Grill-Mikrovalovka : Alter-jevci pripravljamo jedi

raY_

Pripravnik
20. avg 2007
122
0
16
Pozdrav vsi!

Dajmo se razpisat, kaj vse pripravljamo z grillom mikrovalovke. Opustimo debato o zdravju,kakovosti grilanja ipd, ipd.
Samo tip jedi in okvirno kako se jo pripravi z grillom + mikrovalovi:

Moj recept za tople sendviče:
- 2 minuti grill+mikrovalovi (razmerje 65:35%), obrnem
+ 2 minuti 100% grill
cheer.gif
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Jaz pogrevam samo kak čaj, mleko, juho, enolončinco ipd.
Toast v mikrovalovki niti približno ni tak, kot če ga pogrejem pod "grill-kontaktno pečico"
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Evo, sem se potrudil in našel sliko proizvajalca, to manjšo imam jaz, sem pred leti kupil v Italij.
Je pa bolj taka "heavy duty" zadeva, veliko boljša, kot kak Gorenje za gospodinjsko uporabo.
160XXfrontdepliant.jpg

 
Nazadnje urejeno:

raY_

Pripravnik
20. avg 2007
122
0
16
Hja zanimivo, a vseeno čakam kakšega specialista za delo z mikrovalovkinim žarom
smile-1.gif
 

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.522
1.109
113
Edino kar pripravljam so kokice. 2 min 45 sek do 3 min na MAX pa so ravno pravšnje.
grin1.gif


Ostalo se uporablja le za gretje.
 

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Mikrovalovna pečica je šečica samo po imenu (in obliki), v resnici hrano bolj kuha. Zaradi neustreznega poimenovanja so (in še danes) uporabniki pričakovali, da bo hrana v MP pečena, kar seveda ni. Od tod pritožbe, da MP ne deluje, da slabo peče (kar je res) ipd.

Nekateri proizvajalci so ustregli kupcem in v kuhalnik vgradili še tisto žarečo žico, s čimer bi med kuhanjem (enakomerno kuhanje po volumnu je eden glavnih adutov MP) dosegli tudi površinski učinek pečenja, pri čemer bi se čas pečenja skrajšal, saj bi bilo meso znotraj skuhano in bi odpadla potreba po prevajanju toplote od površine v notranjost. Zato bi moral piščanec (puran - vse se je začelo v ZDA) hitreje pečen (+kuhan!) in zato bolj zdrav in/ali sočen. Če je tako, naj pove kdo, ki tako kombo pečico ima in jo uporablja.

Pred 15 leti sem bil lastnik neke MP z žarom, ker se mi je zdela ideja v redu. Izkazalo se je, da žara praktično ne uporabljam, da pa ga je težko čistiti, in moja trenutna MP nima tega elementa. Kombo enota se mi zdi smiselna predvsem, če v gospodinjstvu ni klasične pečice - in pa morda, če zgoraj omenjena priprava purana na zahvalni dan res deluje, in je ob tem v gospodinjstvu izkazana potreba po tovrstni hrani.

5c
 

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
956
148
43
Živjo,

jaz v mikrovalovni kar pogosto skuham zelenjavo za prilogo - krompir, bučke, malancane, paprike; včasih tudi samo krompir na krhlje.
Najprej uporabim samo mikrovalove, da se zadeva skuha, potem pa kombinacijo z žarom, pri čemer žar na polno moč rabi kakšnih sedem minut, da zapeče zgornjo plast. Če želim samo vrhnjo plast zapečeno, je to zadnjih sedem minut priprave, sicer pa premešam in zapečem še drugje.

Pogrevam pa notri samo mleko zjutraj, vodo za zeliščni čaj zavrem noter kar v šalici. Hrane praktično nikoli ne pogrevam, mogoče samo kakšno karfjolo.
 

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik felicita pravi:
jest bi se pa taki hrani izogibala. Dejte raj bol zdrave vire energije uporablat.

Zakaj pa mikrovalovi niso zdrav vir?
confused-1.gif


Ontopic: iz mikrovalovne nikoli ne bo kakšne specialitete. Na začetku malo eksperimentiraš potem pa ugotoviš, da je edino uporabna za pogrevanje in odtaljevanje...
 

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Popolnoma res... Ampak to dvoje počne z odliko in bolje kot karkoli drugega.


Zamrznjen kruh je po 20s / kos obdelavi v mikrovalovki kot sveže spečen (z izjemo hrustljave skorje). Pecivu in podobnim kvašenim stvarem lahko z izparevanjem vode in ustvarjanjem zračnih mehurčkov vdihne nekaj svežine, če so že malo "posušeni".

Pogrevanje hrane od prejšnjega dneva.

Mleko / kakav brez mazanja dodatne posode (pač nimam pomivalnega stroja in se pozna).

Voda za čaj je problematična, ker se klor ne izloči dovolj iz nje in pusti nek priokus (vsaj po mojih izkušnjah).