Grčija - Trajekt

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
hej,

za 1.maj grem z avtom (kangoodom) po grčiji in me zanima, kako je z nakupom trajektnih kart?
Vzel bi DECK, ali to pomeni, da moram obvezno cel čas biti na palubi? ali se lahko zavlečem tudi v notranjost trajekta oz. kar v avto?

cena za avto+2 osebi je cca 300 eur., kar se mi zdi ugodno glede na stroške goriva po celini.

kam se bolj splača oz. kje je boljše izhodišče za celinsko grčijo: v Patras ali igumentiso ali Corfu?

in kaj priporočate v Grčiji za vidit? oz. kateri del je avtom "prijazen?"

kako je s kampiranjem? (tudi na šverc ob cesti v avtu?)

lp

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
če boš hočeš it celinsko grčijo pol brezveze, da greš na krfu dol, ker boš moral pol nekak z otoka pridt(vozi samo trajekt). eno pristanišče pred krfom(ne vem kako se reče) pravjo, da je najbolš za celinsko.
kar se pa tiče vožnje...lahko greš tud v notranjost ladje, samo ne smeš se pred kabine namonterat. kar se avta tiče pa ne vem...možno da lahko(sej se da pridt tudi med vožnjo).
s katerim prevoznikom pa greš? sta dva...eden je anek lines, drug pa tudi neki -lines(s tem smo šli mi pa sem pozabila).
Kar se pa kart tiče, jih mislim da lahko kupiš v Benetkah (nasproti ladje za Grčijo-taka rdeča pa bela je ena bajta in tam se naj bi karte kupovale)

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
karte lahk kupiš prek neta al pa direkt pri prevoznikih u Benetkah (www.anek.gr, www.danae.gr od benetk do patrasa se trogaš nekje dan pa pol

če si na decku se lahko prosto gibaš po palubi in skupnih notranjih prostorih. načeloma na začetku težijo, da ne smeš spat po hodnikih in bifeju, ampak se pol ponavad unesejo. dol u avtu mislim da ne smeš bit, z dovoljenjem greš lahko kej iskat. majo pa eni trajekti tut "piknik" plac za avtodome, kjer lahko not spiš.

če te krf ne zanima, pol pejt dol v Igumenitsi (osrednja grčija) al pa v Patrasu (peloponez). lan sem se v atenah z enim grkom pogovarjal in je reku, da oni več al manj hodjo na peloponez na dopust (pol še podaljšaš v atene), otoke pa puščajo turistom. same povezave med otoki so sicer urejene in s hidrogliserji komot tudi hitre (tle prednjačita hellenic seaways pa blue star ferries)

stilo

Fizikalc
19. jul 2007
599
133
43
Dostop do vozil je ponavadi med plovbo onemogočen. Pod palubo so razni dnevni prostori, kjer se lahko brez problema zadržuješ in tudi spiš.

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
grem med prvomajskimi za cca 7-10 dni.

kaj pa tisti caming prostor na palubi? je treba dodatno plačat?

ok.
Glede grčije; kaj priporočate si ogledat na peloponezu in celini? oz. must see? kakšne fine plaže?
Delfi, Atene, Olimpija, samostan na gori (nevem kako se reče?)

lp

MiranR

Pripravnik
3. sep 2007
225
4
18
Murska Sobota
Ko sem par let nazaj, za 1.maj, potoval s takšim trajektom v Grčijo je bilo takole
grims-1.gif
: Lahko si povsod na ladji, kjer je predvideno za potnike, lahko greš tudi skozi prostore z letalskimi sedeži, vendar če nimaš karte, se ne smeš namestiti.

Na palubi so se v prvih 15 minutah, tako ali tako zasedle vse dobre lokacije, ki so bile zaščitene pred mrazom in vetrom. V drugih 15 minutah, oziroma proti večeru pa vse lokacije na notranjih hodnikih, stopniščih in drugih primernih mestih, kjer so se lahko namestile spalne vreče
shocked-1.gif
.

To "bivakiranje" se na hodnikih za 1.maj s strani posadke načeloma dopušča, ker je zunaj ponoči res mrzlo, v poletnih mesecih pa teh možnosti ni.

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
torej predlagaš da plačam tistih nekaj € več in dokupim letalske sedeže? ali pa preživim noč na tleh...

kako je z camper parkiriščem na ladji?

MiranR

Pripravnik
3. sep 2007
225
4
18
Murska Sobota
Sam sem bil z družino (žena in 2 x mali otroci) in smo vzeli dvo posteljno kabino
roza.gif
. V tvojem primeru, ko imaš lahko vse v avtu je malo lažje.

Zato bi predlagal letalske sedeže, so res carski
srce-1.gif
.

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
sej sem ti že jaz napisal, da je glede teh camp mest vse odvisno od modela ladje, s katero boš odplul in priplul - pri aneku konkretno to imajo samo olympic champion, hellenic spirit in kriti. enako je pa z letalskimi zici, na lefka oriju jih ni.

