Honda Civic avtomatik - izkušnje?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Zadnje čase malo gledam opcije za menjavo avta... in med drugim si ogledujem tudi Honde Civic (letnik 2008-2010). Kar mi je padlo v oči, je to, da se avtomatiki prodajajo ceneje (oz. dobiš novejši letnik za približno isto ceno kot starejšega z ročnim). A je kak poseben razlog za to, da se prodajajo tako "poceni"? Z iskanjem nisem zasledil nobenih govoric o kakšnih serijskih napakah ali problemih... edino to, da ima zaradi drugačnega prestavnega razmerja slabše pospeške od ročnega menjalnika (kar me ne moti).

So cenejše, ker se ljudje raje kupujejo avte z ročnimi menjalniki?

Kakšni predlogi, na kaj naj bo človek pozoren?

Hvala za vse konstruktivne odgovore...

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Vozil sem obe opciji. Kar mi je pri tem avtu vsec, je da avto dela brez kakrsnih koli tezav. Servisi so po poceni (reda 170 eur), crickov v avtomobilu ni, lega na cesti je naravnost odlicna. Spredaj se sedi sportno, zadaj pa je neverjetno udobno in prostorno. Tudi po 15 urah voznje, nisi utrujen in bolečinski, čeprav bi si to mogoče mislil zaradi trših sprednjih sedežev - ravno nasprotno.
Volan je neposreden, pravo veselje v vožnji.

Minusi teh Hond so po moji oceni Japonsko plastična notranjost in mogoče malce večji hrup gum, kot pri konkurenci. Motor je drugače tih, ima lep zvok. Ko ga naženeš na obrate, se rad vrti.
Aja. Pa nikar ne poskušaj menjati kakšne žarnice prednjih luči sam
smile-1.gif

Rež za dovod zraka na sredini armaturke se ne da ročno zapreti (moraš zamenjat položaj pihanja prezračevanja). Klima sicer dela zelo dobro, vendar bi lahko boljše v smislu hitre ohladitve prostora in samodejnega pretikanja pihanja zraka v kabino

Zaradi položne šipe je poleti zelo malo ubitega mrčesa, kar cloveka razveseli, ko se pripelje do bencinske crpalke
wink-1.gif

Glede napak in tezav: omenjeni model Civica je bil v USA vsako leto med prvimi petimi najzanesljivejšimi avtomobili, v Kanadi pa najbolje prodajan avtomobil v kategoriji.
Cisto drugace je sicer z novim modelom in modelnim letom 2012 ampak to je druga zgodba
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
V bistvu pri Civicu na gre za klasičen avtomatski menjalnik, ampak gre za robotizirani ročni menjalnik. Za uporabnika je načeloma to vseeno, je pa način delovanja popolnoma drugačen. Imel sem ga priložnost malo peljat in dela zelo solidno, je pa res, da menjalnik ne pretika hitro, poraba pa je zelo zmerna (cirka 7,5 l/100 km za 1,8 motor).

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Kolikor sem se jaz pozanimal, imajo S-Type robotski 6-stopenjski "I-shift", Executive pa klasični 5-stopenjski avtomatski menjalnik...

D_K

Guru
24. sep 2007
3.066
844
113
Kaj je finta z menjavanjem žarnic ? Meni na bencinaru to ne dela dobenih težav. Znam pa si predstavljat, da je pri dizlu manj prostora pri dostopu do žarnice.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.077
6.923
113
pri taščici
Glede menjalnika;
poglej si temo v pomoci o avtomatiku v audiju. Sicer starejsi avto, ampak notri je tudi nek dsg omenjen.
In ja v slo se vedno ni veliko mehanikov ki bi avtomatika posravfali za drobiz.
Honda aut je bila pa zagotovo drazja od klasike, pa se ? Ce niso uvozene in ? Ki ob tem nastanejo.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Sem vozil avtomatika lepo menja, ne čutiš kakšnega cukanja ali karkoli samo na obratomeru se vidi da je zamenjal. Kaj več pa nebi povedal nisem se tolk poglabljal
smile-1.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.636
4.367
113
No dejansko so bili avtomatiki cenejši, saj ko je udarila recesija 2008 ostala velika količina vozil ,ki so bila namenjena za Rusijo in so se potem po Evropi prodala.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.077
6.923
113
pri taščici
Ksz; A kaksnega .doc komentarja na tvoje vprasanje si pa ne zasluzimo? Mogoce bo se kdo kupoval kaj takega in ima tako vprasanje kot ti pred dnevi.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Vsaj made in japan bi vzel (tisti s 4 vrati) in ne tega angleskega.
smile-1.gif
Drugace pa lusten avto, prostoren, udoben, fajn masina.. A avtomatik je klasicen s pretvornikom navora ali rocni robotizirani?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Avtomatski menjalnik je klasičen, čista avtomatika (ni ročni i-shift). S prestavljanjem sem zadovoljen... če ga pohodiš, dokaj hitro prestavi v nižjo prestavo in lepo potegne. Sicer ni take dinamike kot pri ročnem menjalniku, ampak ima pač vsaka dobra stvar tudi slabe lastnosti. Mislim, da se bom hitro razvadil in na to malce pozabil
wink-1.gif

Sicer pa... avtomatiki se prodajajo ceneje, ker slovenci še vedno raje kupujejo avte z ročnimi menjalniki (se verjetno bojijo potencialnih stroškov pri avtomatikih). Ampak dejstvo, da je avto še leto pa pol v tovarniški garanciji, da ima za svojo starost ravno nekje srednje prevoženih kilometrov (za slovenske razmere) in da je zelo lepo ohranjen, me je prepričalo v nakup (poleg tega, da so bili Civici vedno med favoriti, ko sem izbiral).

Povprečna poraba zaenkrat 8.1l/100km. Pri močnem pospeševanju ali vožnji v klanec zelo hitro naraste (sem imel povprečje že okoli 9). Ampak pri konstantni vožnji in vožnji po klancu navzdol spet pade, tako da bo pri meni verjetno okoli 8.

Kar se ostalega tiče... z opremo sem zadovoljen (xenon, parking senzorji, usnje, gretje sedežev, panorama streha, usb/aux, dvojna klima, ...). Kvaliteta izdelave je fajn... z izjemo ključa nisem opazil vidnih znakov uporabe.

Zaenkrat (lahko, da me še malo daje evforija) bi vsakomur priporočal nakup, če si ogleduje Civice
wink-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:

Sicer pa... avtomatiki se prodajajo ceneje, ker slovenci še vedno raje kupujejo avte z ročnimi menjalniki (se verjetno bojijo potencialnih stroškov pri avtomatikih).

Ima sosed ze tri tedne pred hiso parkiranega ne tako staro petico (BMW), ker mu je sel avtomatski menjalnik in nima denarja za popravilo.
smile-1.gif
Je celo sam priznal brez smesnih izgovorov.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
To nov ali obnovljen? Mene tud čedalje bolj mika avtomatik, pa ravn zarad tega strahu preh okvaro mal cincam.