Hidravlična dvigalka

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.380
5.656
113
Kje bi lahko v LJ + okolica kupu eno tako konkretno hidtavlično dvigalko (na sliki leva) ? Ne mi zdej ponujat unih OBI pa Baubau varjant iz pleha za 20eur
bonk.gif

Tako mehankarsko delovno dvigalko da k avto dvigneš da ti ni treba potiham dol gume šravfat pa se bat da se bo zvrnla
smile-1.gif
Vidm na netu da je razpon kar velik....od cca 100-200eur......ok tm da je cena nekje 100-120eur pa da je tud kolktolk kvalitetna.....široke konstrukcije da se ne prevaga naprej/nazaj....levo/desno ko je os v luftu!

Werther_hidravlicna_rocna_dvigalka_Rco150.jpg

Na sliki levo!

Kamele0N

23. jul 2008
42.380
5.656
113
Pa ne kakih bolha.com.....al pa mimovrtse nakupov! Tko da se prpelm....vidm.....pogledam in kupim!

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Zdej ne vem za kaj rabiš, samo za 1,5 tone težek avto gume prešraufat je tudi tista iz Hoferja dobra
smile-1.gif
. Razen, če misliš to delat na 45 stopinjskem naklonu.

Kamele0N

23. jul 2008
42.380
5.656
113
Ja etak za gume premontiravat pa bremze zamenjat! Ne da se mi met teh hofer varjant ker so preozke...hočeš 14 šravf odšravfat da bi snel čeljust pa te je kr mal strah udart po ključu
bonk.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.380
5.656
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ti misliš imet avto kar na vinti, ko boš delal?

Ne bi uporabil trinožca?

Well.....and what is the difference? Dvigalka se mi mal bolj stabilna zdi kot pa tist trinožec! Če bi že hotu tko....pol trinožca ne rabm...je una standardna dvigalka u gepeku nekak enako stabilna k te vaši trinožci
wink-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.380
5.656
113
Euroton ma vse 180eur + DDV
bonk.gif

RP-Tools je pa v hočah....sicer ušečna una za 87eur....ampak s5 ne morm it ke pa kupt...dodam še poštnino pa bo veselica
frown-1.gif

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
ni šanse da primerjaš trinožnik z navadno dvigalko.trinožnik ma že tako geometrijo da se ne prekucne navadno dvigalko pa drži pokonci samo teža avta pa rob na karoseriji.

za tako malo dvigalko ti je do 100 eur dovolj.a iščeš dizalico ali kraljico garaže?? jaz sem kupo norcota za 6 ton z adapterji za večje stroje pa sem dal samo 500 eur.

če si taki true yugo mehanik bi pa lahko vedo da k takemu majstru paše samo avtobusna dizalica za 10 ton.tisti pokončni cilinder ki dviga direktno z batekom:D

Kamele0N

23. jul 2008
42.380
5.656
113
Ne rabm cilindra za luknanje karoserije
smile-1.gif

Rabm tako dvigalko (ne dizalico) k je mal širša.....posledično mal bolj stabilna.....tko da lah tud kak zarustan šravf s kaldivom odviješ če je že lih treba......pa da pri tem avto ne pade z roba karoserije pa ga skrivi pri tem
bonk.gif

Tako da dvigneš lepo na easy.....zamenjaš gume v 15 minutah......zamenjaš pakne v 15 minutah......zamenjaš u miru počeno kolotečno brez da bi mogu "potiham" šravfat da se avto ne zagunca
smile-1.gif

100-120 eur max!!!

