Hitro kosilo

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Vemo, kaj ta naslov pomeni
rolleyes-1.gif

Da žal pri vsem tem pomanjkanju časa včasih enostavno ne najdemo še čas, da bi bili v kuhinji kreativni ure in ure.

Za take "priložnosti" vas prosim malo napišite kakšne hitre recepte za kuhanje kosila... kaj spravite skupaj v max. pol urce... kaj kuhate, ko se vam mudi??

Hvala za nasvete
roza.gif
 

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
pašta + uncle bens omaka + solata
njoki + popečeni puranji zreščič + solata

odvisno od tega kaj je v hladilniku
v pol ure skuham, pojem in pospravim za sabo
smile-1.gif
 

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.811
113
40
MB
če je treba na hitro si ponavadi naredim kako solato, pol pač kako trdo kuhano jajce not, pa tuna al pa piscancje meso odvisno kaj je pri roki, pa še malo popečenega kruha not pa se kr fajn napokam
smile-1.gif
 

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
hitra varianta je tudi kakšna tenstana zelenjava-pač, kar najdeš v hladilniku, ki se jo lahko pomeša s polento/rižem/testeninami, zraven pa mesojedi lahko dajo kakšno meso (perutnina je itak hitr fertik), vegiji pa kak tofu/sejtan, popečen na olju s tamarijem ali pa recimo premazan z zenfom, na katerega posuješ sezam (dodaš lahko tudi kakšne začimbe, poper itd) in nato popečeš.

Prej omenjeni mešani solati lahko dodaš popečen kruh na olivnem olju, na katerega posuješ še kakšne začimbe in dodaš narezano mocarelo.

Tudi kakšna zelenjava z umešanimi jajci (npr. popečeš čebulo, papriko, bučke itd in dodaš vmešana jajca) in solato je lahko kvaliteten in hitro pripravljen obrok.

Ali pa kakšna zelenjavna čorba-glede na to, da se večina zelenjave kuha le kratek čas, je pol ure več kot dovolj, če si kolikor toliko spreten pri rezanju zelenjave. Zelenjavi lahko dodaš še kakšne ovsene kosmiče, piro, jst dodam še sojino meso (ki se ga prej prekuha in nato spere z vodo).
 

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Jajce ubiješ v skledo, stepeš, dodaš na male kockice narezan sir, dodaš sol, poper, curry, mediteransko sol, in pa konzervo tunine. Vmes skuhaš makarone/špagete.
Zmes vliješ na vročo ponev, mešaš dokler se sir popolnoma ne stopi, potem primešaš testenine in voila.
Vse skupi cca 10 minut, če si spreten v kuhinji...

Kakšne testenine je najlažje na hitro narest, sestavine pa prilagajaš temu kar pač najhitreje najdeš.
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
njoki + popečeni puranji zreščič + solata

odvisno od tega kaj je v hladilniku
v pol ure skuham, pojem in pospravim za sabo
smile-1.gif

Kaj njoke kupiš tiste zmrznjene? Kateri so dobri?

Pri nas se je vedno kuhala bolj ali manj samo domača hrana - sedaj pa je včasih kriza s časom... zato pa tudi teh vnaprej pripravljenih zadev ne poznam
redface-1.gif
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
Jajce ubiješ v skledo, stepeš, dodaš na male kockice narezan sir, dodaš sol, poper, curry, mediteransko sol, in pa konzervo tunine. Vmes skuhaš makarone/špagete.
Zmes vliješ na vročo ponev, mešaš dokler se sir popolnoma ne stopi, potem primešaš testenine in voila.
Vse skupi cca 10 minut, če si spreten v kuhinji...

Kakšne testenine je najlažje na hitro narest, sestavine pa prilagajaš temu kar pač najhitreje najdeš.

Super se sliši tale omaka...na ta način je še nisem delala.
poskusim
cheer.gif

Hvala!
 

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
1. Mala tuna (ena na dve osebi), dodaš še olivno olje, začimbe - česen, paprika, poper, origano, Fitaki sir (bivši Fetaki, tisti v modrem tetrapaku). Lahko tudi brez tune, pa daš malo več sira, lahko dodaš tudi olive....

2. Popražiš papriko, paradižnik in kakšne bučke npr. (razen jajčevcev ne), zraven narediš kus-kus. Kus kus je itak fantastična priloga, če se ti mudi. Zraven je lahko kakšen puran, če je meso nujno.
 

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
1.) Pica: enkrat si vzameš čas in narediš testo za cca. 3-5 komadov in zmrzneš. Če imaš multipraktik z metlico imaš minimalno dela. Potem pa ko si lačen odmrzneš v mikrovalovki (če jo imaš, sicer daš večer prej testo v hladilnik), salamo in sir maš pa menda tudi stalno "na zalogi".
2.) Dve posodi, v eno daš kuhat riž, v drugi na maslu popečeš koščke piščanca, vržeš zraven eno sweet&sour omako (uncle ben's), daš na krožnik posebej, ali pa odcediš riž in ga vržeš k mesu in zmešaš.
3.) ena konzerva tune, malo odliješ olja, vržeš v pododo, popečeš, malo začiniš, zraven skuhaš testenine po želji. Preden daš tuno čez prilogo lahko notri vmešaš še eno veliko žlico kisle smetane.
 

