Homolog. so 205 gume jaz imam gor 195 na jeklenih

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Ob nakupu rabljenega vozila pač nisem opazil da so na avtu gume 195 65 15, homologirane pa so samo 205....tako piše na stebričku na avtu in v homologacijskem kartončku. Vse skupaj jue na jeklenih feltnah z radkapami. Zdej da bom miren bi jaz to homologiral ker nikoli ne veš kdaj bo kak policaj tečen ali pa bo zavarovalnica komplicirala ob kaki nesreči. Glede na to da imam samo račun od avta, nimam pa računa od gum ( a ga sploh rabim?), a lahko to homologiram?

Vprašanja:

1. Lahko to homologiram takoj na licu mesta če grem jutri na LPP?

2. Koliko stane?

3. Kam it homologirat? (v LJ)

Hvala vsem za pomoč.
nahrung002.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.934
6.012
113
Ponavadi za ožje nihče ne komplicira...jaz se zaradi tega nebi preveč sekiral.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Ponavadi za ožje nihče ne komplicira...jaz se zaradi tega nebi preveč sekiral.

ce bos naletel na kakega policaja ko se vpikne .... nikol neves

pa baje pr hudih nesrecah(v smislu visih odskodnin) tud preverjajo to !

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.929
113
Js ne bi tvegal. Lahko bo vse ok, dokler se ne zabiješ, potem se ti bo pa zavarovalnica obesla na tehnično neizpravnost avta in si ga najebal. Ko ima hudič mlade jih ima vedno več in predstavljaj si, da te v kakem nepričakovanem zaledenelem ovinku odnese v kak 100k + vredn avto. Zavarovalnica bo naredila vse, da ne bo rabla plačat škode in prvo kar bodo šli gledat so tvoje gume. Pomoje ni vredno rizika.

Zakaj pa ne nabaviš 205 gum. 205 55r16 so zaradi razširjenosti zelo poceni.

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Js ne bi tvegal. Lahko bo vse ok, dokler se ne zabiješ, potem se ti bo pa zavarovalnica obesla na tehnično neizpravnost avta in si ga najebal. Ko ima hudič mlade jih ima vedno več in predstavljaj si, da te v kakem nepričakovanem zaledenelem ovinku odnese v kak 100k + vredn avto. Zavarovalnica bo naredila vse, da ne bo rabla plačat škode in prvo kar bodo šli gledat so tvoje gume. Pomoje ni vredno rizika.

Zakaj pa ne nabaviš 205 gum. 205 55r16 so zaradi razširjenosti zelo poceni.

195/65 15 so kr cenejše
smile-1.gif