Hofer zunanji disk?!

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Itak je neumnost kupovati v SLO računalniških trgovinah in raznih Big Bangih. Cene so krepko višje kot v spletnih shopih v Avstriji ali Nemčiji. Mnogo stvari sploh ni na zalogi ali na ceniku.
Skratka obup.

Dva primera,

Slušalke AKG K450. (Odlične za iPod, poslušanje preko laptopa, PCja itd, a z odličnimi karakteristikami in ceno)
V SLO jih ni (nov model). V Nemčiji so. 68 EUR + dostava.

Canon EOS 450D. Pri nas v kitu okoli 800 EUR, v Avstriji pa 200 EUR manj.

Skratka, ne mislim več financirati slovenskih šalabajzerjev. Moj denar bo sedaj skoraj ekskluzivno odhajal tujim trgovcem. Slovenski pa naj se hebejo ali pa propadejo, kar bo še bolje. Bodo dobili vsaj nove, sposobne lastnike, ki niso gor rasli ob kranjskih klobasah, kozjem mleku in Avsenikih.

Pejt še živet gor ker te ne rabimo.

marže v SLO so iste kot zgoraj...

AUS 8 Mio
DE 60 mio
SLO 2 mio torej manj uvoza posledično višje nabavne.....nikoli ne bo ista nabavna kakor v DE/AUS/UK......in s tem, ko kupujete gor spodbujate to, da uvoznik ne upa rizkirat in uvažati nece MAC-e potem se pa ne bodo prodali....

Nazadnje urejeno:

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Povsem razumem zakaj slovenski uvozniki ne morejo prodajati po enakih cenah.
Nikjer pa ne piše, da jih moramo slovenci zato podpirati in iz svojih žepov (ki nimajo evropskih plač) plačevati neevropske cene. Torej ga našpukamo dvojno - zaslužimo manj, plačujemo več kot drugi Evropejci.

Res super.

Napisal si da imajo enake marže. Torej si naši gospodje od usranih uvoznikov drznejo jamrati, kako so majhni in ubogi, hkrati pa niso pripravljeni na svojih ramenih požreti vsaj del te stiske z malce nižjo maržo, ki bi maloprodajno ceno približala evropski.

Sem že napisal, da naj se hebejo in propadejo, pokupijo pa naj jih tuje verige, ki bodo robo lifrale iz Nemčije, podobno kot so to že pokazali trgovci - Lidl in Hofer, ki cenovno po dolgem in počez posekajo naše vrle domače trgovce.

Ja, nacionalni interes. Samo ne (samo) iz mojega žepa. Naj se prilagodijo še uvozniki in podjetja, ne zgolj potrošniki.

Ob takšnem odnosu bi bilo tudi v času gospodarske rasti nerealno pričakovati, da bodo kupci sofinancirali lepo življenje uvoznikov in trgovcev. V času recesije pa je takšen odnos vreden preproste besede - F Off.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Glej spravi se na tajkune in našo vlado, ki podpira minimalno plačo 500€...tok je normalna tedenska v EU.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Pa kaj so zdaj tajkuni krivi za to, da naši trgovci prodajajo velik del tehnične robe za vsaj 10 do 30% dražje kot recimo v Nemčiji???
Hočem ti povedat samo, da je neumno od povprečnega človeka z omejenim dohodkom v času gospodarske krize pričakovati, da ne bo gledal na ceno in da bo raje plačeval več slovenskim prodajalcem, hkrati pa lahko robo nabavi tudi v tujini in ga pogosto s ceno dostave na dom pride ceneje kot v Sloveniji.

Razumem probleme naših prodajalcev, ampak sorry, morali se bodo prilagoditi. Mogoče poiskati kakšnega strateškega partnerja v tujini, postati del njegove verige ali vsaj nabavljati preko njega. Mogoče bo treba malo znižati marže.

Predvsem pa sprejeti dejstvo, da bodo prej ali slej potegnili kratko ker jih bo povozil vsak večji diler iz tujine, ki bo odprl podružnico v Sloveniji, magari za začetek zgolj s spletno stranjo svoje nemške trgovine v slovenskem jeziku. Potem še nekaj oglasov v Sloveniji in čez noč bo na nemški spletni strani (v SLO jeziku) viselo xy Slovencev, mnogi med njimi sploh ne bodo vedeli, da se jim roba lifra direkt iz Nemčije ali Avstrije.

Poglej Gume Direkt. Imajo SLO stran, delajo pa iz tujine. Tudi račun dobiš od DeltiCom AG in ne od kakšnega Paradajz vulkanizer d.o.o., Duplek. Cena je primerna, nižja kot pri naših vulkanizerjih, izbira pa nekajkrat večja.

Ti je scenarij kaj znan? Boš zanikal, da si lahko prej ali slej kaj takšnega obetamo tudi v SLoveniji?

Potem bodo razni Enaa.com in Mimovrste tenko piskali. Da o Big Bangih ipd raje ne izgubljam besed saj so že zdaj dražji od prej omenjenih slovenskih spletnih trgovin.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Pa dražja je zato ker je nabavna višja jebo vas bog je tok problem razumeti?

Ko ti roba crkne garancija ni priznana v SLO btw....preverjeno iz prve roke.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Vidiš, še ena kurioziteta Slovenije. Človek kupi izdelek priznanega proizvajalca v državi članici EU. Potem pa ta izdelek prinese na slovenski pooblaščeni servis za to blagovno znamko in mu ne želijo popraviti v garanciji.

