GPS na telefonu

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Imam namen kupiti telefon Samsung Galaxy mini (http://www.mobitel.si/telefoni-in-naprave/aparati.aspx?aid=1389&pu=0) in me zanima naslednje: če želim uporabljati GPS, potrebujem stalno internet povezavo ali ne? Lahko mape predhodno namestim in mi potem kaže na mapi lokacijo oz. pot do cilja?

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
GPS kot kaj ? Navigacija ali tracking za sport ? No, v obeh primerih, internetna povezava ni potrebna, navigacije imajo svoje karte na telefonu, za tracking pa bo GPS signal sledil poti, celotno pot pa potem pogledas doma.

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
GPS kot navigacija - da napišeš cilj in te potem vodi. Torej če prav razumem, moram naložiti karto na telefon (google maps?) in mi potem kaže mojo trenutno lokacijo in pot do cilja?

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Google Maps navigacija ni omogocena pri nas, v tujini pa dela le z internetno povezavo. Potrebujes namensko navigacijo kot iGO, Sygic.. Pocekiraj temo o navigacijah.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.144
667
113
Prvo si moreš naložiti neko navigacijo ali free ali kakšno drugo, pazi garmin kolikor je meni znano ne gre ker uporabljaš android OS.
maš še druge kot so iGo my way itd....
Glede na to da imaš na telefonu gps sprejemnik, boš lahko brez problema zagnal gps program (igo recimo) in se ti bo brez internet povezave povezalo s sateliti in boš imel navigacijo.
To kar ti uporabljaš google maps gre pa vse preko internetne povezave in ti zato žre podatke.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Za GPS ni potreben prenos podatkov. Lahko ti povezava preko neta pomaga kjer je slab signal (btw. jaz nisem opazil kake spremembe), ampak to lahko preprosto izklopiš.

Boš pa potreboval neko navigacijo s "pašnikov" ali trgovine. Google maps, ki je verjetno na tel. pa ne dela.
GPS bo delal normalno samo z mapami, ki bodo naložene na telefonu. Moral boš verjetno dokupiti še kako spominsko kartico, ker mape itd, zasedejo kar precej prostora.

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Kaj pa applikaciije za android? Sem zdej mal pogooglal in našel veliko strani z aplikacijami in me zanima, če vse te aplikacije recimo za android 2.2 delujejo na vseh teleefonih s to verzijo androida? Ali je kaj odvisno od znamke telefona?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.869
694
113
Znamka telefona nima vpliva*. Pa tudi verzija ti ne garantira, da bo aplikacija na nekem telefonu delovala. Tukaj so še strojne omejitve (minimalna resolucija ekrana ipd.) in omejitve glede države, v kateri se nahajaš (niso vse aplikacije na voljo v vseh državah).

* razen redkih izjem, ko ima naprimer kak proizvajalec v svojem "predelanem" operacijskem sistemu kak bug, ki bi lahko povzročil nedelovanje aplikacije

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
GPS kot kaj ? Navigacija ali tracking za sport ? No, v obeh primerih, internetna povezava ni potrebna, navigacije imajo svoje karte na telefonu, za tracking pa bo GPS signal sledil poti, celotno pot pa potem pogledas doma.
Sem na dopustu imel v uporabi SportyPal-a in Edmond-a, pa noben ni znal povedat karkoli iz gps-a(distance, speed, ipd.) brez internetne povezave.
rolleyes-1.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Iphone 4, ugasnjen podatkovni prenos, normalno dela Igo, ter tudi Nike+ lepo izriše pretečeno pot na zemljevidu.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Men ga sam sport programi serjejo. Navigacije so delale normalno. Še satelite je najdel po 5s kljub izklopljenim prenosom podatkov. S prenosom pa itak vse špila tak kot treba.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB