Hanta Virus

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Zeh, zeh...
Sicer je pa res že kar nekaj let od zadnjega HxNx (nadomesti x s poljubno številko) "izbruha" in vse panike, povezane s tem.
Počasi bo čas za novo rundo...

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Bo bo, zima prihaja, spet bo gripa aktualna, spomladi klopi, ...poletje je zgleda sedaj rezervirano za miši, drugo leto bo že cepivo kle
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
No, če smo odkriti, tolk miši, kot si jih letos lahko srečal v gmajni, se jih ni dalo še nikoli, kar se spomnim. Ali je to zaradi presežkov hrane lansko jesen in mile zime, zaradi pomanjkanja plenilcev (kač, kun, sov, kanj...), ... kdo bi vedel?
confused-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

En kmet mi je razlagal, da njivo po novem orjejo manj globoko kot včasih (sedaj 10 - 15 cm), miši pa imajo rove in gnezda pod to globino. Morali bi znoga orat na nekje 30cm... Plus tega pa seveda tudi ugodna klima...

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Pri nas v Trenti jih je tudi nenormalno veliko. Skoraj vsak dan se ujame kakšna. Baje da bo drugo leto več kač, ker je več hrane za njih na voljo...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Zeh, zeh...
Sicer je pa res že kar nekaj let od zadnjega HxNx (nadomesti x s poljubno številko) "izbruha" in vse panike, povezane s tem.
Počasi bo čas za novo rundo...
Taki ste mi res smešni.
Vzemi si 5 sekund in primerjaj to dvoje.

V tem primeru gre za virus, ki je tam dokazano bil prisoten. Potencialno je okuženih 10.000 oseb. Smrtnost je 1/3. Zdravila, cepiva, farmacevtlobija, ... NI.

Isto pri nas mišja mrzlica.
Navodilo! Poskusi se izognit, preventiva itd. Smrtnost ni tako velika kot pri hanti, posledice bolezni so pa vseeno velike.

Nikjer tudi ni "izbruha", saj se ne prenaša med ljudmi itd.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Pri nas v Trenti jih je tudi nenormalno veliko. Skoraj vsak dan se ujame kakšna. Baje da bo drugo leto več kač, ker je več hrane za njih na voljo...
Tudi v mestih je podobno. Še nikoli nisem videl toliko mačk, ki bi se igrale s hrano, kot letos.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Tudi bele miške imajo lahko mrzlico
evil.gif

Pri nas na Vrhniki imamo že v osnovi veliko komarjev, potem ti pa še mamce za zalivanje vrtov ob parkiriščih shranjujejo vodo in tako nudijo prostor za razmnoževanje te pikajoče golazni
10.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik binebane pravi:
jaz pa nisem videl niti ene miši...
Vsaj 3m2 trave mora biti. Pridi v Šiško, recimo za steklarstvom Kresal in tam med tistimi bloki s plavimi balkoni.

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
ene 3000 kvadratov bi moralo zadostovati? bližina gozda in drugih nekošenih travnikov tudi?
eni malo pretiravajo s temi mišmi...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Jaz sem tudi tako mislil. Ravnokar sva s Princesko prikolesarila iz Mosteca in med potjo videla dve mački pri večerji. Letos je prvič, da jih videvam vsaj dvakrat do trikrat na teden, prej mogoče nekaj v celem poletju.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Jaz pa ravno mislim, da jih je suša ven prignala. Malo mačke poglej, če niso prav hudo debele in si ti že vse zamudil.
smile-1.gif