H7 LED žarnica namesto navadne halogenke

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #488

Na motornem kolesu bi rad zamenjal sprednjo žarnico, sedaj je navadna H7, torej halogenka.

Gledal sem tole zadevo

led-kit-parts-product-de.png

http://www.ledheadlightspro.co...50-versys-2011/

Stvar ni povsem poceni, deluje pa kvalitetno.

Skratka, staro ven, novo not in rešeno. Ponoči se itak ne vozim, razem izjemoma.

Zadeva ima celo ventilator.

Kaj pravite?

Mogoče kak proizvajalec, ki mi ga lahko svetujete iz EU?

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Sam sem skeptičen do retrofit LEDic za avto-moto luči. Parabole so namreč preračunane na klasične žarnice, ki oddajajo svetlobo v vse smeri, medtem ko imajo LEDice usmerjeno svetlobo.

Sem enkrat probal v rikverc lampe dati LEDice (zamenjava za 21W žarnico) in je svetilo občutno slabše. Svetloba je bila sicer močnejša, ko si pogledal v luč, ampak osvetlilo je slabše, ker parabola ni pravilno usmerila svetlobe. Pa niso bile cheap kitajske LEDice, ampak Osramove.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:Zadeva ima celo ventilator.

Zanima me, kaj se zgodi, ko ventilator crkne?

Se luč sama ugasne?
Se uniči žarnica?
Uniči žaromet?
Pogori cel motor?

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Ventilator je za to da se ne pregreje in odpove.
Življenska doba je samo na papirju, LED-ice se starajo, kako hitro je odvisno od njihove kvalitete. Načeloma je življenska doba preračunana ko pade na 50% začetne svetilnosti.
Res je da LEDica za enako svetilnost porabi manj toka kot druge vrste. Na bencinu se ti ne bo poznalo. Sploh pa ne če ima balast da pokuri dodatno energijo, da sistem vidi enako obremenitev.
Jaz bi uporabljal kar tisto kar je predvidel proizvajalec, vse ostalo je igračkanje, lahko tudi nevarno (kakšen požar). Sploh pa če pomisliš na ceno...

I

Izbrisan uporabnik #488

Za pozicijske imam led t10 bulbs če se ne motim, že 3 leta, bp

Brez canbusa, upora, ker moj to ne rabi

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.355
9.596
113
EU
Z ventilatorjem kar pozabi, ker ima visoke obrate, mehansko se hitro obrabi ...in crkne.