Homologacija nalepke?

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Avto: Chrysler grand voyager, reklamno poliman. Na sredini avtomobila, nalepka sega čez drsna vrata, do strehe, torej tudi čez srednji šipi. Na šipah je tista z luknjicami, kot na trolah recimo. Danes mi prijazen možakar razloži, da sem ruknil tehničnega, ker nimam homologirane nalepke. Dobil sem vlogo, moram prinesti račun, potrdilo o strokovni vgradnji (WTF? strokovno nalepljena nalepka na zunanjo stran avtomobila?) tip folije in podobna jajca. Skratka, bil sem malo presenečen, ker nisem vedel za to in ker me lansko leto nihče ni opozoril. Ima kdo pri roki člen zakona ki govori o takih zadevah, da me ne čaka še kakšno presenečenje slučajno..

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
jap... res je ja. tole folijo je treba homologirat. samo, to težijo samo zateženi. Pejt na kakšen drug tehnični...

sicer pa tud homologacija ni tok draga... problem je le, ker verjetno nimaš računa, če pa že, pa niso izvajalci pooblaščeni za montiranje?

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
pa so kakšne omejitve kakšnih nalepk ne smeš imeti na avtomobilu?
ali imaš lahko "krom" nalepke na avtomobilu?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja lahko imaš kakršnekoli, dokler ti ne ovirajo pogleda... sej fora je samo v tem.

sicer ne vem, zakaj potem ne težijo za razne čudne pregradne stene v dostavnih avtih, kjer je šina velika za A3, pri nekaterih je pa itak čisto zaprta...

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Epilog: po nekaj zgubljenih živcih, precej več zgubljenega časa in 31€, je nalepka homologirana. 92% zatemnitev.

Rabil sem: potrdilo o vgradnji, račun in oznako folije.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.360
308
83
39
Ljubljana
Bleki ma lepo poliman avto in homologiran
wink-1.gif

2.jpg

3.jpg

4.jpg

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Tole niti slučajno ni lepo.
crazy1.gif
Zagotovo bi bil lepši brez nalepk, ampak najbrž je namen tega avta tudi to, da je neke vrste reklama na štirih kolesih.

22. jul 2007
13.589
1.770
113
124
da ne odpiram nove teme, zakaj je potrebno pri homologaciji -kljuke- poslikati še ves avto spredaj in zadaj, ko sem vprašal tega kateri je slikal zakaj to dela je rekel da sedaj to zahtevajo (slikanje avta; od spredaj, zadaj, motor, serijska v motornem prostoru, serijska na kljuki ter podvozje ob kljuki) te zadnje slike so mi logične, kaj pa ostalo
sprasujem se.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Vpadem vmes o "krom" nalepkah .. No, NE SMEJO biti! Majhne ja, večje pa ne. Pa tudi zatemnitev šip s "krom" lookom ne sme biti .. Ravna zaradi varnosti ostalih v prometu ..

Predstavljajte si, da se peljete, potem vam pa nekdo stisne "zajčka" z ogromnim ogledalom ..

@WeWatchingYou .. Zakaj je sploh potrebna homologacija??
bonk.gif