Na 4 leta starem prenosniku mi, odkar je google prešaltal iz flasha na html5 youtube šteka. 720p še nekako prežveči (tu pa tam zašteka), 1080p pa nikakor. Isti problem je pri ogledu trailerjev na imdb (HD šteka), zanimivo pa vimeo HD dela brez problema. Očitno imam že malo star prenosnik in boga intel grafična (4500mhd) hardwarsko ne dekodira in vso breme pade na cpu, ki pa tudi ni nek presežek (dual core 2ghz). Nekaj časa sem uporabljal fix, ki je forcal flash na youtube, da je vsaj 720p delal tekoče. Vendar, ker google zelo pogosto posodablja verzije chroma, mi je tale fix vsakič povozilo in spet sem gledal diapozitive na html5 youtube.
Tako da sem že počasi mislil it v nabavo novega prenosnika... Ne vem kaj mi je bilo, da sem zalaufal IE (sem zvest uporabnik chroma od vsega začetka, ob omembi IE sem do sedaj zavijal z očmi
) in poglej poglej 1080p youtube leti, še več.. leti tudi 1440p in 2160p, tudi trailerji na imdb HD (z manj kot 50% cpu)... vse dela tekoče brez zatikanja! Zaj pa jst vas vprašam, kako google ni sposoben v svojem browserju porihtat predvajanje "svojega" youtuba? Kak nasvet, da bi zadeva delovala kot na IE?
Še ena zadeva - IE me lepo vpraša, če želim zapreti vse zavihke v primeru misklika, pri chromu sem nekaj časa imel extension za to, sedaj tudi ta ne dela več. Rešitev?
Tako da sem že počasi mislil it v nabavo novega prenosnika... Ne vem kaj mi je bilo, da sem zalaufal IE (sem zvest uporabnik chroma od vsega začetka, ob omembi IE sem do sedaj zavijal z očmi
Še ena zadeva - IE me lepo vpraša, če želim zapreti vse zavihke v primeru misklika, pri chromu sem nekaj časa imel extension za to, sedaj tudi ta ne dela več. Rešitev?
Nazadnje urejeno: