Jaz imam mislim da 22 kosov 50w gu10 žarnic, pa ene 20 led-ic gu10. V dnevni sobi, kuhinji, spalnici in otroški sobi so navadne žarnice - ledice so premalo. Za hodnike, wc, stopnišče pa imam LEDice. Vse skupaj že 3 leta. Moj nasvet: pozabi na tiste LEDice ki imajo 16, 20, 24 ali 32 malih led-ic. Premalo svetijo (sicer je poraba cca 1w), pa lahko da sem imel jaz smolo. Od 24 kupljenih sem v enem letu imel 20 takih, ki jim je crknilo več ledic - pa kao 60.000 ur svetenja so obljubljali. Po enem letu sem se s prodajalcem zmenil za zamenjavo z doplačilom (ja, drage so ko pes), pa sem vzel take ki imajo samo 3 led-ice gor, pa nad njimi polkrogla za razpršitev svetlobe. Tukaj ena taka porabi cca. 3w, ampak svetijo neprimerno boljše od tistik 16-20-24 ali 32 ledic v enem. Torej na hodniku kjer so 4 take LEDice na enem reflektorskem nosilcu je zadeva čisto uporabna. Ni pa za branje in ostalo, npr. v delovnem prostoru kot je dnevna soba.
Pa še nekaj: prej sem imel tiste tamale ledice s toplo belo svetlobo - kao bolj zdrava, pa bolj naravna barva, ampak če se mene vpraša bullshit. Vse je nekam na rumeno potegnilo, skratka nič naravnega. Te tanove imam pa non-warm white in so imho boljše.
Bottomline: LED-ice pozabi v dnevni sobi (razen za dekoracijo na kaki stenski lučki kot imam jaz), delovni sobi, kuhinji ipd. Za wc, kopalnico, hodnike, stopnišča ipd. so idealne. Nujno te 3w zadeve (2x 1w ledice so gor, ostalo je prešvoh). Od teh mi je samo ena šla v začetku (mislim da je bila že od začetka defektna, ker mi je svetila točno 2 dni), ostalih 20 mi jih zdajle dela že eno leto normalno.
Če te zanima še kaj kar vprašaj, mislim da imam z GU10 grlom in ledicami doma bogate izkušnje (skupaj imam ene 60 gu10 grl v bajti).