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Kaj njoke kupiš tiste zmrznjene? Kateri so dobri?

Mene so presenetl šparovi njoki. Tisti, ki niso zamrznjeni ampak samo v polivinilu. Drugače pa od pečjaka vzamem.
 

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Se strinjam... Js tud dostkrat nimam časa pacat od začetne jedi pa juhe pa glavne jedi, prikuh, solat, sladic (kot je klasika pri nas
rolleyes-1.gif
) in rabim hitre recepte... Ampak po možnosti ne tistih; Odpri konzervo, pogrej, pojej.
Konzerv & vrečk pri nas ni. Na bruhanje mi grejo tud tiste "vrečke" s pripravljeno jedjo; Mizica pogrni se al kaj je že
crazy1.gif


@ pumaX; V bistvu ni omaka, pride bolj suha zadeva, zraven je fino met kako zeleno solato, ampak za na hitro je tud tko dobr.
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Nikoli še nisem niti kupila niti poskusila pripravljene hrana kot je Pogrej&pojej...ali tako nekako.

Kadar se mi mudi delam ponavadi jedi s piščančjim mesom narezanega na koščke. Včasih te koščke popečem samo na zeliščnem malu in dodam kako zelenjavo (por, papriko, korenček,..).
največkrat pa delam piščančka z omakami (sirovo, smetanovo, gobovo, curry,...). Zraven je kar velikaaa skleda solate (kakršnekoli).

Testenin in česa z rižem se skoraj ne spomnim kuhati!
Zato dajte še kar napisat kak recept na to temo
cool-1.gif
 

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
testenine lahko narediš tut čisto po italijansko-olivno olje, česen in veliko bazilike-česen narežeš na majhne koščke, dodaš olje in baziliko in vse dobro premešaš. Hitro, enostavno in brez packanja. Seveda pa se zraven prileže ogromna skleda solate. Če imaš ekonom lonc lahko na pari skuhaš korenje in ohrovt (ki ga pred tem narežeš), nato pa na maslu/olju popečeš malo čebule, kateri dodaš kuhano zelenjavo, nato pa temu primešaš še drobtine in vse skupaj malo popečeš.

Rešitev za več dni je tudi kak rjav riž-skuhaš malo večjo količino, potem pa lahko en dan narediš riž s prilogo, drug dan lahko riž pomešaš z jajcem, čebulo, začimbami, lahko še kaka sojina moka (po želji lahko dodaš na kratko popečeno zelenjavo) in oblikuješ popletke, ki jih nato hitro popečeš. Tudi sicer so popletki iz raznoraznih sestavin (meso/soja) hitro pripravljeni.
 

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
1.) Pica: enkrat si vzameš čas in narediš testo za cca. 3-5 komadov in zmrzneš. Če imaš multipraktik z metlico imaš minimalno dela. Potem pa ko si lačen odmrzneš v mikrovalovki (če jo imaš, sicer daš večer prej testo v hladilnik), salamo in sir maš pa menda tudi stalno "na zalogi".

daš surovo zmrzit? ali na "pol pečeno"? zna bit problem, k velikokrat en dan prej ne veš, da se ti bo kam mudilo, da bi dal testo v hladilnik.
bi bilo možno narest tako kot so že tiste zamrznjene - na pol pečen pice.. ...
izoblikuješ po želji veliko testo, spečeš kake tri štiri minutke, ohladiš, daš v zmrzovalnik. . . . ko vzameš ven, na zmrznjeno naložiš pelate in nadev po okusu . . . je že kdo probal na to foro?
 

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hm, vedno imam zmrznjeno surovo. Ker imam to srečo da je mikrovalovka pri roki - ta čas ko se pečica ogreva se testo odtaja da ga razvaljam, naložim in vržem v pečico. Ne vem koliko je smisel prej pečt prej, ker pečeno je že itq hitro. Jst ponavadi pustim nekje normalno naloženo 6-8minut odvisno koga mam zraven in koliko ima vsak rad da je skorja zapečena
smile-1.gif
 

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Ali pa če si enostavno prej naložiš pico in jo daš "surovo" zmrznit. Pač si narediš več različnih pic/žepkov in potem poljubno jemlješ ven. Sem prakticiral nekaj časa redno in se super obnese.
 

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
hm... nisem še delal tako, ker mi je bolj praktično imet v skrinji kepice testa kot pa komplet pice. Kar imamo bolj mali zamrzovalni del v hladilniku, pa so še druge stvari notri. Tak da če imaš prostor pa itq
smile-1.gif
 

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
No v dveh skrinjah + zmrzovalni omari + dokaj velikem zmrzovalnem delu hladilnika se najde kakšen kotiček za par žepkov
tongue-1.gif