Hofrov odganjalec mačkov

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Imam ga vendar je za nič , dejansko se živali niti ne ognejo ko grejo mimo, psi ravno tako ne, baterija se sicer polni s sončno energijo vendar se ne napolni zadosti za delobvanje, sem ga nekajkrat polnil z tem priključkom in je deloval dokler so baterije zdržale 2-3 dni in nič dalje.Zame popolnoma neuporaben izdelek bretz efekta.

Odganjalnik naj bo zunaj slušnega dosega otrok in ljudi z občutljivim sluhom. Zvočnik odganjalnika obrnite stran od ljudi in ga ne prislanjajte k ušesom

Na sluh ljudi ne vpliva ker je dejansko skoraj neslišen, moti pa delovanje nekaterih mobitelov.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.745
6.743
113
pri taščici
Nimam z njim izkusenj. Sem pa spomladi kupil soncni odganjalec za krte in voluharje.
Izjusnje enake kot retro.
Obveznost shrani račun. Ne bodo kompliciral z vračilom ce ne bo funkcioniral. Jaz odganjalca zamenjal njal po dveh tednih za drugega, sedaj pa bom sel po denar.

Bau roba mi po 3 letih se kar dela. Tole pa.... Je pa res da je hoferjev naredil "potres"v zemlji, ko je vklopil vibrator.

MojcaPokraculja

Pripravnik
6. okt 2015
65
4
8
Hvala vsem za odgovore.

Čeprav to res ni vaša stvar, velecenjeni THEDuke, ampak mačke moram odganjati, ker cele noči ščijejo (markirajo) po oknih in vhodnih vratih in mi zaradi tega neznosen smrad prehaja v hišo, ko zjutraj odprem vrata v vetrolov/hodnik je tak vonj, kot ta bi tam nekaj crknilo. Skoraj vsak ljubi dan. Markirajo tudi pod nadstreškom, po avtih, skratka povsod. Enkrat so markirali na havbi avta in je preko ventilacije smrdelo v notranjost avta. Poleg groznega vonja je bil še cel podvig to spucat. Tisti, ki je kdaj že zavohal mačje markacije, ve, da imajo res grozen, močan vonj.

Poizkusila sem s sprejem za odganjanje, ki deluje, ampak ima kratek rok trajanja, ker se po kakšnem tednu razdiši, torej rešitev ni dolgotrajna.

Imam odlično izkušnjo s Conradovim odganjevalcem, ampak je bolj za notranjo uporabo kot zunanjo in ga moram konstanto umikat z direktnega dežja in sonca, ker se bojim, da bo šel zaradi tega rakom žvižgat.

Je cel kup elektronskih odganjalcev na voljo, ampak ko preberem kakšno oceno, je jasno, da je velika verjetnost, da stvar ne bo delovala. Zato sprašujem za Hoferjevega, ampak vidim, da so izkušnje podobne ostalim odganjevalcem.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.483
5.023
113
Muckom nastavi pesek, da bodo notri opravljali potrebo. Sploh nisem vedel, da bi mački kaj markirali. Saj niso psi.
Sicer pa je bil an enem forumu nasvet, kako na human in preizkušen način odgnati mačka, ki serje po vrtu. Z vrtno cevjo čakaš, da se mucek spravi v pozicijo. Ko se napne, še čakaš, ko pa izbulji še očke, pa mu pošlješ konkreten curek vode. Baje je to 100 %, če si zadel res pravi trenutek, ko izbulji še očke.

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Kupil probal vrnil
tongue-1.gif

MojcaPokraculja

Pripravnik
6. okt 2015
65
4
8
Moje vprašanje se nanaša na konkretne izkušnje s konkretnim produktom. Hvala tistim parim, ki ste jih podali in ki jih še boste. Vsi ostali pa lahko za debatiranje o dolžini mačjih drekecov in nepoznavanju mačje nravi odprete svojo temo, hvala za razumevanje.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Stvar deluje na nivoju hrupa. Skratka vseeno je če daš zvočnik na vrt ki se sproži na senzor ko gre maček mimo (ali pa ti vpiješ ko ga vidiš). Prednost UZ odganjalca je v temu da ga pač ne slišiš, živali pa ga.

Kako dolgo se bo maček bal tega hrupa je pa odvisno od mačka, eni bodo dvakrat tekli v grm in tretjič šli srat direkt pred senzor. Eni ne bodo več prišli mimo oz. se bodo hrupa izogibali. Tako da stvar deluje "pogojno".

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.023
843
113
soseda ma nekaj podobnega na svojem vrtu.. pa je nadlezno za moja usesa.. poj pa ne vem - mrbit sem bil macek v prejsnjem zivljenju :p

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Poizkusi z mletim poprom - kupi kar kilo in ga potresi povsod kjer se zadržujejo mački, po dežju ponovi vajo.