gume made in zahodna evropa, japonska

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Zakaj za en penis bi placeval 80eur po gumi za michelin izdelane v turciji, ce lahko v sosednji avstriji dobim made in francija? Prve kvalitete, ne 4. kot pri nas?

Kje lahko dobim evropske gume narejene kjer se spodobi, ne gruziji in podobno? Saj znamka potem niti ni vazna. Zakaj mi dobimo ves šrot? jebeštrga ce ze hrano kupujem čez mejo bom pa vse začel.

jezen.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Čvek tema je drugje. Če pa že, ne verjamem, da bi bile gume Made in France boljše, kot tiste Made in Turkey. Konec koncev je izdelovalec eden in veljajo enaki rangi kakovosti.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Nokian so povečini Made in Finland, razen manjših dimenzij Made in Europe (Slovakia)

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ti ne verjames nekateri smo pa sprobali veckrat. lahko se pa kar pustis nategniti in kupujes drazji srot. jaz imam tega dosti. ne mislim pa kupovati preko interneta in potem vracati, ker nimam casa.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Vidiš to je problem v Sloveniji. Nobeden ne vpraša KJE je guma narejena ampak samo DOT VSI gledajo.

PM

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:
Problem v sloveniji je tudi ta, da se gleda na avtomobil in njegove dobrine lepše, kot pa na življensko nujne potrebščine. Samo da je avto.... pa kaj ima veze iz kje je guma. Če je guma Michelin, GY, Toyo...pa tudi če je iz xy držav je dobra guma. Jajcat se je treba za gume, ki so namenjene za dirkališče, saj so tam pomembne stotinke.
p.s. dajte v življenju bolj na široko gledat, premišljevat.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Kupi pri Gume direkt, na internetu. Jaz že 3 sezone in nisem imel niti enega problema. Gume so ceneje kot pri nas, dostavijo mi jih pred vrata. Samo hop v prtljažnik in k vulkanizerju, ki sicer malo pisano gleda, saj verjetno pričakuje, da bom kupil pri njemu.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Jaz se ravno odločam. Kupil bom dva para gum. In imam resen problem. Goodyear ali Dunlop. Lani Dunlop in so bile super. Takoj bi jih še enkrat. Samo kaj, ko nekateri trdijo, da so Goodyear boljše.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz osebno sem bil z UltraGrip 7 zelo zadovoljen, lahko sem se po polnem snegu peljal, ko so drugi samo plesali sem in tja (ali pa sploh niso prišli do tja), pa še zgledajo na oko dobro.

Z Dunlop pa ne morem primerjat, imam sicer zdaj letne Sport 2000, njihovih zimskih pa že vsaj 5 let nisem imel.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
jaz tudi, na novih ug7 in na twingotu. cez ljubelj do celovca po celcu in nazaj brez ketn. na eno leto starih pa po isti trasi bolj tezko. made in slovenija, itak.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
mene bolj zanima kdaj bojo pogruntali, da smrekice zanic grabijo v snegu in da je to samo modna muha, ze davno preziveta. vsaka normalna zimska guma ima precni profil ali knofe.
smirk-1.gif

Skiny

Alternativni tehnik
15. okt 2007
48
0
6
KK
Iz lastnih izkušenj: Poreklo gume JE pomemben faktor. Primer: pred časom so gume GY excellence bile solidna izbira. Zato sem jih spomladi nabavil za puncin avto. In se, ko sem šel iskat kompletna kolesa k vulkanizerju čudil, zakaj je na vsakem kolesu povprečno po 100g uteži (ali tudi več). Seveda se zaradi ovalnosti občasno pri avtocestnih hitrostih občuti drobno tresenje. Platišča so originalna in preverjeno niso poškodovana.

Kak teden kasneje se pogovarjam s kolegom, ki ravno tako potoži, da je na avtu zamenjal izrabljene excellence za nove in da mu nove tresejo in je na njih znatno več uteži kot na starih. Stare so bile made in EU, nove made in south africa. Verjetno ne rabim razlagat, kaj je pisalo na gumah, ko sem šel preverit na puncin avto...

LP, Skiny

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Guys, tule ni govora o kvaliteti storitve gume-dirket ali primerjavi GY vs Dunlop. ggg sprašuje, kjer dobiti ENAKE gume, kot so na razpolago v Z Evropi. Res je, danes sedež podjetja nima veze z deželo proizvodnje (GY v Kranju, Sava na Poljskem etc.). Ampak kaj, če se pri gumah dogaja enako kot pri prehrambenih artiklih, pralnih praških itd.? Tam je dejstvo, da v A ali I dobiš robo "made in drugje" kot pri nas. In po mnenju marsikoga je "naša" roba slabše kakovosti.

Vprašanje je torej: če ggg-ju poljska Nutella ne odgovorja in bi rajši itlaijansko, gre v Müllerja. Kam pa naj gre, če mu ne odgovarjajo turške gume?

B.

B81

22. jul 2007
36.933
10.503
113
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Jaz se ravno odločam. Kupil bom dva para gum. In imam resen problem. Goodyear ali Dunlop. Lani Dunlop in so bile super. Takoj bi jih še enkrat. Samo kaj, ko nekateri trdijo, da so Goodyear boljše.

Po enem letu boš kupil nove?

BTW: Tele gume-direkt verjetno res iz skladišč nabavljajo, bogve pa, iz katerih skladišč.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Verjamem v odstopanja, vendar v tem primeru bi bil lahko problem v transportu gum in ne v sami kvaliteti zmesi gume. Ta zmes je enaka, saj je tudi guma enaka.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:

Po enem letu boš kupil nove?

BTW: Tele gume-direkt verjetno res iz skladišč nabavljajo, bogve pa, iz katerih skladišč.

Jap. dva kompleta gum.
Z bejbo imava vsak svoj avto. Na obeh se zimske vozijo celo leto. Na njenem menjam na dve leti, pri meni vsako leto zaradi precejšnje kilometrine.