Odstopanje je v rangu 1,3%, kar res ni veliko https://www.tacomaworld.com/tirecalc?tires=235-40r18-225-40r18.Tehnično itak da gre. Je pa odstopanje v obsegu gume, ampak ni drastično.
Po zakonu si v teoriji prekršku, nimaš homologirano. V praksi pa zelo zelo dvomim da bo kdo gledal, sploh če so stock feltne.
jaz imam drug problem. guma stara dve leti. 6 mm profila še. ampak ima nekje 45.000-50.000 km, in postala je glasna za popizdit. no, so postale, itak ne samo ena. in sem v precepu - je to pokazatelj, da so pnevmatike fuč (glasnejše so kot zimske, ki so bile gor), ali pač samo normalno stanje obrabe ...uh, sem šel zdaj gume preverit profil, pa ga je še med 5 in 6 mm - bo pa zdaj 4 leto vožnje (Sava Intensa UHP2)
ne vem zakaj mi je lani vulkanizer namignil, da bo potrebna zamenjava..
če berem tole: https://www.petrol.si/znanje-in-podpora/2020/clanki/profil-letnih-pnevmatik.html
je letni minimalni profil pri 1,6 mm, priporočljiva pa zamenjava ko je globina profila 3 mm
torej še bo tole leto tole bp zdržalo
uh,.. sem spet prišparal...
hja, šuške mam, se mi pa zdi počit 400€ bolj pametno kam drugam, kot v menjavo 2 leti starih pnevmatik ...kje je problem, če maš šuške menjaš, če nimaš ne menjaš in furaš dalje... pa če pokne, se boš pač malo čohal po glavi.
Če ti držijo na mokrem, jih vozi. Če ne, jih menjaj takoj.jaz imam drug problem. guma stara dve leti. 6 mm profila še. ampak ima nekje 45.000-50.000 km, in postala je glasna za popizdit. no, so postale, itak ne samo ena. in sem v precepu - je to pokazatelj, da so pnevmatike fuč (glasnejše so kot zimske, ki so bile gor), ali pač samo normalno stanje obrabe ...
držijo. niso stopničaste, šel po mnenje tudi k mojstru - rekel je "samo vozi".Če ti držijo na mokrem, jih vozi. Če ne, jih menjaj takoj.
S katero gumo si naredil 50kkm pa da imas se 6mm profila?jaz imam drug problem. guma stara dve leti. 6 mm profila še. ampak ima nekje 45.000-50.000 km, in postala je glasna za popizdit. no, so postale, itak ne samo ena. in sem v precepu - je to pokazatelj, da so pnevmatike fuč (glasnejše so kot zimske, ki so bile gor), ali pač samo normalno stanje obrabe ...
držijo. niso stopničaste, šel po mnenje tudi k mojstru - rekel je "samo vozi".
Goodyear EfficientGrip Performance 2.S katero gumo si naredil 50kkm pa da imas se 6mm profila?
temu mojstru kar zaupam in vem, da me ne bi zeznil … guma tudi drzi kot mora in se pelje kot mora, vceraj imel na AC en planing, ki ga je brez problema pregriznila guma …Ce je glasna, potem guma nima prvotnih lastnosti. Pusti ti mojstre, jebe se njim. Pa tudi to ni mala kilometraza za gumo, cetudi je toruing ali eco. Zanasaj se na obucutek, kako avto starta v mokrem, kako zavira, kako gre v ovinek, aquaplaning itd.