Hot dog aparat

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ker nimam ravno dost časa (no pa tut dost znanja) se kuhanju izogibam, tako da to kaj čmarim doma so večinoma hrenovke in topli sendviči, kakšna jajčka ali testenine s pakla.

Pa me zanima, kje bi lahko kupil ta hotdog aparat za poširanje hrenovk in segrevanje štručk.

Za štos sem pogledal na bolhi in imajo aparate za 300 in pa za 15€, zadaj se pa nebi rad nasral, pa kupoval 2x ali celo 3x,
tak da ima kdo zadevo doma, pa mu služi? Torej nekaj bi da počim zmrženo hrenovko not, napičim štručko in ko pridem izpod tuša
je večerja na mizi.

Hvala za nasvete!

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Nezna kuhat popolnoma nič, pa niti še ne stanuje zares pri meni, tak da rabim aparat
smile-1.gif

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
kaj pa če rukneš štrukčko v mikrovalovko za 20 sekund, da se kruh zmehča, luknjo pa narediš z lastnim orodjem (
ne-ne-1.gif
) al pa recimo z žlico? hrenovko boš pa že v lončku skuhal...

lp

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Nezna kuhat popolnoma nič, pa niti še ne stanuje zares pri meni, tak da rabim aparat
smile-1.gif

Namesto aparata, ji kupi kuharsko knjigo! Poglej po bolhi ziher je kaj!
evil.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ravnokar naredil točno to, ampak ko privzamem vso to delo, pazit da mi hrenovka ne poči, pazit da štručko ne zažgem,
poraba plina in elektrike, torej 2 mašin in časa za ceno 15ih evrov?

Samo naj mi nekdo potrdi da ma zadevo doma da dobro deluje, ker 300 veveric nemislim dat za hotdog mašino.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.447
425
83
Tele cheap mašine imajo eno veliko pomankljivost - štručko ti pogrejejo samo znotraj. Za moje pojme je dober hotdog tak, ki ima topel in hrustljav kruh.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
pazit da mi hrenovka ne poči,
Hrenovko praktično samo pogreješ, ne vem, zakaj bi razpočila. Sicer pa mašina za hotdog najbrž tudi rabi elektriko, kajne?

Z kuhna-mašinami je pa tako: splačajo se samo, če jih res dosti uporabljaš (to pa ne pomeni 1x na teden). Drugače je to samo še ena dodatna šara za nabirat pajčevino (kot so razni sokovniki, ožemalniki, multipraktiki, mikserji, sladoled mašine itn.), z njimi imaš več stroškov, predvsem pa porabiš več časa.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ma tako sem rekel v svoji kuhni mam; (polek hladilnika in ledomata)

- toaster za ameriške sendviče (2 toast kruha in salamo s sirom daš noter, ven pa dobiš 2 trikotnika; dolzapikana; jem 5x na teden)
- espreso mašino (zjutraj poknem espreso polek cajtnga ko sem na wcju; 7x na teden)
- mikrovelo (da pogrejem kaj sn pri mami naropal)

In za edino stvar zakaj šaltam grelno ploščo je ta hrenovka. Pa še to nemorem nič pametnega it vmes naredit,
ker ta hudič zavreje in poči v 5ih minutah, tak da morem skoraj zraven stat, jaz pa bi rad zaverglal to mašino
se šel tuširat in bi pol lepo zraven dnevnika mazal vročega pesa z kečapom in zenfom
smile-1.gif
To pa jem skoraj
vsaki dan, torej vsaj 6x na teden, ker hrenovka je na moji top 10 lestvici že kakih 24 let
smile-1.gif

Sej se mi niti negre tolko za porabo elektrike ali amortizacijo 2 naprav kot pa za priročnost; vklopiš-poješ;
ker manj je dela da napičim krih in vržem zmrženo hrenovko not, kot pa da kuham pa pol še posebaj grejem štručko.

Zanima me samo če ma kdo to poceni zadevo doma, da ne kupim kake šare ker se pol počutim kot bedak ki je kupil "toplo vodo",
to pa mi je huje kot pa jest počeno hrenovko v mrzli štručki.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
post-599-1239278708.jpg

grin1.gif

Mah doma mam eno cheap spar varianto, ki je bila mišljena samo za 1 žur pa tale plastik fantastik po enem letu še vedno dela.
Hrenovko prej skuham in jo v tisti hot dog posodi samo pogrejem bolj se mi gre za žemljo in lepo luknjo to pa naredi dobro.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
post-599-1239278708.jpg

grin1.gif

Mah doma mam eno cheap spar varianto, ki je bila mišljena samo za 1 žur pa tale plastik fantastik po enem letu še vedno dela.
Hrenovko prej skuham in jo v tisti hot dog posodi samo pogrejem bolj se mi gre za žemljo in lepo luknjo to pa naredi dobro.

A pa si kdaj uporabu tisto toplo lepo luknjo v žemlji še za kaj drugega ?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Hrenovka se skuha tako, da jo daš v mrzlo vodo, prižgeš gas in ko voda zavre (pa recimo še plus pol minute), je narejena. To seveda ne velja za frišne od mesarja.

V mašini zihr ni hitreje. Tudi tam se mora voda segreti, pa še več dela je s pospravljanjem.

man007

Pripravnik
20. dec 2007
359
2
18
nori-na-bicikl.blogspot.com
Imam doma Hot dog aparat, tisti za 15 EUR iz Spar-a. Za parkrat na mesec prižgat je čist dobr. Za vsakodnevno uporabo pa je druga pesem.

V začetku moraš natočiti cca dcl vode, da ustvarja paro. Naenkrat lahko skuhaš cca 6 hrenovk (tudi več, če so ožje). Kruh ogreje kot rečeno le od znotraj, pa še le to ko je aparat prižgan ter le en kos naenkrat. Ko boš aparat ugasnil se bo ohladil tudi inox. kar bo onemogočilo hkratno segrevanje večih kosov kruha. Torej je pogojno uporaben le za eno osebo, če pa boš hotel presenetiti goste, bodo razočarani.

Nazadnje urejeno:

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Js mam kle v svoji kuhni eno tako zadevo, pa je skor ne uporablam razn če kdo pride. Mi velik bolj prav pride toaster, ki je hkrati lohk tud žar (za jajca, hrenovke, ribe, gobe, piščančji file ...) in ja, to pa je super
smile-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Majstr da bi na eni gril plati popekel hrenovko in žemljo na pol prerezano?? Pa maš pol še za tovste itd itd..