Prejšnji teden sem bil pri bratu Hrvatu z namenom, da spulim kakšnega zubija, pa hudič ni in ni hotu žret, pa še kako bi se reklo... eno mrvo burje je blo Tko, da več ali manj ni blo za vlečt panulo... Se je pa dalo ujet kakšnega kalamara, pa spit kakšno kavico s travico, pa travico s kavico... pa še eno črno zadevo, pa sem pozabu kaj... Uglavnem, kalamara ujet ni bil problem, spotomoma pa sem zataknil še eno firbčno hobotnico. In danes je vse to šlo svojo zadnjo pot v mojo pečico.
Na dno pekača spada nalupljen in na četrtine narezan krompirček in pol čebule. Narezane na debelo, za okus. Krompir rabi malo soli, malo popra, par vejic rožmarina in to je to. Nanj pa damo počivat lignje in hobo. Še deci olivnega olja in u pečico, na 200 stopinj za kako uro.
Mehkužci bodo spustili ogromno količino vode, te pa ni treba nič odlivat, saj bo počasi izhlapela, kar pa ostane pa je odlična omaka. In v tem zosu se bo krompirček malo kuhal, malo pekel, malo dušil, rezultat pa bo odličen, mehek in sočen krompirček. Ko se hoba peče eno uro ji damo še nekaj za popit, najraje ima suho belo vino, kak deci je popolnoma dovolj. Po uri pečenja so žvauce pripravljene za na krožnik, jaz pa jih pred tem dam še za 2 do 3 minute pod žar, da se malo zapečejo...
Na dno pekača spada nalupljen in na četrtine narezan krompirček in pol čebule. Narezane na debelo, za okus. Krompir rabi malo soli, malo popra, par vejic rožmarina in to je to. Nanj pa damo počivat lignje in hobo. Še deci olivnega olja in u pečico, na 200 stopinj za kako uro.
Mehkužci bodo spustili ogromno količino vode, te pa ni treba nič odlivat, saj bo počasi izhlapela, kar pa ostane pa je odlična omaka. In v tem zosu se bo krompirček malo kuhal, malo pekel, malo dušil, rezultat pa bo odličen, mehek in sočen krompirček. Ko se hoba peče eno uro ji damo še nekaj za popit, najraje ima suho belo vino, kak deci je popolnoma dovolj. Po uri pečenja so žvauce pripravljene za na krožnik, jaz pa jih pred tem dam še za 2 do 3 minute pod žar, da se malo zapečejo...
Priponke
Nazadnje urejeno: