Gumidefekt

mistique

Guru
16. jun 2009
14.015
1.827
113
Emona / Carnium
Na izvozu z AC sem povozil tablo za označevanje tovora, ki je bila elegantno "pozabljena" tik pred vstopom v krožno križišče (na desnem delu vozišča). Ker sem pred vključevanjem v krožno križišče gledal levo, je nisem opazil. Zakrivljena in opremljena z 10cm vijakom se je zarila v gumo, naredila še en krog (ali dva), podrsala blatnik in odletela v travo...
Zanima me, če lahko, po domače povedano DARSu izstavim račun za škodo? Enostavno me zanimajo možnosti, ki/če jih imam.
Hvala za komentarje.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Sicer ne vem, kako je glede DARSa, ampak če želiš, da ti upravitelj ceste kaj povrne, je dobro na mesto nesreče poklicati policijo, ki naredi zapisnik in poslika prizorišče.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
odgovor na kratko: Tudi če bi poklical policijo se lahko po domače obrišeš pod nosom.
Obrazložitev odgovora: kolega je na regionalni cesti povozil kamen (malo veči), ni se mu mogel ogniti, ker je naproti pripeljal tovornjak ga je povozil, zlomil spodnji pokrov motorja. Poklical policijo naredili zapisnik drugi dan šel ocenit škodo. Odgovor zavarovalnice triglav je bil, da ne morejo prevzeti odovornosti njihovega zavarovanca CPM za kamen na cesti!

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Zaradi česa? A je stvar v tem, da je predmet na cesti in ni poškodba cestišča ali v čem je fora?
Kakorkoli, nisem še slišala, da bi brez zapisnika komu karkoli izplačali.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ne vem kaj ne razumeš, saj je poklical policijo kolega na koncu ni dobil izplačano nič! Pa ti misliš, da živiš v kaki evropski državi, kjer je krivec kaznovan oz. dobiš povrnjeno kako odškodnino če si na cesti kaj poškoduješ?
Žal še vedno živiš na balkanu!

mistique

Guru
16. jun 2009
14.015
1.827
113
Emona / Carnium
Morda se kamen, kot naravni element obravnava drugače kot, v tem primeru, tabla za označevanje tovora, ki je bila tam zaradi "neznanega povzročitelja"...
Bom poskusil pridobiti kakšno informacijo.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
in ker je od neznanega povzročitelja pa se bo kaj dobilo? Res dobro razmišljanje
confused-1.gif
in od katerega pozročitelja je bil kamen?
En od možnih odgovorov: Voznik bi se lahko oviri izognil in zaradi tega razloga ne vidimo podlage za izplačilo škode!
No poizkusi pa le
evil.gif

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
ne vem kaj ne razumeš, saj je poklical policijo kolega na koncu ni dobil izplačano nič! Pa ti misliš, da živiš v kaki evropski državi, kjer je krivec kaznovan oz. dobiš povrnjeno kako odškodnino če si na cesti kaj poškoduješ?
Žal še vedno živiš na balkanu!

OK, da ponovim še enkrat:
Ali ni dobil izplačano nič zaradi tega:
A) ker je bil na cesti kamen katerega je odvrgel na cesto nesramni sosedov mulec in upravitelj ceste oz. koncesionar nima nič pri tem ali
B) drugo (se mu ni dalo s tem ukvarjat ali pa kakšna bolj slaba lastnost našega naroda)

Torej?
Jaz sem dobila povrnjeno škodo s strani ZT (odgovoren KPL/CPL) za škodo na vozilu, ki je nastala zaradi udarne jame. Torej so mi na balkanu škodo povrnili! Če ne bi bilo zapisnika in fotografij policije, ne bi bilo nič od tega. Res pa je, da je KPL 2x trdil, da on za to ni odgovoren.

Nazadnje urejeno:

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
in ker je od neznanega povzročitelja pa se bo kaj dobilo? Res dobro razmišljanje
confused-1.gif
in od katerega pozročitelja je bil kamen?
En od možnih odgovorov: Voznik bi se lahko oviri izognil in zaradi tega razloga ne vidimo podlage za izplačilo škode!
No poizkusi pa le
evil.gif

No, to me je zanimalo. Kakšen odgovor pa je dobil od zavarovalnice? Kaj točno so navedli?

Neprilagojena hitrost ni izgovor. To bi konec koncev lahko tudi meni očitali, pa mi niso.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
morda si dobila povrnjeno škodo zaradi česar drugega
evil.gif

pa malo resnosti veš kakšne težave sem imel, ker mi je na cestninskem izvozu blagovica rampa udarila avto in je posnetek kamere čudežno izginil in sem poklical policijo? to je že bilo v času vinjet!

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Škodo sem dobila povrnjeno zaradi trmaste vztrajnosti (na ZT se je s tem ukvarjala ženska).
smile-1.gif

Na KPL in CPL se pa s takimi primeri ukvarjajo neverjetno sitne in hudobne ženske, tako da je bil kar konkreten boj.
frown-1.gif

Za DARS sem pa že slišala, da z njimi ni sreče. A pol si kaj dosegel?

Shando

Pripravnik
21. avg 2007
287
0
16
LJ
Kot je razvidno se je vse zgodilo na območju AC. V takih slučajih je ob nezgodi OBVEZNO poklicat poleg policije še vzdrževalce AC. Ko imaš zapisnike obojih zavarovalnica nima kaj več komplicirat.

Pa še to - po nezgodi je najbolje počakat s prijavo kakšnih 15 minut (če seveda ni poškodovanih) ker imajo DARSovci neko časovno finto, ki je sedaj ne bom razlagal .........
wink-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Itak, IZMISLIJO si, da so se pet minut pred klicem peljali mimo, kao opravili svoje delo in niso odgovorni za sranje. Če pokličeš 15 minut kasneje, pa lahko poveš, da ni res, ker čakaš ob cesti že ves čas... Or something?
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Glede cest...za AC skrbi dars in naj bi jo redno pregledovali.

Sam poznam primer, ko je ženskica najurila na odbijaš tovornjaka, ki/ko je nekomu odpadel. Sveda avto toalka, ona polomljena...od tega 10 let pa še do zdaj z odvetniki ni ničesar dosegla...češ, imajo zapisano da je šla XY minut prej kontrola, ki ni odkrila na cesti ničesar
crazy1.gif

tako da...če nisi poklical policije na kraju samem enostavno odmisli ker je res povsem nepredmetno.