zgodilo se je pričakovano...
13. oktobra 2007 je na Jesenice na štiritedensko preizkušnjo prišel Conny Strömberg, ki pa je s svojimi igrami, hokejskim znanjem in karakterjem prepričal vodstvo HK Acroni Jesenice že pred iztekom 'try- outa', tako da bo že sedaj zelo priljubljeni Šved danes podpisal pogodbo z jeseniškim moštvom do konca sezone.
" O Connyjevih kvalitetah ni nobenega dvoma, igralca takšnega kova pa nikakor ne smemo izpustiti iz rok. Je odličen igralec, strelec in tudi v garderobi se marsikdo od njega lahko veliko nauči, zato je podpis pogodbe z njim zadetek v polno," je odločitev vodstva kluba komentiral športni direktor Matjaž Mahkovec, Strömberg pa je tik pred podpisom dejal: " Zelo vesel sem, da bom sedaj še uradno član HK Acroni Jesenice. Tukaj mi je zelo všeč, sprejet sem bil odlično in tudi ekipa je visoko kvalitetna, zato s skupnimi močmi lahko posežemo po zastavljenih ciljih."
Conny Strömberg je na osmih tekmah v dresu Acroni Jesenic zbral že 13 točk, za 7 zadetkov in 6 podaj, v statistiki +/- pa je z 11 točkami na drugem mestu, poleg tega pa je prispeval odločilne zadetke na treh tekmah, nazadnje v nedeljo v Celovcu.