Če imaš EU garancijo ti morajo popraviti tudi v SLO, problem lahko nastane le, če se dotični izdelek ne prodaja na SLO trgu in posledično serviser ne daje supporta za ta model. Tipičen primer takšne logike so nekateri prenosniki HPja (Pavillon), ki jih pri nas pač ni naprodaj, posledično pa tudi servis zanje ne more naročiti rezervnih delov.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
To da ni servisov so krivi proizvajalci in ne servisi.
smile-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
HP je na ta način že x let nazaj kotroliral trg. pri nas ni bilo na voljo kar je bilo v eu in obratno.

sam sem vzel toshibo satellite 2410-404, ki je pri nas ni bilo, bila je pa svetovna garancija. takoj je crknil disk in na inei so ga zamenjali brez težav. le vprašali so, če tega pa nisme kupil pri nas (na voljo do modela 303) in če bi imel večji disk, ter da bodo podatke izgubili.

je pa res, da še kako leto dve pred tem, so za toshibe, ki so prišle iz tujine in si hotel slovenske tipke računali enormne cene za par tipk. sam sem obdržal original tipkovnico, ki pa na srečo ni nemška, ima le nemške posebne znake.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ma klinc. Pri teh držajih izdelkih se magari vnaprej zmeniš po telefonu in emailu, pošlješ po DHL v Nemčijo (25 EUR npr) in dobiš nazaj.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Logično da boš nabavil tam kjer bo ceneje, kaj tebi Jado tukaj ni jasno? Če lahko pri stvari, ki stane tukaj 800€ prišparam 200 ali več, dam 15€ za DHL ter imam v primeru okvare brezplačno poštnino v Nemčijo...? Kaj je tukaj za razmišljat? Če pa se spustim še globje dobim iz Nemčije in Avstrije robo, ki je delana za druge trge kot za naš balkanski trg? LOGIČNO da bom kupil v Nemčiji ali Avstrji... Sploh ni kaj razmišljat...

PS:. Kot primer sem kupil pred 3 leti v Redcoon avstrija avtoradio, kateri se je pokvaril, poklical sem gor in so mi Avstrijci sami poravnali stroške poštnine in so mi v roku 10 dni vrnili NOV avtoradio... To je pravi servis, ne pa prid nas da čakaš do 45 dni... Pa prosim ne začni s takimi da me ne rabi nihče tukaj v Sloveniji. Ampak 200€ je 1/3 delavske plače.. Kdor nima 3000€ neto plače gre počasi z varčevanjem veš...

Nazadnje urejeno:

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
V okviru decemberskih nakupov je bilo iz nemčije naročenih nekaj izdelkov...
slušalke Sennheiser ... slovenska najnižja cena 116 eur, cena istega modela v Nemčiji 56 eur
monitor Lenovo ... slovenska najnižja cena 416 eur (trenutno nedobavljiv), cena istega modela v Nemčiji 340 eur
slušalke za mp3 player.... slovenska najnižja cena 72 eur, cena istega modela v nemčiji 32 eur
web kamera.... slovenska najnižja cena 50 eur, cena istega modela v nemčiji 35 eur

cena v Sloveniji bi bila torej 654 eur, cena v Nemčiji pa je bila = 463 eur + poštnina GLS = 17,90 eur
prihranek ~170 eur ...

kakšen prasec sem da ne podpiram slovenskih trgovcev, prav sram me je.
ne-ne-1.gif

dobava iz nemčije je bila v treh dneh.... Mimovrste je pred tem potreboval 3 tedne da je ugotovil da je monitor pri nas nedobavljiv.

Mogoče bi se pa res moral gor odselit
confused-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Da te ni sram BuDi! Če bi bil pošten človek bi lepo teh 170€ razdelil in nakazal, 1/3 na DURS, 1/3 na Mimovrste, 1/3 pa kar v državni zbor => oni so najbolj potrebni!
hysterical-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
In le 15% DDVja
wink-1.gif
Ne igra vloge, ker je del cene, jo plačaš in ne dobiš nazaj.

(za ono "je del oglaševane cene" res nisem 100%, prosim naj me kdo popravi)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
"in" je zdaj UK, zaradi nizke vrednosti funta
wink-1.gif
So kake "preverjene" trgovine ?

Torej da pošiljajo v Slovenijo.
Poštnina ni fantazijska.
V redu cene.
Rok dobave ne predolg.

Torej da se dejansko splača.

PS: Trenutno mene osebno zanima za PC komponente, noben pa se ne bo pritoževal čez druge tipe prodajaln.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Ja..je del cene, ampak zato so tam cene nižje, kot pri nas. Oz bi bile nižje, če bi bile enake netto cene, ker pa že imajo neto cene nižje, so tudi končne cene nižje.

Funt je zdaj spet pridobil vrednost, oz euro pada, tako da se je nekaj % že izgubilo.

Je pa praviloma poštnina nekoliko dražja, tako da če se gre za "malenkosti" razlika ni tako velika, razen seveda, če so kakšne posebne zadeve,ki imajo praviloma pri nas zasoljeno ceno, oz jih sploh ni na zalogi.

PC komponent nisem nikol spremljal. Morda je pa ebay.co.uk dovolj za začetek?