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
ti bi dvigal avto z dizalico na okrogli nastavek na robu?pa kaj ti je?:) na vsaki strani karoserije je debela traverza na keri lahko podpolcaš

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
A kaksen hi-lift jack pa tebi ne pride v upostev? Glih za enih 100eur dobis 3 tonskega. Najbrz nimas avtomobila z jekleno sasijo ampak bi se dalo z malo iznajdljivosti prirediti.
Se "bosance" lahko tepes z njim, ce ga vozis med sedezi.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
trinošca pa dvigalke se ne more primerjat. Za vsako varno delo se uporablja trinožec.
Drigalka je za dvignit, pol se pa avto da na trinožca ali pa klocn, glavno bilokaj samo na dvigalki se ne dela nič ker ni ziher prav nobena

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
trinošca pa dvigalke se ne more primerjat. Za vsako varno delo se uporablja trinožec.
Drigalka je za dvignit, pol se pa avto da na trinožca ali pa klocn, glavno bilokaj samo na dvigalki se ne dela nič ker ni ziher prav nobena
zmaga.gif

Sam sicer dvignem z dvigalko iz Lidla (opravlja delo brezhibno že 2 sezoni), potem pa spodaj podstavim lesene čoke. Minuta več dela, ampak me vsaj ne bodo strgali z betona.
grin1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.380
5.656
113
rolleyes-1.gif
pa kdo bo koga strgal iz betona? Pr gumah une šravfe etak prej odtegneš..... uni dve 14ki na čeljustih etak z udarcem z roko po kluču odšravfaš k etak nista na fertik zategnjeni k mata fini navoj.....kolotečna ni nek problem....

Za olje spuščat pa podvozje barvat/čekirat mam pa etak doma sešvasane trikotnike da gor zapelm ( mere prekopirane od unih iz Hoferja pa mal povečane da maš placa gor za kamjon.....po rusko sešvasano tko da lah po par ton gor zapele)....

Iščem praktičnost.......z dizalico iz avta rabm eno uro drkanja da vsakič naštelam.....podložim....se drkam tm da čimanj barvo na robu pojebem.....tuki sto bi pa sam gumiral un krožnik....pridš uspodi dvakrat napumpaš pa je točak u luftu
cheer.gif

Pa tud....une plehnate iz hoferja se ne da pošvasat....tuki bi ji ipak mal "home made" predelu podnožje da bi bla bl stabilna
smile-1.gif

FlagellumDei

Zelenc'
8. jul 2011
21
0
1
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
A kaksen hi-lift jack pa tebi ne pride v upostev? Glih za enih 100eur dobis 3 tonskega. Najbrz nimas avtomobila z jekleno sasijo ampak bi se dalo z malo iznajdljivosti prirediti.
Se "bosance" lahko tepes z njim, ce ga vozis med sedezi.

mi mamo takšne dvigalke od železnice, no podobne so

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
rolleyes-1.gif
pa kdo bo koga strgal iz betona? Pr gumah une šravfe etak prej odtegneš..... uni dve 14ki na čeljustih etak z udarcem z roko po kluču odšravfaš k etak nista na fertik zategnjeni k mata fini navoj.....kolotečna ni nek problem....

Za olje spuščat pa podvozje barvat/čekirat mam pa etak doma sešvasane trikotnike da gor zapelm ( mere prekopirane od unih iz Hoferja pa mal povečane da maš placa gor za kamjon.....po rusko sešvasano tko da lah po par ton gor zapele)....

Iščem praktičnost.......z dizalico iz avta rabm eno uro drkanja da vsakič naštelam.....podložim....se drkam tm da čimanj barvo na robu pojebem.....tuki sto bi pa sam gumiral un krožnik....pridš uspodi dvakrat napumpaš pa je točak u luftu
cheer.gif

Pa tud....une plehnate iz hoferja se ne da pošvasat....tuki bi ji ipak mal "home made" predelu podnožje da bi bla bl stabilna
smile-1.gif

No jaz imam pa ravno tako iz obi-ja in sem jo domapredelal da je daljša ročica in nižje v začetnem položaju (pač namesto 2T dvigne 1.5T pa namesto 30cm dvigne 35cm)
Avto je stal na njej po cel teden in ni spustila niti za milimeter, pa verjemi da je stalno v uporabi ker mam alfo
grin1.gif

Če pa delam kaj prav pod avtom pa vedno še podložim klocne ali trinožnik, to je pač za 100% ziher.