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.576
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Bil trikrat v Grčiji od tega enkrat z ladjo pa ne grem niti slučajno še enkrat, ker se tolk vleče da crkneš na palubi. Sam če greš z avtom nimaš druge. Pa kabine so kar drage vendar prbl. 1 urco po izplutju so jih ponujal za pol cene, ker jih je blo ful nezasedenih se splača počakat.

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
aha. cool.

potem se splača kupit Deck in čakat, da začnejo prodajat. (Tudi letalske sedeže?)
sicer mene bolj zanina opcija kamping plac na trajektu. Sicer imam Kangoo predelan v "avtodom" in bi bilo najboljs spat kr tam
smile-1.gif

lp

zverca

Fizikalc
26. avg 2007
1.280
0
36
42
stražišče
jst sm v potovala v Grčijo potovala z ladjo 3x, od tega 2x kot palubni potnik in to v najhujši sezoni

ko se je zvečerilo smo se začeli nameščati po hodnikih s spalkami in noben ni težil, samo pred kabine in v restavracijo se nismo smeli, razen to da so nas zjutraj malo bolj zgodaj zbudil, ker se je začelo čisčenje hodnikov in so nas prosili, da odidemo na palubo

1x pa smo potovali v kombinaciji kabina+avio sedeži (smo prestopal), kabino za 4 smo vzeli ker nas je blo 10 in smo jo meli za prtljago in posameznike, ki so omagali od pijače
smile-1.gif
,

kar se pa avio sedežev tiče so pa precej neudobni po mojem mnenju, jst takrat nism spala nic, eni so, drugi pa so se odlocili za pocitek na spalki na koncu
smile-1.gif

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
se ti splača za 7-10 dni it, glede na to da se že s trajektom voziš min dan in pol? drugače pa peleponez
cheer.gif
sam sicer nisem bil tam, ma pa punca neke sorodnike tam v eni vasici ob morju (bolj bogu za hrbtom nebi moglo bit), pa mi je mal razložla kak je. šli so z avtom, s tem da so prespali v atenah pa naslednji dan dalje. ceste so baje al zanič asfalt ali pa ga sploh ni. videt maš marsikaj, pot se vleče ko hudič, ...

darwin

Majstr
17. avg 2007
592
369
63
Jaz sem šel lani z Minoan lines v high sezoni na Krf.
V Benetkah so nas naložili precej prej, kot smo pričakovali in nas nas takoj sparkirali, tako da nismo več mogli odpreti prtljažnika (kangoo in velika vrata), kar je pomenilo, da smo osebno prtljago (opremo za spanje) pustili v avtu.
Na palubi smo se najprej namestili na sonček (nam je pasalo), potem pa smo ugotovili, da smo naredili napako, saj so bila kasneje vsa za spanje primerna mesta zasedena in smo tisto noč bolj slabo spali.
Na poti proti domu pa smo bili bolje pripravljeni, vsak je s seboj vzel spalko, deko in armafleks. Že takoj smo spalke raztegnili pod stopnicami, potem pa smo šli ven na palubo. Zvečer smo se vrnili do spalk in zaspali kot dojenčki.

Meni osebno letalski sedeži ne odgovarjajo preveč, sem pa šel na poti proti Grčiji vseeno za nekaj časa spati na letalske sedeže, ker me je zunaj zeblo. Notri sem bil dve uri, pa ni nihče preverjal, če imam karto, niti me ni nihče metal s sedeža, češ da sem mu zasedel njegovega. Po dveh urah, ko sem se ogrel in se sedežev naveličal, sem šel nazaj ven.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Minoan lines v svojem katalogu oglasuje camping deck, kjer naj bi lahko parkiral kemper in 'taboril'. Na njihovi spletni strani zal tega nisem zasledil, lahko jih pa malo pobaras po mejlu...
wink-1.gif

lp

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Zdravo,

midva kreneva za Grčijo 25.4. zelo zgodaj zjutraj. Prvi dan računava, da bova za kosilo v Skopju, do večera pa do Kalampake. Potem pa lepo na izi naokoli, s poudarkom na peloponezu. Nazaj se vračava v četrtek 1.5. zvečer s trajektom.
Glede na to, da je bolj malo časa, se zna zgodit, da odhod premakneva za 1 dan in greva s trajektom le do Ancone in potem po cesti. Je malo dražje, ampak precej hitreje.

Če boš hodil kje po najini trasi, se javi, pa gremo na pir.

LP, M.

Najin okviren načrt poti:

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
hej,

super, isti termin, podobna tura
smile-1.gif

Za nazaj jaz še nisem čist ziher al se mi bo dalo vozit al pa trajekt. Kolk časa je pa do ancone?

mogoče se pa res lahko kej vidmo
smile-1.gif

spita po hotelih al bolj na izi? Jaz imam kar Kangoodom
smile-1.gif

Nazadnje urejeno: