Bil razačaran tudi nad EU izdelki ja...to za side by side.
French door sem pa gledal več Sharp modelov in LGjeve....moraš preverit v živo.
Težave v mojih očeh...
- Res visoka cena, vsaj za boljše modele
- Debelina sprednjih vrat in posledično stezanje globoko v hladilnik z eno roko, do željene hrane. Spodnje police so meni ubistvu neuporabne v ameriškem. Ne vem zakaj bi kdo kupil hladilnik v katerega se je treba skorajda matrat da prideš do hrane. Te težave se da omilit, če hladilnik še podložiš za 10-20cm recimo....sploh če ni res tavisoki.
- globina in širina poličk v ameriškem težko dostopne in majhnih dimenzij
- v zamrzovalnem delu iste težave, kam z francosko štručko ali pa celo obično pico, opcijski ledomat pa tudi požre konkretno prostora
- Slabo oz. za ceno zelo slabo odpiranje zapiranje, pri french door še večji problem, ker se morajo vrata stikat skupi in se guma konkretno zatika, kar je meni....tečno.
- pri french door, odpreš recimo desna vrata hladilnika, vidiš da tam ni željenega, medtem dobesedno pade iz hladilnika ohlajen zrak, tako da nič ne privarčuješ stem da ma dvoje vrat, ker je prostor znotraj združen, nato je treba odpred še levi del, da dobiš željeno.
- pri french door so pogosto v spodni zamrzovalni del vgrajena vodila in košara....super praktično vendar ogromen waste of space za nekaj, kar se ne odpira tako pogosto.
- Pri obeh različicah vsaj kar sem jaz gledal ne ponujajo nobenih posebnih tehnologij! Cena 2k€+ pa ne dobiš niti nulte cone in podobnih novitet.
Pojdite pogledat v živo in primerjajte s kakim Liebherrom, pa boste občutili razliko v kvaliteti. Tudi ostali so napredovali in stanjšali stene (bolj kompaktna izolacija) in tako pridobili na prostoru znotraj, sisteme za odpiranje pa tudi skopirali od Liebherrja tko da...
Jaz sem bil na začetku po brskanju na internetu prav navdušen nad frenchdoor....ko sem pa zadevo 5min gledal v živo me je pa povsem minilo, kaj šele ce malce pogleda človek na pricetag.