Google več zasluži z iOS kot z Androidom

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Malo off

Citat:
Oktobra lani je Larry Page ponosno dejal, da bo Google z mobilnimi storitvami v letu 2011 ustvaril za 2,5 milijarde dolarjev prihodkov. Toda realnost je nekoliko drugačna oziroma vsaj ne takšna, kot bi si pri Googlu želeli. Guardian navaja, da le majhen delež tega zneska predstavljajo prihodki, ki jih Google ustvari z Androidom. Mnogo več zasluži z Applovim iOS.

Dokumenti, ki jih je Google predložil sodišču v sporu z Oraclom, razkrivajo, da je spletni velikan med leti 2008 in 2011 od uporabnikov Androida uspel izvleči le 550 milijonov dolarjev, ali preračunano, okrog 10 dolarjev letno na uporabnika.

Precej več je Google zaslužil s prodajo storitev Applu. Vse od leta 2007, ko je luč sveta ugledal prvi iPhone, Apple plačuje Googlu za uporabo njegovh zemljevidov (Google Maps) ter iskalnika (Google Search). Upoštevaje podatek Appla, da so doslej prodali že 315 milijonov naprav z operacijskim sistemom iOS, so pri Guardianu izračunali, da Google s prodajo svojih storitev Applu zasluži štirikrat več kot z Androidom.

hysterical-1.gif

V bistvu ma google še srečo, da applu tak lepo gre, da si ta lahko privošči nakup storitev. haha
evil.gif

Še ena zanimivost.Google je samo letos plačal 1 miljardo applu, da je ta nastavil google za privzeti iskalnik v safariju.
vir: DNE

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.532
439
83
Se mi ne googla lenobi za original članki... tole na linku je od danes
ampak mi tole diši na1.4?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Ne vem če je, jaz se nečesa podobnega spomnim par tednov nazaj, tko da lahko da čist res.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Ta članek je skoraj identičen tistemu izpred časa,ko je bilo napisano da Microsoft dobi več denarja od Android-a kot pa od Windows aplikacij ozieoma stavri,ki jih prodaja Microsoft.
Zanimivo je pa to,da se je tisti članek o Microsoft pojavil tako kot ta, takoj po prvem aprilu
grims-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Saj je free, saj ne mislijo miljard obračat z njim.

Se bojite za prihodnost Googla? Ga ne bi sprejeli v Slo gospodarstvo?
grin1.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.532
439
83
škoti, gorenjci kupujemo androidnike?
bolj zapravljivi "japčke"?
pogodbe med firmami pa očitno prinašajo veliko $€
Sam sem kakih 120€ zmetal za android aplikacije. Vključena je tudi navigacija, ki predstavlja skoraj polovico. Če licence nebi bile na user ampak na napravo bi bilo tega pribljižno nič
Uporabnik androida slabo leto.