Grossglockner

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Nekak se govori že nekaj let da napademo tole gorsko cesto. Avgusta se bo zgodilo, upam. Je bil že kdo na tej cesti ter prelazu. Fajn bi pršu kakšen nasvet kaj je lepo za pogledat, se sprehajat na tej nadmorski višini, slikat, prijazna cesta do tja... A na 2000m+ bo Starček še dobil dovolj zraka ?
grin1.gif
Pot kakor sem gledal bi šel čez Podkoren al pa mogoče boljša na Rateče, naprej do Pontebba, sam bog si ga vedi kakšno je potem čez Sonnenalpe Nasfeld. Po AC se nimam namena furat, ma če bo sila, kako majo gor z vinjetami. Dnevne, tedenske, mesečne. Kakšne so cene?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sám sem šel iz Zell am See po tej cesti. Definitivno se splača zaviti na Edellweißspitze (2572m), krasen razgled cesta do tja pa tudi... Potem je še Franz-Jozefs hütte pod ledenikom... Na poti v Zell am See pa smo se peljali čez Katchsberg in Taueren namesto čez tunele. Pa Berhtersgarden v Nemčiji je tudi vreden ogleda. Izlet je trajal 2 dni. Pa ni blema, če smo vse to obdelali s Kadett D 1.3 leta 1985...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če sem jaz po ostanku kamnite ceste iz 1. sv. vojne prišel na 2050m s 206-tko, potem boš tudi ti prišel po asfaltni cesti, pa karkoli že voziš
grin1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Je pa to krasen izlet. Tam ko imaš kaj videt imajo lepo nareejno da lahko ustaviš z avtom in tudi klpce se najdejo. Izberi lepo vremo in se vozi zjutraj po cesti na grossglokner, ker boš videl na cesti in ob cesti kar veliko svizcev. Nazadnje sem bil tam pred par leti in sem potem pot nadaljeval proti nemčiji v minchen, tak da krajev se ne spomnim več, sem pa se peljal skozi nek star predor na vrhu ene ceste in v dolini, ko sem se spuščal je bil nek živalski vrt še. Sam se sedaj na tak izlet spravljem že 2 leti pa še sedaj nisem šel.

ojanez

Fizikalc
2. sep 2007
262
30
28
Najkrajša vinjeta, ki jo lahko kupiš je 10-dnevna, stane pa slabih 8€. Če greš skozi karavanke, stane tunel 4,5€ v eno smer.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
berhtersgaden je ql.sploh če maš čas skočiš do eagle nest pogledat bivšo hitlerjevo rezidenco.
zell am see za kopat dantastičen.sicer malo hladen ampak sede.za grosglokner se pa kaj preveč ne spomnm.sm bil kot mulc.mislim da je bilo takrat potrebno celo nekaj plačati za avto.ni bilo veliko.kako je sedaj ne vem

vizzzi

Pripravnik
10. okt 2007
370
0
16
Danes sem bil gor - z motorjem seveda. Sama cesta na GG ni glih nevem kaj, so precej lepše ceste do tja. Drgač pa lep izlet.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Nekak se govori že nekaj let da napademo tole gorsko cesto. Avgusta se bo zgodilo, upam. Je bil že kdo na tej cesti ter prelazu. Fajn bi pršu kakšen nasvet kaj je lepo za pogledat, se sprehajat na tej nadmorski višini, slikat, prijazna cesta do tja... A na 2000m+ bo Starček še dobil dovolj zraka ?
grin1.gif
Pot kakor sem gledal bi šel čez Podkoren al pa mogoče boljša na Rateče, naprej do Pontebba, sam bog si ga vedi kakšno je potem čez Sonnenalpe Nasfeld. Po AC se nimam namena furat, ma če bo sila, kako majo gor z vinjetami. Dnevne, tedenske, mesečne. Kakšne so cene?

Vse so že drugi napisal dodal bi le da perevidno z zavorami za nazaj .

Svetujem pa po AC da se ti tehle prezalov ne nabere preveč...
LJ-Jesenice-jesenice Spittal-Lendorf (konec ac) in potem izbiraš ali greš preko Obervellaha ali preko Oberdrauburga v obeh primerih prideš v Lienz od tam pa v Heiligenblut kjer plačaš "cestnino" potem pa gasa v hribe... Obvezno na ledenik nad njim imaš elegantno parkirno hišo in pripadajočo infrastrukturo...ma lep dnevni izlet pa res ne preveč zakomplicirat poti do tja. Boš imel tam dovolj za cveli dan.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
No tud mi smo bli včer z motorjem gor.
Vreme je bil kot naročen. Cena za avto, kot so rekl je 28€, za motor 18€. Se splača čim bolj zgodaj it, da čim več vidiš. Da se pa lepo kako krožno turco narest brez vinjet.

Če bom mu cajt, priložim še kako fotko!

LpTuši

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
To zloženko dobiš pri plačilu vstopnine? Kakšna je cesta ki je označena južno. Bi jo kar po tej mahnil.

Nazadnje urejeno:

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Ja, to zloženko dobiš pri plačilu vstopnine.

Obe cesti sta super, tko da nimaš kej falit. V Heiligenblutu je bil edino radar, tko da mogoče malce pazlivejše.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Dejte mi povedat, kako je kaj tale tura do Kaiser-Franz-Josef Höhe zahtevna za povprečen avto, pa notri tri ali štiri osebe? So vzponi zelo hudi? Malo gruntam, če bi svojo alfo pognal gor, pa se kar malo bojim, da mi ne zakuha kje na sredi hriba
smile-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Hja, so kr klanci in zavore trpijo. S tem da vas bo več notri toliko bolj. Sem imel v drugi prestavi pa je kr letel z mojo kanto navzdol. Sicer pa nor izlet. Pelji boljši polovico in bosta mela res veliko ze prehodit. Jaz sem užival, tako v vožnji, razgledu, hoji, zakon.

Malo predstave koliko je strmo.

Če je ta kanta zdržala, res ne vidim problema
grin1.gif
Sicer to še ni blo na vrhu, ma smo prišli do doma.

cool-1.gif

Preglej cevi od zavor in koliko maš še ploščic, he he.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Lahko nekdo na Google maps vrise "najbolj zanimivo" pot, krozno, pa cim manj avtocest!

Zell am zee, hitlerjeva rezidenca ogled obvezen... start iz LJ

Hvala.

LP,
PIC

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Se pridružujem prošnji, pa naj ne bo preveč kilometrov, ravno prav za celodnevni izlet
smile-1.gif