Hisni mlincek za zitarice

mr_

Guru
20. sep 2007
9.363
2.739
113
Ima kdo, da pove kaksno izkusnjo.
Je rocni mogoce ok ali obvezno elektricen?
Drazji so na kamne, cenejsi pa na?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.987
113
Recimo za mletje lanenenga semena? Potem kar tisti za kavo.

Če pa bi rad iz žita delal moko, pa bi bil kamen skoraj obvezen ja
smile-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
To sem jaz dobil za darilo pred nekaj meseci. Dobro dela, mislil pa sem, da to stane kakih 200 €
redface-1.gif
.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.363
2.739
113
Sem bil v Celju. V bistvu prej niti nisem vedel za te zadeve. Sicer stvar bolj matra njo, kot pa mene.
smile-1.gif
Jaz sem precesal malo ebay in google, da se izobrazim glede mlinckov.
Popustov niso nic omenjali, verjetno bi se dobila kaksen procent.
Kaj pa kavo, se tudi melje? Oz. kako na fino jo zmelje, za tursko mora bit cim bolj na fino.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.987
113
Ta vikend sem ravno bral novico, da so začeli delat moko iz kave, tako da probaj tudi to, mogoče pa ne izpade slabo
wink-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:Kaj pa kavo, se tudi melje? Oz. kako na fino jo zmelje, za tursko mora bit cim bolj na fino.
Poskusil tega že ne bom. Po mojem bo kava pustila okus na tistem, kar bi pozneje mlel. Kruh z okusom po kavi? Varianta je, vendar ne vem, če bi me premamila.
Jaz meljem samo žita: pira, pšenica, ječmen, rž. Poskusil bom gotovo še ajdo. Tistih žit, ki nimam lastne pridelave, vzamem v mlinu kašo. To so lepo očiščena zrna.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Sem bil v Celju. V bistvu prej niti nisem vedel za te zadeve. Sicer stvar bolj matra njo, kot pa mene.
smile-1.gif
Jaz sem precesal malo ebay in google, da se izobrazim glede mlinckov.
Popustov niso nic omenjali, verjetno bi se dobila kaksen procent.
Kaj pa kavo, se tudi melje? Oz. kako na fino jo zmelje, za tursko mora bit cim bolj na fino.
čudno, ker ponavadi so imeli popust.
pomoje mlinčki za kavo in žito niso ravno enaki...

sicer pa mlinček potem spucaš. daš noter kak riž da to malo melje in bi moralo kavo potem ven spravit. se pa da mlinčke štelat kako na drobno meljejo. no če kdo proba kavo ziher ga ne bo pokvaril.