Gorica, Goriška brda, alergik

kajn

Guru
5. okt 2007
2.787
1.619
113
Iskajoč brata
Zdravo,

Svojo drago nameravam peljat na izlet v Brda in me zanima, če imate kaj izkušenj z gostilnami ali kmečkimi turizmi.

Iščem lokacijo, kjer je dobro, cenovno normalno in pa glavna stvar, da bi lahko kontaktiral kuharja, da se bi lahko zmenil za obrok, za alergika.

Najbolje bi bila lokacija v Brdih, lahko pa ne tudi malo izven.
Hvala vsem za odgovore in nasvete.

Lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kje boš kontaktiral s kuharjem ti ne bom jamčil, imaš pa po zakonu že nekaj časa na jedilnih listih dopisane alergene če je to dovolj?

Sicer pa ti v Brdih svetujem:
-Belica, Medana (malo komercialna zadeva ampak fenomenalni pogled, je za pogledat)
-Klinec, Medana (lep pogled, dobra kulinarika, lep razgled, eden meni ljubših)
-Kabaj Morel, Kozana (tudi dobra zgodba, top vina, dobra kulinarika, lep razgled).

Je še nekaj drugih ampak mislim da bo nekaj od tega najbolj primerno in da se boš tukaj najlažje zmenil.... Je pa tako, nevem kje si ti finančno ampak nikjer od zgoraj naštetih ne bo ravno nesramno drago, sploh če se ne bosta šla kakšnih posebnih vinskih spremljav...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Sicer zdaj berem in ne vem če sva se prav razumela? Ti iščeš kmečke turizme ali bolj gostilna/turizem varjanto? Namreč narezek ti naredijo v vsaki rupi...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Je pa res da od zgoraj naštetih zna biti Kabaj najdražji, sploh če se jim "prepustiš"....

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Brda so precenjena.
Cejkova domačija Goče.

http://www.mladina.si/42166/cejkotova-domacija-goce/

2 tedna nazaj sem priporocil kolegu iz Trsta, sla sta v dveh, brez najave in prisla nazaj navdusena, zelo navdusena.

Kar pa se izleta tice, ogled Štanjela, Vipavskega križa in Goč, ter vsega kar je vmes, pa še lahko raztegneš po Krasu, poseka Brda na celi črti.
Seveda se strinjam da so zgoraj omenjeni zelo, zelo dobri, vendar ko podaljšaš v Colio - IT Brda - vidiš da še kar nekaj manjka in okusi so odlični.

Če slucajno planiras ta vikend so v Gorici Gusti di frontiera. Ogromno stojnic s hrano bliznje in daljne okolice.

http://www.turismofvg.it/evento/151260

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Nisem še bil na tej domačiji, bom poskusil ob priložnosti! Drugače pa ja... Brda so in niso precenjena, vsekakor ni zdaj to neko območje kamor greš za 1 teden na dopust, za kakšna 2 dni pa so čist fer. Hja... Italija je pač drug svet... če se hoče sprsit in je že v Brdih pa lahko skoči preko meje tudi do Joškota Sirka
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Bom bom, grem večkrat proti obali pa vidim da je kar blizu AC, tako da naredim na razcepu majhen obvoz pa da vidimo...

kajn

Guru
5. okt 2007
2.787
1.619
113
Iskajoč brata
Uf, hvala vsem za odgovore.

Bom kontaktiral omenjene gostile in bom videl kaj se da zmenit. Glavni namen pa je, da greva ponovno jest v gostilno, saj zaradi dojenja in alergij še ni bila. Ne iščem kakih slow food variant, narezka pa tudi ne. A še obstaja nekaj vmes, s primorskim priokusom. Za vina pa tudi kaj veliko ne bova preizkušala, jaz vozim ona pa doji.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Smo sli vceraj na Cejkovo domačijo, nenajavljeni, pogledat malo na vipavsko in ajd, poiscemo se Cejkovo spotoma. Zelo prijetno domace vzdusje, na terasi je bila ravno se za nas mizica za stiri, narezek za dva, vino, 2 minestri in ena juha se je naslo, pa se ena glavna jed, in slascica....nismo bili vsi grozno lacni, kar se vina tice...je treba vozit. Jaz sem bil zadovoljen. Da bi pa bili na komplet kosilu, to pa more biti njammmmmi.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.748
6.743
113
pri taščici
meni se ne dopadejo. res da to pišem na osnovi dveh izkušenj, ampak ... imam občutek da bi bil veliko bolje postrežen če bi govoril italijansko.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No ja, jaz bi pa trdil ravno nasprotno, prav veseli so me bili kot Slovenca, je tudi Sirk prišel potem k mizi pa rekel nekaj besed...