Hal mBills

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
http://www.zurnal24.si/hal-mbills-je-mejnik-v-nacinu-placevanja-poloznic-clanek-259813

Zanimiva zadeva, bom sprobal ta mesec pri plačilu
cheer.gif

(nisem nikakor povezan z njimi, našel sem slučajno na Žurnalu)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Ampak zanimivo:

Na vprašanje kaj se lahko zgodi, če nam telefon ukradejo, nam je Čadež odgovoril: "Za varnost moramo najprej najbolj poskrbeti uporabniki. Kode za vstop v aplikacijo pač ne smemo imeti zapisane kje blizu telefona, ampak si jo moramo zapomniti. Glede varnosti aplikacije pa lahko poudarim, da gre skozi vse naše plačilne sisteme letno prek 40 milijard evrov, pa še nikoli ni bilo nič Banarobe."

Banke pri nas pa gredo v drugo skrajnost, pri NKBM že za samo prijavo v bankanet potrebujem: kodo, pin številko in generator RSA številke, blazno v glavnem.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Ne kapiram. Kaj je drugačnega od eračunov ki tudi pridejo sami v celoti izpolnjeni, samo da v spletno banko? Če imaš Klikin jih lahko tam plačaš preko telefona/tablice. Samo obvestila na telefon ne dobiš. V obeh primerih se moraš na prejemanje pri vsakem izdajatelju naročiti.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Tudi jaz ne vidim neke dodane vrednosti proti eRačunu. Tu je treba še prenakazovat evrčke iz TRR na ta račun pri hal mBills. Bom zanenkrat ostal kar pri spletni banki.
write.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
To bo uporabno šele takrat, ko bom lahko plačeval vse položnice, in ne samo tiste 4-5, ostale pa še vedno preko e-banke. Minus je tudi provizija, pri ebanki nimam provizije.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Malo sprobavam.
Je ceneje od plačila preko e-banka (če si pravilno filaš "denarnico", vsaj pri NLB). Ne rabim met cele e-banke na telefonu. Lepo opozarja na račune ki pridejo.
Pa ni vezano na banko, uporabljaš lahko kot komitent katerekoli SLO banke.

Minusi: mene moti, da je možno preko telefona v mBills "pozaugat" denar z računa. Bi imel raje, da se da to opcijo izklopit, pa stvar deluje res kot prepaid kreditna kartica. POtem res nimam nobenih pomislekov.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Preko DH-mobi lahko plačujem e-račune, skeniram OCR kodo položnice ter plačam in na splošno imam cel pregled bančnega poslovanja in to vse brez provizije...

Zakaj je že boljše to od halkoma?

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Malo sprobavam.
Je ceneje od plačila preko e-banka (če si pravilno filaš "denarnico", vsaj pri NLB). Ne rabim met cele e-banke na telefonu. Lepo opozarja na račune ki pridejo.
Pa ni vezano na banko, uporabljaš lahko kot komitent katerekoli SLO banke.

Minusi: mene moti, da je možno preko telefona v mBills "pozaugat" denar z računa. Bi imel raje, da se da to opcijo izklopit, pa stvar deluje res kot prepaid kreditna kartica. POtem res nimam nobenih pomislekov.
Brez zamere - NLB - a ti to resno ?

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Razumem, da si morda našel pri NLB nekaj kar drugje ni bilo na voljo, ampak na splošno, so banke, kjer so dvigi na bankomatih v SLO in EU brezplačni, plačevanje UPN nalogov prek elektronske banke brezplačno, ni provizije za uporabo elektronske banke, etc. vse to za samo malo višje mesečno nadomestilo i.e. ob nekaj položnicah preko e-banke in nekaj dvigov gotovine si že na plusu, kaj šele, da imaš 10+ položnic ....
No offence ! Nič slabega ni bilo mišljeno, če si pri NLB, samo so boljše alternative. Sam sem pobegnil z NLB že 10 let nazaj
smile-1.gif

nick

Pripravnik
3. sep 2007
131
0
16
Jaz sem na Sparkasse - udobni pozitivni račun. Plačujem položnice z 0EUR provizije.
Naložil tale Hal mBills pa vidim da me dodatno lupijo za vsako položnico - edino kar je plus je vnos plačil prek slikanja UPN nalogov.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik srv pravi:
Razumem, da si morda našel pri NLB nekaj kar drugje ni bilo na voljo, ampak na splošno, so banke, kjer so dvigi na bankomatih v SLO in EU brezplačni, plačevanje UPN nalogov prek elektronske banke brezplačno, ni provizije za uporabo elektronske banke, etc. vse to za samo malo višje mesečno nadomestilo i.e. ob nekaj položnicah preko e-banke in nekaj dvigov gotovine si že na plusu, kaj šele, da imaš 10+ položnic ....
No offence ! Nič slabega ni bilo mišljeno, če si pri NLB, samo so boljše alternative. Sam sem pobegnil z NLB že 10 let nazaj
smile-1.gif

Seveda so za marsikoga tudi boljše alternative, ampak ko sem (lani) nazadnje iskal banko za menjavo, sem ostal. Nobeden mi ni nudil enakih storitev, na slabši nivo pa za zdaj pač ne grem.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Seveda so za marsikoga tudi boljše alternative, ampak ko sem (lani) nazadnje iskal banko za menjavo, sem ostal. Nobeden mi ni nudil enakih storitev, na slabši nivo pa za zdaj pač ne grem.

To me pa res zanima, kaj ima NLB da nimajo ostale banke
grin1.gif

Resno, ker pač tudi sam imam račun na NLB ampak zgolj zato, da mi dol trgajo kredit, preostanek gre drugam...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Hja, ko sestavim osebno bančništvo, tipe, limite & članarine za kartice in kredit, smo tam ... Nikjer drugje mi niso mogli dat takih pogojev ... Ampak to seveda ne pomeni, da komu drugemu z drugačnimi zahtevami tega ne bi mogli ...

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Sem mislil probat tole in obupa po 30 sekundah. So hoteli čisto preveč podatkov od mene. Niti pod razno ne mislim vpisovati svoje davčne številke kar v neko random aplikacijo.