HD Visor dvojni senčnik

satelite_mike

2 uri za cajtom
18. avg 2013
1.939
3
38
sem imel enkrat taka očala(par € iz kitajske) in je še kar razlika, se full dobro vidi.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
lol, se hecaš?
dobra sončna polarizirana (!) očala, če pa nosiš korekcijo, pa polariziran clip za na očala pa si zmagal

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Polarizirana očala so draga. Sicer pa nosim leče; za primer, ko jih nimam, pa imam v avtu sončna očala z dioptrijo..

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
polarizirana sončna z dioptrijo ali brez polarizacije?
ker to je noč in dan razlike

I

Izbrisan uporabnik 3287

montiras lahko tudi na kolo. boljse vprasanje: bi to bolj motilo pri voznji, kot bi imel koristi od tega topshita?

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Brez polarizacije. Zaradi svetlejšega spodnjega dela je vožnja z njimi možna tudi v temi.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
dobra sončna polarizirana (!) očala, če pa nosiš korekcijo, pa polariziran clip za na očala pa si zmagal

Potrdim za polariziran clip-on, izjemna zadeva za na cesto. Nobenega bleščanja od asfalta in šip.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
to more bit full hudo praktično ja...
ali je tvoje vidno polje je samo 15x30cm;)?
če to potrebuješ, boljš, da si nbaviš očala za pol cene;) bo velik boljši efekt, pa manj smešno boš zgledal.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.411
2.764
113
Jaz bi rekel prvo rjava barva, ce pa je se polarizacija se bolje. Glede blescanja, se malo zmanjsa, ni pa to tko oh ib sploh, da kar zgine. 😊

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
dejstvo je, da v primeru mokre ceste in sonca skoraj odpravi nadležno bleščanje
natančneje pa lahko napišeš model očal/stekel, ki s polarizacijo ne dosegajo željenih rezultatov

na primer sam nosim izključno polarizirana očala zaradi pogostega očesnega herpesa in posledice občutljivosti očesa na svetlobo (fotofobija) in nosim npr kolesarska bolle zelena polarizirana, potem RayBan prav tako g17 zelena polarizirana ter tudi Ray Ban predator rjava "z več na manj - spodaj so svetla, odlična za vožnjo" s polarizacijo in reflektivna

ker dioptrije nimam ampak samo cilinder (astigmatizem) sem si dal izdelati tudi polarizirana športna sončna očala s cilindrom - sporočam, kako se obnesejo, ker sedaj na korekcijska nosim zelen polariziran clip, ampak me moti, da so pri straneh preveč "odprta" (beri: bi na biciklu prišla prav polarizirana s cilindrom)

čisto v vseh primerih polarizacija več kot ustreza temu, čemur je namenjena: da se odpravi bleščanje (sploh zima-sneg in morska gladina poleti) brez pretirane zatemnitve (če preveč zatemniš, se zenica razširi, kar je slabo), ki jo najdemo na čipš1t očalih

tako da zgornjemu priporočam, da si kupi polariziran klip za v avto za 20eur če nosi korekcijo, namesto da si montira neke čipš1t plastike v avto

mr_

Guru
20. sep 2007
9.411
2.764
113
Se strinjam s teboj, polarizacijska ocala so super, zelel sem le poudarit, da cudezev pa le ne delajo.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Se strinjam s teboj, polarizacijska ocala so super, zelel sem le poudarit, da cudezev pa le ne delajo.

polarizirani spegli DELAJO cudeze..samo v posebnih določenih primerih in pod cudnim kotom ni ucinka...

drugače pa v celoti odpravijo blescanje in odseve drugih avtomobilov..polarizacija je kot dan in noč proti navadnim špeglom. KO jih imaš prvič na nosu samo nagibaš glavo ker ne moreš verjet kakšna razlika je...