Gumi pobira po notranji strani

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
Obe sprednji gumi (conti premium contact 2)mi pobira na notranjem robu.
Ali je možno da zaradi slabega ”stabilizatorja”. Čeprav močno dvomim, ker mislim da mi je tudi originalni set (ga nct5) tako pobiralo, enako z zimskimi.
Optika?
Kolesi stojita preveč navzven?
Kaj drugega?
Tlak poskušam držati vedno v predpisanem oziroma malo nad njim. Sicer pa nimam težav z njim, da bi moral stalno pumpat.

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Jaz sem imel podobno lani na zimskih GY UG7. Optika je bila cisto sesuta pa mi vseeno ni treslo da bi opazil. Sprednji gumi pa je pobralo do dna profila na notranji strani - čimprej na servis.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
Kje v Lj ali smer proti zasavju naredijo optiko OK in da te ne oberejo do kosti ali še slabše - naredijo zanič in te še olupijo.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Meni pa gume pobira spredaj na zunanjem robu. A ima kako vezo v kakšnem stanju so gume ali je bolje da optiko opravim šele, ko nove gume zmontiram?

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik Group_Therapy pravi:
Lenček, Prevoje: 35€

tole se mi bere ugodno ...

jaz sem nazadnje delal optiko izvoz grosuplje motel, cez ac, na desni strani, storitev taka kot mora bit ...
ne vem pa, koliko sem placal ...

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
mislš na levi strani?

tm je kadunc, zelo dobro naredi, vedno se tud zapelje na testno vožnjo... cca. 30 eur je.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.452
9.744
113
EU
Gume ti pobira na notranji strani, to pomeni da je sprednji del preveč skupaj.
Končniki so dobri? Če so, potem so gumice na trikotnih rokah popustile
grims-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
Linijo koles bom še danes najbrž preveril na kremenčkov način.
Nekaj se s podvozjem dogaja, ker je začel malo bolj ropotat. Nič čudnega, tam kjer ni jam so pa ležeči policaji. Če ne prej bom čez dober mesec zatežil h tehničnem da naj malo bolj pogleda podvozje.. Levi stabilizator naj bi že bil fuč (že drugi, desni je še original po 160kkm, avto sem kupil z 40kkm)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
Hvala za lenčka, imajo pa sedaj v tem mesecu zlati mesec, in se najbrž ne bodo imeli veliko časa posvetiti optiki (ko jih bo 10 v vrsti za menjavo gum)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
Prej s špago preveril linijo sprednjih koles. Nisem opazil vidnih odstopanj, moram preveriti še ”vertikalnost” s kakšno vaservago....

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.452
9.744
113
EU
S špago na mirojočem avtu ne moreš preveriti ko so odpovedale gumice (silent puše) na trikotnih rokah, ker ko avto začne vlečti se utrujene gumice stisnejo in sprednji del koles potegne skupaj.
To ugotoviš s pogledom, ko se vržeš na hrbet pod podvozje. Na tehničnem se tudi vidi, ko na tistih ploščah premika kolesa levo, desno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
Evo, končniki menjani, optika je bila po menjavi vsa v zelenem, tako da nimam pojma.
Sicer je rekel da je možno da zaradi ovinkov. Avto je precej v ovinkih, kadar jaz vozim lahko tudi malo hitreje odpeljanih. Bom videl kaj bo naredilo s temi starimi zimskimi gumami do poletja.
Kolesa so sicer nagnjena malenkost v trikotnik (zgoraj bolj skupaj), ampak tako je baje ok, in tudi aparat je kazal ok.
Tudi ko se vsedeš v avto je zadeva bila ok.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
ksz
si bom kar tole temo sposodil...

Poradiralo mi je eno leto stari letni pnevmatiki, in sicer zadnjo desno na zunanjem robu ter sprednjo levo prav tako na robu.
Šel sem na servis za avtooptiko.
Upam, da bo sedaj vredu, pregledal sem poročilo o nastavitvi, ker pa se ne spoznam ravno najboljše, je tukaj še slika tega poročila. Kolikor sem pa razbral, je spredaj bilo znotraj specifikacij, od zadaj pa ne.

Mnenje?