a je "Google Maps" kaj spreminjal kakšna pravila zadnji 2 leti glede beleženja lokacije? Spet kakšne človekove pravice o zasebnosti, kot pri snemalniku klicev?
V glavnem: poleti 2021 sem slikal neke talne točke po terenu, na telefonu (Xiaomi redmi note 9 pro) imel nastavljeno "save location info". Vsako točko sem slikal 5-krat: z vsake strani neba in naravnost v tla. Stal skoraj na istem mestu. Pregled je pokazal da so slike razmetane v krogu od nič (točna lokacija) pa do 5m od točke; ok, tu in tam kakšna je bila tudi bolj mimo, a zgolj izjemoma.
Jesen 2023: isti telefon, nekaj točk istih, nekaj novih, neoviran pogled v jasno nebo, lokacije, pripisane slikam, pa živa groza: do 120 metrov mimo ni nobena izjema, bolj pravilo.
Imam občutek da hoče Google te zabeležene točke na vsak način vezati na najbližjo hišno številko; če pa res ni nobene v določenem krogu, pa na najbližjo cesto. Jaz pa želim da zabeleži samo koordinate kje je bilo kaj slikano, ne pa najbližjega naslova ali najbližje ceste. Imam kaj narobe nastavljeno?