Grelniki vode

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
osebno bi se izogibal no name znamkam. Ker računaj da bo delal zadeva ravno do konca garancije.

Doma imamo Philipsa, v službi imammo Philipsa (ta je res obremenjen)...pa palijo kot se od takih zadev spodobi...torej da dela, dela in dela (greje vodo
rolleyes-1.gif
).

Pač reskiraš še 10 ojrotov zraven pa maš mir.

Le redno čistiš vodni kamen iz dna posode...to e ves tretma, ki ga potrebuje (v službi ga 1 x tedensko, doma 1 x na dva meseca).

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Matrix, v Sparu cca. 14 EUR
Deluje super, je tudi med najlepšimi..

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Citronka (tista mala rdeča škatlica z rumeno nalepko). Enako za vaze ipd.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik Silvio pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Le redno čistiš vodni kamen iz dna posode...

Kako ga pa čistite?

Daleč najbljša pogruntavščina je (bom kar direktno pisal, da se ve kam) da zaviješ v DM (v večjih nak. centrih) in poiščeš čistilo za vodni kamen za te stroje (če ne najdeš rečeš prodajalki)....z imenom Denk Mit. Vzameš praškasto zadevo - dva paketka se držita skupaj (cena okoli 1 EUR).

Potem pa...v aparat natočiš 2 cm vode, ter noter vsuješ pribl. 1/10 ene vrečice (konico žličke)....vklopiš aparat, ter ga izklopiš tik predno zavre....pomešaš vodo (kar z grelcem), da se prašek raztopi, ter spet priklopiš strojček, tik do vrelišča. Vse skupaj 2 do 3 x ponoviš, dokler apnenec ne izgine (ga kar odžira). Če je robe kar precej je treba vse skupaj večkrat ponoviti - (voda, prašek, gretje do vrelišča).

Ko končaš 2 - 3 x splahneš zv odo nato še 1 x zavreš kake pol litra vode ter odliješ (več kot preveč varnostnih ukrepov).

In to je to.

Če redno čistiš (ko se nabere 'meglica' da jo odstraniš...imaš en paketek za pribl. 20 x odstanjevanje...torej za domačo uporabo praktično za 1 leto).

Za tiste, ki imajo na dnu že kar lubje...pa naj računajo en paketek samo, da jim uspe to odstranit.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Mi tut s kisom prakticiramo. Malo vode, malo kisa in priklopimo, da se segreje...potem pa še ene 10 minut pustimo in voila - kot nov.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Karkoli kislega... jaz dam notri kar limonin sok, kupljen (fajn koncentrat se mi zdi
grin1.gif

Sicer pa tudi citronka je fajn če je pri roki, vode ravno toliko da je dno pokrito. Lahko pa tudi en prst, pa daš notri še mrežice iz pip, da jih očisti kamna
grin1.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Čemu pa pravzaprav služi ta zadeva?
A ni bolj enostavno segreti vodo v mikrovalovki?

Se ne hecam, samo ni mi jasno
17758-icon_confused.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
mi na šihtu nimamo možnosti mikrovalovke, v poštev bo prišel samo grelnik vode. Tudi male električne plošče ne smemo met
frown-1.gif

@all: hvala vsem za predloge, bomo se v ponedeljek odločili za nakup
cheer.gif

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:

17758-icon_confused.gif

Porabi malo prostora, pa lahko ga s sabo odneseš kamorkoli, kjer je na voljo električni tok. Jaz sem si ga umislila za v hotele, da si lahko skuham svoje zvarke, ker mi res ni vedno do tega, da bi mogla za vsako kavo/čaj hodit dol v lokal, sploh če imaš kakšno delo (kaj pišeš in rabiš mir).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:

17758-icon_confused.gif

v službi pride super prav...mi zjutraj skuhamo kavo iz 1.5 litra vode...in ta zavre tu noter v 2 minutah. Prej na platah ravno 15 minut da se je se segrelo, grelo in zavrelo.

Doma pa...po večini brezvezna stvar. Pri nas ga je moja hotela imeti, ker je bojda 'full uporabna' stvar
crazy1.gif
(seveda po nasvetu druge ženske)....pa ajde...ko smo imeli dojenčka, je še prišel prav, prej in potem pa sameva. Če že...si jaz dan gret vodo ali na plin ali v mirkovalovno.

Samo če imaš žensko je to 'must have' zadeva.