli,da ni vidne nikakršne zunanje poškodbe,mogoče je zato vštet v garancijo dočim na VGA priklopu pa je vidno osmojen kontakt.

__X__

Trgovina ga je poslala na Protek servis.

Originalni mail,ki ga je dobila trgovina od protek-a in ji ga je poslala naprej je:

Pozdravljeni,

V servisu je prenosnik HP 550, S/N: CNU9093L3P.

V okvari sta matična plošča in napajalnik. Matična plošča je poškodovana zaradi prenapetosti. HP jo bo verjetno zavrnil.

Sporočam vam stroške popravila.

Matična plošča: 309,68€ -10% +DDV.

Napajalnik lahko zamenjamo v granciji, ker ni vidne poškodbe.

1 servisna ura: 42,00€ z DDV.

Lep pozdrav,

Marcos Vilfan

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
protek je vedno najdražji, probaj še na birotehni..........do 150€ se ti morda splača popravljati, drugače pa novega....

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
VGA kabel, ki je bil priklopljen v vklopljeno TV je približala prenosniku in takrat je preskočila iskra iz VGA kabla na VGA priključek v prenosniku ?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
VGA kabel, ki je bil priklopljen v vklopljeno TV je približala prenosniku in takrat je preskočila iskra iz VGA kabla na VGA priključek v prenosniku ?

Točno tako kot si napisal.In tudi prenosnik je bil vklopljen.Ko je iskra preskočla je pa vrglo vse varovalke ven in ko so nazaj vzpostavli elektriko je po bajti vse delalo samo računalnik ne.Z televizijo je vse ok.

p.s. Ima mogče kdo Hp 550 prenosnik,ki mu je mogoče crknilo kaj druga pa da je delujoča matična plošča?

Nazadnje urejeno:

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16

Ne ga srat s popravilom
Kupi si drug prenosnik. Podobna jajca kot je ta hp 550 lahko dobiš že za 200€ - 250€. Nov 15" prenosnik dobiš za 300€. S tem da lahko starega prodaš za dele ... in že s tem iztržiš kakih 150€.

Pa imaš potem le nov prenosnik, z garancijo, svežimi baterijami... Če gre plata se v 95% ne splača popravljati,...

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
zdaj moraš vedeti, da ko boš priklopil nov prenosnik na ta TV bo spet bliskalo.... Treba napako poiskati in krivca določiti
evil.gif

A ja pa ponudbo za pokvarjen prenosnik mi daj na ZS!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Napačna ozemljitev.
Hecna vezava mase in ozemljitve (hifijaši ti lahko ducat biblij napišejo na to temo).

Aja, pa po antenskem kablu tudi zanimive stvari pridejo.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Napačna ozemljitev.
Hecna vezava mase in ozemljitve (hifijaši ti lahko ducat biblij napišejo na to temo).

Aja, pa po antenskem kablu tudi zanimive stvari pridejo.

Sem delal za kabelsko, o prebojih TVjev ti lahko celo stran napišem... Včasih je tudi iz kakega ojačevalca kaj priletelo.
Prvič pa slišim da bi kaj iz VGA vhoda priletelo... Moram kolega vprašat on je bil dosti dlje časa tu not.
smile-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Končni odgovor od Hp ne poznam,ker ga je vzela nazaj iz servisa.Možno pa je da je vga izhod na laptopu slabo ozemljen,ker ko sem ji ga nalagal in sem imel potne roke me je rahlo streslo ko sem se dotaknil vga izhoda na prenosniku.