Imam malo bizarno situacijo in sumim, da mi gre pivo na lambic stran.. SG pred fermentacijo sem imel 1.059. po 14 dneh je padla na normalnih 1.013, ko sem meril pa še teden kasneje pa je padla na 1.004!!. Se pravi da je vrednost FG veliko pod vrednostjo ki bi morala biti za to vrsto kvasa ( attenuation 74-78%).
Pivo po okusu ni pokvarjeno je malo bolj "kislo" ampak ker sem uporabil kvas 1214 ( belgian abbey) ima zelo lep po sadju, bananah in še in še. skratka pir sploh ni slab razen tega da ga je napadla še neka druga reč. Ali je to Brett, ali acido. ali pa kaki patogeni NE vem). Ima morda kdo kakšne predlog kaj bi se dalo narediti s takim pivom. Kako razen laboratorija bi kako lahko ugotovil kakšno okužbo sem fasal. Ali naj dodam še kilo češenj/jagod/neko sadje ali pač samo dodam sladkor za karbonizacijo in hop v klet za dve let. Sem odprt za vse predloge.
Pivo po okusu ni pokvarjeno je malo bolj "kislo" ampak ker sem uporabil kvas 1214 ( belgian abbey) ima zelo lep po sadju, bananah in še in še. skratka pir sploh ni slab razen tega da ga je napadla še neka druga reč. Ali je to Brett, ali acido. ali pa kaki patogeni NE vem). Ima morda kdo kakšne predlog kaj bi se dalo narediti s takim pivom. Kako razen laboratorija bi kako lahko ugotovil kakšno okužbo sem fasal. Ali naj dodam še kilo češenj/jagod/neko sadje ali pač samo dodam sladkor za karbonizacijo in hop v klet za dve let. Sem odprt za vse predloge.