GPS antena?

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.065
123
63
To sem opazil v službenem avtu od kolega. Zgleda mi kot antena GPS-a, s katerim šefi ugotavljajo kod se drgnejo njihovi podrejeni
17758-icon_confused.gif

Zmontirano je namesto lučke v predalu pred sovoznikom.

Ma kdo kako idejo kako disableat?
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Ebay: GPS jammer

Ampak misliš da ne bo sumljivo, če naernkrat signala od enega uslužbenca ne bo več?

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
A pa je ziher, da je GPS antena ker ponavadi so take skrite.
Pa če je službeni nima veliko za praskat.
Pri nas imamo gps zaradi potih stroškov pa tako ali tako samo capo di capo lahko malo bolj podrobno pogleda pri keri ljubici sem se ustavil iz točke a do točke b, računovodkinja pa vidi samo kilometre.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Če bi rad da ne vidijo kje si bil zapelji v kako garažo ali v klet tam ti ne dela in tam oviješ z Al folijo potem se lahko voziš vendar se moraš obvezno vrniti bližino mesta kjer si ovil zadevo in jo odviješ (oddajnik ni konstantno povezan ampak pošilja podatke v 5min časovnih intervalih, če ne opazi spremembe lokacije pa jo ne pošilja-in jo ne opazi ker je ovit-in je ne sporoči,) in oddajnik bo spet sporočil tvojo lokacijo - moraš pa imet oporavičilo zakaj si bil na enemu mestu toliko časa!!??
Ponavadi so oddajniki locirani na desni strani okoli lučke v predalu antenco pa imajo speljano do zračnika - če pa imaš že odprto armaturo pa lahko pogledaš katera žica ni originalna pa si narediš kak slab stik (za kratke ovinke - če jih bo preveč se zna zgodit da bo avto poslan na servis tako da ne pretiravajte) ki ga iskoristiš po želji.
Lp
r

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Ni tako enostavno ... GPS sledenje je postalo že precej pametna reč in v primeru da ni podatkov iz satelitov se v nadzorni center pač pošilja podatek da "ni podatka". Če precvikneš linijo z GPS anteno (glede na to da GPS utripa gre za "aktivno" anteno) zna naprava celo zaznati napako in jo javiti na center.

Skratka ker delam v tem poslu lahko povem, da se kakršnokoli manipuliranje ne splača - sistemi so zaščiteni pred takimi in drugačnimi zlorabami, tako da raje delaj pošteno in na "tistega zgoraj" pozabi.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Ni tako enostavno ... GPS sledenje je postalo že precej pametna reč in v primeru da ni podatkov iz satelitov se v nadzorni center pač pošilja podatek da "ni podatka". Če precvikneš linijo z GPS anteno (glede na to da GPS utripa gre za "aktivno" anteno) zna naprava celo zaznati napako in jo javiti na center.
Saj to sem napisal - naprava ne javlja pozicije, če je prekrita in tisti, ki gleda vidi samo zadnjo pozicijo ko pa jo odkriješ pa sporoča dalje vmes pa ne.
Da pa jo "precvikaš" pa sem napisal da je upotrabno samo v sili in ne ko greš na
nahrung002.gif
.
lp
r

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.065
123
63
Saj meni tudi ni jasno kaj bi to bilo. Prvo sem pomislu na GPS anteno.

iPod konektor??? Kolega ni v IT firmi.... glavno orodje pri njih je lopata, karjola ipd...

Pol je to prej konektor za polnenje polavtomatskega krampa
smile-1.gif

KrNeki99

Pripravnik
3. sep 2007
884
23
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Saj to sem napisal - naprava ne javlja pozicije, če je prekrita in tisti, ki gleda vidi samo zadnjo pozicijo ko pa jo odkriješ pa sporoča dalje vmes pa ne.
Da pa jo "precvikaš" pa sem napisal da je upotrabno samo v sili in ne ko greš na
nahrung002.gif
.
lp
r

tudi ce fino prekrijes anteno (jo zavijes v folijo), sistem lepo sporoci da je tezava z GPS anteno... in ni res da gledas zadnji podatek
wink-1.gif

drugace pa po moje je tole knof za klimo v predalu

lp

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Kr neki kaj zdaj kaže : Ni podatka ali težava z GPS anteno.
To kar sem napisal sem izprobal in potem gledal na računalniku v pisarni.
lp
r

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Kr neki kaj zdaj kaže : Ni podatka ali težava z GPS anteno.
To kar sem napisal sem izprobal in potem gledal na računalniku v pisarni.
lp
r

Odvisi od ponudnika sledenja!
evil.gif

V osnovi je pa tako (tehnično gledano) .. ko napravo zaviješ v foljo je to enako kot da bi bil lociran npr. na območju kjer ni GPS signala (recimo garažna hiša v kleti). Naprava (sledilna) pa še vedno dela in pošilja podatke preko GPRS omrežja .. tudi podatke o tem da ne najde satelitov. V nadzornem centru torej vidijo da gre za "težavo" in vidijo zadnjo ZNANO lokacijo.

Če precvikaš kabel od same antene je pa še huje, v tem primeru nameč sledilna naprava VE da nanj ni prikjučena GPS anena in podatke pošlje na nadzorni center, spet tam vidijo tudi ZADNJO znano lokacijo.

To da GPS ne najde satelitov je v določenem procentu normalno, to da se pa GPS antena kar sama izključi pa ni normalno!

Če greš na
nahrung002.gif
Seveda je sumljivo tudi to da si bil 2h v garažni hiši in potem spet nisi nič naredil ...