Gradnja AC Ptuj - Hr meja

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Razpis za ta odsek bo vsak čas zunaj, gradnja bi se naj pričela naslednje leto. Nič posebnega, pač zadnji odsek v našem nacionalnem programu. Je pa ena noviteta: govori se da bi naj prvič v slo zgodovini SCT ne dobil celotnega odseka in bi naj bil izločen iz igre. Jasno, ve se zakaj. Zmešali so enostavno že preveč dreka.
Zdaj pa mene zanima če kdo ve kaj več o tem? Ker to bi bilo revolucionarno. Bil bi res neki dosežek janševe vlade v boju proti tem qurcom, ker do zdaj je vse skupaj bolj šou, brez pravih rezultatov.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kak to misliš ''SCT ne dobil celotnega odseka in bi naj bil izločen iz igre''. Torej bo gradil samo del ali je čisto izločen?

Če je to res potem upam, da bodo papirji podpisani pred volitvami.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Nisi v prevem stavku napisal, da razpis še sploh ni zunaj? Kako se potem lahko že govori o sprejetih in izločenih?

Grikos

Pripravnik
21. jul 2007
386
0
16
Na javni razpis se lahko prijavi vsak izvajalec, ki ima ustrezne pogoje. In verjemi, da jih SCT izpolnjuje. Zraven tega pa imajo še za cel avobus pravnikov, strokovnjakov in lobistov, ki bojo naredili vse, da dobijo posel, oziroma stožili državo če ga ne dobijo.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.741
5.899
113
Le kako bodo stožili državo?? Saj ni državi z zakonom določeno, da mora vse gradnje po naši širni deželici izvajat smrdljivi SCT.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Le kako bodo stožili državo?? Saj ni državi z zakonom določeno, da mora vse gradnje po naši širni deželici izvajat smrdljivi SCT.

Seveda je
grims-1.gif

Si videl da bi kaj tuja podjetja dobila ?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Prejšnji teden sem se 2x peljal na relaciji Sl. Bistrica-Ptuj. Dela (vsaj pripravljalna) že krepko potekajo.

PS: Most na ptujski obvoznici je pa zares lep.

Ta dela niso za tale AC. To, kar se sedaj dela, je za AC Slivnica - Draženci, kateri bi naj bil končan letošnjega leta, čeprav se je že zavleklo v prihodnje leto.

Tema govori o drugem odseku AC...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Razpis za ta odsek bo vsak čas zunaj,

Glede na to, da niti trasa še ni sprejeta, da o lokacijskem načrtu ne govorimo, me prav zanima, kakšen razpis "bo vsak čas zunaj".
17758-icon_confused.gif

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
Kje pa naj bi potekal ta del AC - Ptuj Gruškovje? Ptuj Zavrč? Ptuj Ormož??

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
baje bila sprejeta pred kratkim?
17758-icon_confused.gif

odisey, od ptuja naprej bo ac povozila staro cesto

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Glede na to, da bo od Dražencev do Gruškovja šla AC po obstoječi trasi, bo po moje papirologija hitro končana.

Drugače pa prihodnje leto pričnejo (čeprav mnogi dvomimo) tudi z izgradnjo hitre ceste oz. ceste rezervirane za motorni promet od Ptuja do Ormoža, kjer je v načrtu nov most preko Drave in mednarodni mejni prehod (namesto zdajšnjega v Središču ob Dravi). Obvoznica okoli Ormoža letos praznuje 10 let, ostalo pa še niti trasa ni določena, ker se kregajo glede Nature 2000 pri Ptujskem jezeru.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Glede na to, da bo od Dražencev do Gruškovja šla AC po obstoječi trasi, bo po moje papirologija hitro končana.
iz tvojih ust v božja ušesa.
grin1.gif

No, bolj ne bi mogel faliti (generalno). Primer Trebnje.