"Higiena" v slovenskih bolnišnicah

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Pazite,
mogoče to, kar jeste, sploh ni svinjski zrezek, pač pa del človeškega tkiva, ki je bil izrezan na operaciji?
rolleyes-1.gif

http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,35,267269

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ogabno.

Pa sem navajen takšnih in drugačnih zadev, ampak tole mi je pa obrnilo želodec.

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.608
88
48
nikjer ne piše da JE. samo nekaj BAJE to BAJE ono*...je ze pravilno naj naredijo interni nadzor v vsakem primeru. Sei konc koncev je tisto njihova menza.

*novinarske.press

Lp

Nazadnje uredil moderator:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Dvomim da je to clovesko tkivo. Je pa mozno, da je kdo podtaknil zadevo. Ceprav, kaj bi imel od tega da bi en majhen koscek podtaknil? Tako da tej zgodbi ne verjamem.

Mozno pa je, ker je treba pogledat v kaksnih kolicinah se kuha v bolnici (za 600 ljudi+). Velika kolicina in hitro kaj spregledas.

Tista je pa tudi bosa, da hodijo v istih haljah na malico - ja kako pa??? Pripada ti 30min za malico, ti laufas za tistih 15 ko utegnes, a potem se bos pa se 2x preoblacil vmes? Svasta, mislim da mediji vse prenapihujejo, v tem primeru pa sploh.

LP

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Tudi jaz upam, da zadeva ni resnična. Vseeno pa človeka kar zmrazi, ko pomisli: "Kaj pa če...".

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

Tista je pa tudi bosa, da hodijo v istih haljah na malico - ja kako pa??? Pripada ti 30min za malico, ti laufas za tistih 15 ko utegnes, a potem se bos pa se 2x preoblacil vmes? Svasta, mislim da mediji vse prenapihujejo, v tem primeru pa sploh.

LP
Če je predpis preobleč se je treba preoblečt. Konec debate. Kdor ne zmore, naj ne je (ali na naj si najde drugo službo) ...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
No no, folk sploh ne hodi na malico ker ni casa, zdaj se bodo pa se 2x preoblacili
bonk.gif

Tako bi bilo prav, sigurno, se 100% strinjam. Samo najprej naj ljudem omogocijo take stvari. Pa malico podaljsajo na 50min.

LP

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Preobleči se je res treba, je pa dejstvo da tega ne počnejo iz povsem praktičnih razlogov. Seveda bi se mogli, ampak ...

Ne bi pa pričakoval od Dela, da objavlja tako nepreverjene infornacije. Sploh pa, kako lahko nisi siguern ali je tkivo človeško po opravljeni citološki preiskavi?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

Tako bi bilo prav, sigurno, se 100% strinjam. Samo najprej naj ljudem omogocijo take stvari. Pa malico podaljsajo na 50min.

LP

Hehe, in kako se s tem poveča produktivnost?? Če pa ni le-te, pa tudi plače, po katerih tako jokate, ne bodo višje ...
evil.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ja saj, potem bodo pa se naprej koscki mesa v malicah
wink-1.gif
To sem hotel povedat, nemores nekaj zahtevati, ce tega ne omogocis. In v pol ure hoditi v garderobo na preoblacenje, potem na malico pojesti, pa spet v garderobo na preoblacenje - NEMOGOCE!

LP

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.608
88
48
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

LP

Hehe, in kako se s tem poveča produktivnost?? Če pa ni le-te, pa tudi plače, po katerih tako jokate, ne bodo višje ...
evil.gif

ma kaj bi rad, najprej probaj delat, potem poročaj, dokler pa študiraš in te financira SLO+starši, pa se ne norčuj in pametuj!

Lp

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Dej mi nekaj razloži - ZAKAJ VEDNO PONORIŠ, DA SE NE DA NIČ NAREDIT IN DA SIGURNO NI BILO NIČ NAROBE?
(tiskano zato, da boš lažje prebral - ne derem se
wink-1.gif
).

Ker potem je slovensko (!!!!) zdravstvo EDINA dejavnost, kjer se NIKOLI NIČ NE NAREDI NAROBE.

Ker vsepovsod drugje (tudi v tujih bolnišnicah) se delajo napake.

Samo zanima me. In glede na to, da sem videla sistem higiene v tujih bolnišnicah (nikakršnega sprehajanja v delovnih haljah izven ordinacij, na primer), me blazno čudi, da drugje delajo napake, naši pujsi pa stoprocentno ne.
(če drugače ne gre, se pa hvataš na neke "baje" besede).

Sploh je pa tako, da če VODSTVO bolnišnice samo izda tak ukrep, ki ga tako in tako utemelji, ima zelo verjetno za to zelo dobre razloge. Sicer bi jih prof. dr. šegule koklmajstri drZji, ki jih je za izvoz v takih ustanovah, žive požrli.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
In v pol ure hoditi v garderobo na preoblacenje, potem na malico pojesti, pa spet v garderobo na preoblacenje - NEMOGOCE!

LP
Prvič: ni res.
Drugič: itak ne ponucate samo pol ure (ne ravno redko jem v KC, pa ima oči in ušesa odprta).
Tretjič: konec koncev je vseeno. Predpis je predpis.
Četrtič: stvar ne kaže ne le na lenobo in ignoranco, ampak tudi na pomenjkanje iteligence. A ne znaš hudičeve halje vržt čez stol, preden stopiš v lift do menze?

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Woohoo, tole pa ni ravno šala. Mene moti, ker je celoten članek napisan tako, kot da bi se to vsakodnevno dogajalo; skratka nič takega, pač košček tkiva na krožniku (in kosi miške v kumaricah, big deal
smirk-1.gif
).

Sama sem dosti pri Kliničnem, 3x tedensko se zadržujem tam in nehote opazujem zdravnike, sestre in ostalo osebje v haljah, kako letijo v bližnji Mercator po malco, kr v halji. Ne vem a misli, da ga bo kdo spustil pred vrsto?

Js bi se malo zamislila...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ta je pa res malo cudna ja. Meni na misel nebi prislo, da bi v halji hodil v trgovino
bonk.gif

ALL: pa poglejmo tole zgodbo malo. Nekomu naj bi z uniforme padel koscek tkiva v kroznik drugi zaposleni, ki ni gledala v svoj kroznik, tista je pa verjetno morala mahati z rokami in nevem kaj, da je koscek odletel tako dalec.
bonk.gif
Razen ce ni sla v kuhinjo zadaj pa nekaj kradla, in ji je pri tem dpadel koscek mesa z uniforme. PAdel bi lahko ze na poti do menze saj je takrat najbolj migala verjetno.

Ta zgodba bo se dolga, jaz vam povem da to ni clovesko meso. Stoposto,
evil.gif

LP