Grožnja s tožbo po krivem?

Clancy

Majstr
20. avg 2007
824
394
63
Pozdravljeni!

Oglašam se, ker sem danes nenadoma zabredel v majhno težavico. Domov sem namreč dobil lastnoročno napisano pismo, v kateri me neka ženska, ki se je vselila v hišo moje svakinje, obtožuje da sem med selitvijo odnesel določeni kos opreme. Navaja še, da moram opremo vrniti do 15.8.2012, sicer sledi tožba z pričami. Definitivno niti pod razno ji nisem jaz odnesel ven opreme, niti o tem nič ne vem.
Kaj sedaj narediti? Ali jaz sedaj lahko njo prijavim zaradi krivega obtoževanja, nadlegovanja, ustrahovanja? Jo lahko tožim za povzročene duševne bolečine?
Saj v bistvu ne bi šel tako daleč, želim le, da se mi ženska vsaj pisno opraviči.
Vedeti le moram, ali je prijava in tožba zaradi takega pisma sploh možna-pravnomočna, da jo lahko s tem držim in nekako "izsilim" pisno opravičilo.

Vnaprej hvala za odgovore!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
A se ne bi najprej probal to v živo zment?
Stopiš do nje in probaš kulturno rešit zadevo.
Mal vidim, da te je že napumpala, ker bi rad neko opravičilo;)

B81

22. jul 2007
37.021
10.543
113
Prijavi na policijo za krivo obtožbo... glavno je, da je narejen uradni zaznamek na začetku, če se stvar zavleče na sodišče, ti bo to pomagalo, ker si zaradi tega, ker nisi kriv, urgiral takoj.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Kar je Denis rekel...če nisi nič narobe naredil, ne vem čemu bi potem TI hodil do nje. KO JO JEBE!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Zato, da bi se vse lepo zmenil, če bi se dalo.
Ali bi ti rajši, da se pač začne sodni postopek, kamur boš moral hoditi na "zaslišanja" pa čeprav nisi nič kriv?

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Pa še zastonj ni
uf-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
poslal bi ji dopis da ne ves o cem govori in da ti nisi nicesar ukradel. V primeru da bo sla v tozbo in tozbo zgubila ji daj vedeti da ji bos tozil za obrekovanje in krivo obtozbo vkljucno price katere bodo v njeni tozbi pricale proti tebi

Clancy

Majstr
20. avg 2007
824
394
63
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
poslal bi ji dopis da ne ves o cem govori in da ti nisi nicesar ukradel. V primeru da bo sla v tozbo in tozbo zgubila ji daj vedeti da ji bos tozil za obrekovanje in krivo obtozbo vkljucno price katere bodo v njeni tozbi pricale proti tebi

Točno to nameravam narediti, s tem da bom v pismu zahteval, naj se mi takoj pisno opraviči in ji dal vedeti, da je kriva obtožba tudi kaznivo dejanje.
Gre se pa za menda 15 let staro Štadlerco, ki jo je nekdo odrezal in bogsigavedi kam odpeljal.